Shourd
80+ Gold
- Konu Sahibi Konu Sahibi
böyle bi bölüm var öyle yokdaPeki şöyle bir alanıdamı göstermiyor ?
Alıntıyı görüntüle
böyle bi bölüm var öyle yokdaPeki şöyle bir alanıdamı göstermiyor ?
Alıntıyı görüntüle
Anladım birazdan dönüş yaparım limitler ve performans ile ilgili.böyle bi bölüm var öyle yokda
İlk önce yorumuma şöyle başlamam gerekirse;tamamdır hocam bekliyorunm
yani hocam basitçe fiğer test sonuçlarınıda göz önüne alırsak nedir genel olarak bu arada işlemciye baktım kendi sitesinde maks 4.2ghz gözüküyor ekran kartını söylesenizde iyi olur hocamİlk önce yorumuma şöyle başlamam gerekirse;
FREKANS
Frekans hızlarınız normal denebilir fakat diğer muadilli cihazlara göre ( acer ) gibi biraz az kalmış 4250 mhz maksimum. Kendi internet sitesinde 4400 mhzlere kadar çıkabildiği yazıyor AMD Ryzen 5 5600H'ın. Frekansta fazla kaybınız yok fakat az geldi bana yinede.
Alıntıyı görüntüle
CPU PPT LİMİT
Bu limit türü laptop üreticiniz tarafından belirlenen yani HP tarafından belirlenen işlemcinin soğuk tutulması açısından uygulanan termal limittir. Performans düşüklüğüne sebebiyet verebilir. Bu limitiniz fotoğrafta %20 maksimum kullanıma ulaşmış. Burdan şunu anlayabiliriz, CPU PPT Limit fazla cihaza etki etmemiş ondan sorun etmenize gerek yok.
Alıntıyı görüntüle
CPU EDC Sınırlaması
Bu sınırlama türü çok önemlidir. Yine termal bir limit türüdür. İşlemciyi belirli bir sıcaklıkta tutmaya zorlandığı için işlemci o tutmaya zorlanan sıcaklıkta kalır ve bu sayede performansınız yüksek W değerlerine çıkamadığınız için düşer. Sizde bu limit türü fazla çıkmış %75 maksimumda bu limit türü, Bundan cihazınızda EDC limit sorunu var ve bu limiti kaldırmak zordur kaldırma ihtimaliniz çok düşüktür. HP, BIOS'unda kilitlidir yüksek ihtimalle o ayar, ve performans düşüklüğü yaşatır bu limit size ondan biraz sıkıntı bir limit var cihazınızda.
Alıntıyı görüntüle
Thermal Limit
Yine üstteki limit türüyle hemen hemen aynı denebilir. Buda termal bir limit türüdür ve etkisi daha fazladır EDC limitten. Cihazınızda maksimum %55 görülmüş bu limit miktarı. EDC kadar fazla olmasada yine bir tık fazla geldi bana, HP zaten cihazlarına thermal limit, EDC limit ve PL1 ( Uzun süreli turbo limitlemesi ) ve PL2 (Kısa süreli turbo limitlemesi) koymasıyla meşhurdur cihazlarına. Sonuç olarak bu limit türüde var cihazınızda maalesef.
Alıntıyı görüntüle
Thermal Kısmalar
Termal kısmalar ise işlemci yüksek sıcaklıklara ulaştığında frekans kısmasına yarayan bir limit türüdür. İşlemcilerin belirli bir BD PROCHOT değeri vardır 92-95-100 gibi bu değerler işlemci bu sıcaklıklara ulaştığında frekans kısmasını sağlar bu sayede sıcaklıklar düşer. Sizde termal kısma olmamış gözüküyor sistemde ama bunun sebebi yüksek miktarda EDC limit ve Thermal limit kaynaklı olabilir bundan dolayı işlemci yüksek sıcaklıklara çıkmamış ve belirli bir W değerinde kalmış olabilir.
Alıntıyı görüntüle
Benim işlemci için ve cihaz için yorumlarım bu kadardı aynı yorumu istersen ekran kartı için yapabilirim.
Cihazda limit odaklı konuşabileceğim şeyler şunlar; cihazda EDC ve Thermal limit fazla bu yüzden performansınız olması gerekenden daha az olur. Diğer testleri biraz daha açıklayıcı belirtirseniz iyi olur, OCCT testini 10 dakika yapın sonuçları ss atın. Furmarkıda aynı şekilde sonra tekrar bakarız.yani hocam basitçe fiğer test sonuçlarınıda göz önüne alırsak nedir genel olarak bu arada işlemciye baktım kendi sitesinde maks 4.2ghz gözüküyor ekran kartını söylesenizde iyi olur hocam
.Cihazda limit odaklı konuşabileceğim şeyler şunlar; cihazda EDC ve Thermal limit fazla bu yüzden performansınız olması gerekenden daha az olur. Diğer testleri biraz daha açıklayıcı belirtirseniz iyi olur, OCCT testini 10 dakika yapın sonuçları ss atın. Furmarkıda aynı şekilde sonra tekrar bakarız.
Net bir şey atmamışsınızki, Örneğin OCCT testinde kaç dakika yaptığınızı hangi modda yaptığınızı veya hangi parçayı teste soktuğunuzu bilmiyorum söylememişsiniz. Furmarkta 1080p kaç MSAA'da yaptığınızı belirtmemişsiniz, Aynı zamanda kaç dereceye ulaştığını söylemediniz 1080p Furmark test sonunda, Elimizde net bir şey olmayınca bir şey söyleyememki adam akıllı limitlerle alakalı açıklama yapabidlim müsait zamanda tekrar atın testleri.anladım hocam şuan pek zamanın yokda atmış olduğum testlerdeki değerler nasıl
Mesaj otomatik birleştirildi:
.
hocam test 1 dk sürdü occt de cpu moduna tıkladım furmarkta atmış olduğum 1080p test 0x de 8x msaada yaptığımda 18fpslere düşüyor demiştim ekran kartı derecesi 60 derece olduNet bir şey atmamışsınızki, Örneğin OCCT testinde kaç dakika yaptığınızı hangi modda yaptığınızı veya hangi parçayı teste soktuğunuzu bilmiyorum söylememişsiniz. Furmarkta 1080p kaç MSAA'da yaptığınızı belirtmemişsiniz, Aynı zamanda kaç dereceye ulaştığını söylemediniz 1080p Furmark test sonunda, Elimizde net bir şey olmayınca bir şey söyleyememki adam akıllı limitlerle alakalı açıklama yapabidlim müsait zamanda tekrar atın testleri.
Sistem stabilliğini ölçmek için 1 dakika çok az, 10-15 dakika olması lazım stabilliği ölçmek için. 1080p 0xMSAA'damı 60 dereceleri gördü ?. 1080p 0xMSAA testindeki sıcaklıkları ss olarak atarmısınız. Birde FPS önemli değil burda. Önemli olan GPU'nun sıcaklığı kaç W çektiği veya limit bulundurup bulundurmadığı, Furmark testinide 20 dakika açık bırakıp SS atın şurdaki gibihocam test 1 dk sürdü occt de cpu moduna tıkladım furmarkta atmış olduğum 1080p test 0x de 8x msaada yaptığımda 18fpslere düşüyor demiştim ekran kartı derecesi 60 derece oldu