hocam ürün bozukmu acaba çünkü renkler baya farkediyor çok soluk şuan çok bir şey yapmadım bilgisayara format atabilirim fakat daha kolay yolu yokmudur birtürlü çözemedim
knk o zaman masaüstünde sağ tıkla grafik özellikleri diye bir yer var ona tıkla sonra ekran seçeneğine tıkla sol tarafta renk ayarları diye bir yer var ona tıkla sonra gelişmiş ayarlar gel ve doygunluk kısmını 25 e fln getir
hocam ürün bozukmu acaba çünkü renkler baya farkediyor çok soluk şuan çok bir şey yapmadım bilgisayara format atabilirim fakat daha kolay yolu yokmudur birtürlü çözemedim
Ürünün arızalı olması da ihtimal dahilinde, kendiniz çözemezseniz fazlaca beklemeden garantiye götürmeniz gerekebilir. Ancak renk solgunluğu nasıl bir şey şuan bilemiyoruz. Bize iyi bir fotoğraf atabilirseniz belki size panel tipinden dolayı mı öyle geliyor yoksa ciddi bir sıkıntı mı var diye fikir verebiliriz.
Ürünün arızalı olması da ihtimal dahilinde, kendiniz çözemezseniz fazlaca beklemeden garantiye götürmeniz gerekebilir. Ancak renk solgunluğu nasıl bir şey şuan bilemiyoruz. Bize iyi bir fotoğraf atabilirseniz belki size panel tipinden dolayı mı öyle geliyor yoksa ciddi bir sıkıntı mı var diye fikir verebiliriz.
Masaüstüne sağ tık, grafik özellikleri, ekran, renk kısmına gelirsek bende ayarlar:
Parlaklık: 0
Karşıtlık: 50
Gama: 1,0
Şeklinde.
Video kısmındaysa doygunluk ayarına müdahale etmeyi deneyebilirsin, ben 1,85 kullanıyorum ancak bu arttırılmış hali. Sizde normal ayarlarda daha düşük olmalı.
Ss alırsanız biz normal görürüz diye tahmin ediyorum. Harici bir cihazdan kamerayla çekerseniz sanırım daha iyi olur. Tabii ss de de sorun olursa ekran kartından şüphelenebiliriz.
Fotoğrafta ne görüyorsam yt da da aynısını görüyorum. Video zaten biraz soluk ama idare eder, sıkıntı olmamalı. Sizin evde karşılaştırabileceğiniz bir cihaz var mı? Yoksa benim önerim garantiye gönderilmesi.
Fotoğrafta ne görüyorsam yt da da aynısını görüyorum. Video zaten biraz soluk ama idare eder, sıkıntı olmamalı. Sizin evde karşılaştırabileceğiniz bir cihaz var mı? Yoksa benim önerim garantiye gönderilmesi.
Intel denetim masasında ayarlar dediğim şekildeyse ve renkler fazla soluk geliyorsa ekranda veya ekran kartında bir sorunu işaret ediyor olabilir. Belki sadece basit bi görüntü çıkış hatası da olabilir ama sadece bir tahmin. Laptopu hdmi vs ile televizyona ya da önceden aşina olduğunuz bir ekrana bağlayıp karşılaştırabilirsiniz.
Eğer renkler laptopta çok daha kötüyse muhtemel ekran sorunu,
Eğer renkler benzerse ama tv bi tık daha iyiyse muhtemelen sadece panel farkı,
Eğer ikisinde de renkler çok kötüyse, tv normalde çok daha iyi renkler gösteriyorsa muhtemelen ekran kartı, anakart vb arızası.
Bunlar görmeden kabaca söyleyebileceğim şeyler ve söyleyebileceğim her şey. Eğer arıza durumu varsa garanti değil direkt iade işlemi de düşünülebilir. Bence cihazdan diğer şeylerde memnun kaldıysanız garanti, cihazdan memnun kalmadıysanız ve garanti süreciyle uğraşmak istemiyorsanız iade düşünülmeli.