Laptop Ram Değiştirmek Garanti Bozar mı?

lerensavasl

80+ Silver
Reaksiyon skoru
1,225
Merhabalar. Lenovo v330 laptop aldım geçen yaz. Şuanda onun Ram'ini değiştirmeyi düşünüyorum. Değiştirirsem garantisi bozulur mu? Bataryadan olsun, anakarttan olsun sorunlar yaşadığımda ve garantiye vermek istediğimde kabul ederler mi?

Lenovo servisini arayıp bilgi almanız lazım. Modelden modele bile değişmekte.

Sorun olabilir garanti belgesini okursan veya kullanıcı sözleşmesini orada belirtilmiştir. İstersen firmaya bir şekilde ulaşmayı dene Email, Telefon gibi.

Bazı üreticiler sistemin parçalarını upgrade etmeyi serbest kılıyor. Arayıp sormanızda fayda var.

bildiğim kadarıyla arka kapağı açtığın an garanti gider. İçini kurcalamış olma ihtimalinden dolayı. Ama ram takmak için ayrı bir kapak olabiliyor. O kapaktan sadece ram kısmına ulaşabiliyorsunuz ve garanti gitmiyor diye biliyorum.

lenovo anakart vidasına etiket atıyor upgrade e izin veriyor ama siz müşteri temsilcisini arayıp tam bilgi alın normalde ben iş yerimde ram ssd gibi yükseltmeler yapıyom

Ben laptopuma 2 gb ram eklemişdim ekledikden sonra ekranı kırıldı garanti aldı belki anakart kısmını açmadıkları için geçmiş olabilir ama dikkatli bir şekilde bir şeyi kırmadan vs. takarsan garantinin geçersiz olucağını düşünmüyorum.

Geri