Laptop rami uymuyor?

Reaksiyon skoru
2
dostlar doğru rami almama rağmen aradaki boşluklari uymuyor doğru mu takiyorum?

Ekler

• IMG_20250630_160753.webp
    IMG_20250630_160753.webp
    463.5 KB · Hit: 26
evet ama burdaki çentik denk gelmiyor
ram böyle eğimli iken arkasından biraz basıtırp pinleri tam oturtun sonrasında tuttuğunuz yerden anakarta doğru basarsanız yakalar çentiği

attığınız fotoğrafta ram daha sokete girmemiş gibi görünüyor

• Beğen
Reaksiyonlar: VeVx
Pilin bağlantısını kesmeyi unutma yoksa kısa devre yaparsın.

• Beğen
Pilin bağlantısını kesmeyi unutma yoksa kısa devre yaparsın.
kestim zaten hocam
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

ram böyle eğimli iken arkasından biraz basıtırp pinleri tam oturtun sonrasında tuttuğunuz yerden anakarta doğru basarsanız yakalar çentiği

attığınız fotoğrafta ram daha sokete girmemiş gibi görünüyor

kestim zaten hocam
daha fazla gitmiyor

Ekler

• IMG_20250630_161825.webp
    IMG_20250630_161825.webp
    467.5 KB · Hit: 16
45 derece kadar eğimli iken takınca itiliyor yuva ile aynı hizada iken itilmiyor.

Biraz daha yukarı kaldırıp bastırabilirsin. Tabii abartmadan.

• Beğen
kestim zaten hocam

daha fazla gitmiyor
şu fotodaki tutuş yönün doğru rami yerleştirdiğin yere karşıdan bir bak onun ağız boşluğu var o boşluğun arasına ramin bakır ucunu sokucan kıstırcan oraya tam karşıdan ittir oturur

45 derece kadar eğimli iken takınca itiliyor yuva ile aynı hizada iken itilmiyor.
benim hp ve asus laptopların hiç birinde 45 derece ile takmadım öyle bişey yok, rami kırarsın 45 derece ne demek
tam karşıdan 5-10 derece max

• Beğen
şu fotodaki tutuş yönün doğru rami yerleştirdiğin yere karşıdan bir bak onun ağız boşluğu var o boşluğun arasına ramin bakır ucunu sokucan kıstırcan oraya tam karşıdan ittir oturur

benim hp ve asus laptopların hiç birinde 45 derece ile takmadım öyle bişey yok, rami kırarsın 45 derece ne demek
Benim taktığım laptoplarda m2 ssdlerde dediğim gibi öyleydi hocam doğrudur. Bu arada elimde 7-8 laptop geçti hepsinin içi ile de uğraştım hali hazırda elimde de 4 tane var 1i hariç hepsi eski de olsa hepsinin aynı şekilde takılıyor. yani şaşılacak bir şey yok.

Biraz daha yukarı kaldırıp bastırabilirsin. Tabii abartmadan.
dostlar teşekkürler ilk defa yaptığım için acemelik oldu biraz, taktım ve pcyi başlattım. her şey sorunsuz ram gözüküyor.

• Beğen
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,192,218
Üyeler
189,226
Son üye
Epic games mağduru
Geri