Zoix
80+
Dahası
- Reaksiyon skoru
- 5
- İsim
- Ahmet Yıldız
Merhabalar, bir yakınım laptopum bozuk bi bakar mısın diye rica etmesi üzerine gittim laptopu aldım. Başta sorun boot problemiydi basit bir şekilde hallettim ama laptopun daha büyük bi sorunu var bunu elime geçince farkettim. İlk olarak en baştan belirtiyim laptop prize takılı değilken çalışmıyor. İşin garip yanı ise prize takınca kendiliğinden çalışmaya başlıyor. Prize takınca açma tuşuna basmadan fanlar çalışmaya başlıyor açma düğmesinin üstündeki ışık yanıkoluyor, bilgisayarı başlatmak için fanların ve ışığın kapanmasını beklemem gerekiyor. Aklımda kurabildiğim tek bir mantıklı senaryo var, acaba batarya ölü olduğundan dolayı prize takınca yüzde sıfırdan açılmak için biraz güç mü toplamayı bekliyor? Öyleyse neden fanlar çalışıyor biraz güç toplayabilmesi için güç tuşuna basmama rağmen tepki vermemesi lazım değil mi öyle bir durumda? yani prize taktıktan sonra 1 dakika boyunca güç tuşuna bassam ve açılmasa mantıklı gelicek ama her şey çalışıyo pc güç tuşuna basmama izin vermiyor. BİLİMSEL BİR AÇIKLAMA VE ÇÖZÜM LAZIM BANA. çok saçma her türlü fikre ve öneriye açığım yardımcı olanlara şimdiden teşekkür ediyorum.