Neler Yeni

Laptop Soğutma Taktikleri Nelerdir?

lerensavasl

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,225
İsim
Eren Savaş
Evet. Alttaki 250 mV seçeneği de açık dursun daha fazla düşürebilmek için.
165.png

-165'e kadar CPU Core ayarını çektim. Temp kısmında düşüşler yaşandı ancak Max kısmı hala daha aynı. Sizce devam etmeli miyim? Yoksa Cpu Cache kısmına mı geçeyim? Devam edeceksem eğer bu süreç mavi ekran alana kadar mı ilerleyecek?

mutlu pide

80+ Platinum
En İyi Cevap
3
Dahası  
Reaksiyon skoru
13,770
İsim
mutlu pide
İlgilendiği Kategoriler
mutlu pide
Alıntıyı görüntüle
-165'e kadar CPU Core ayarını çektim. Temp kısmında düşüşler yaşandı ancak Max kısmı hala daha aynı. Sizce devam etmeli miyim? Yoksa Cpu Cache kısmına mı geçeyim? Devam edeceksem eğer bu süreç mavi ekran alana kadar mı ilerleyecek?
Mavi ekran yiyene kadar dewamke ama arkada Prime95 açık değil mi?

lerensavasl

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,225
İsim
Eren Savaş
Evet arkada Prime95 açık. İşlemcim yük altında. Ben işleme devam ediyorum.
Mesaj otomatik birleştirildi:

250.png

250'ye kadar geldim ve ayarı 1000'e çekip ilerlemeye devam ediyorum. Ama programda sıcaklık değerlerinin doğru olmadığını düşünmeye başladım. 165'te çektiğim fotoğraf 62 derecelerdeyken 250'de çektiğim fotoğraf 74 derecelerde ve tekrar 165'e döndürdüğüm zamanda ise 62 dereceler değil, 74 dereceler yazmaya başlıyor. Yani aynı voltaj ayarında bi öyle bir böyle gösteriyor. Aşağı doğru inmeye devam ediyorum. Bence mavi ekran vermeyecek :D

Son düzenleme:

mutlu pide

80+ Platinum
En İyi Cevap
3
Dahası  
Reaksiyon skoru
13,770
İsim
mutlu pide
İlgilendiği Kategoriler
mutlu pide
Evet arkada Prime95 açık. İşlemcim yük altında. Ben işleme devam ediyorum.

Alıntıyı görüntüle
250'ye kadar geldim ve ayarı 1000'e çekip ilerlemeye devam ediyorum. Ama programda sıcaklık değerlerinin doğru olmadığını düşünmeye başladım. 165'te çektiğim fotoğraf 62 derecelerdeyken 250'de çektiğim fotoğraf 74 derecelerde ve tekrar 165'e döndürdüğüm zamanda ise 62 dereceler değil, 74 dereceler yazmaya başlıyor. Yani aynı voltaj ayarında bi öyle bir böyle gösteriyor. Aşağı doğru inmeye devam ediyorum. Bence mavi ekran vermeyecek :D
250'ye kadar gelmeyi nasıl başardın :D İşin işinde bi kahbelik olabilir.

Cevdet Kıvamlı on Twitter: Allah razı olsun…

lerensavasl

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,225
İsim
Eren Savaş
305'e kadar bile geldim. Artık program inandırıcılığı kaybetti :D
165 değerlerini yakaladığımızda bırakıcaktık :D şimdi ayarları geri çekiyorum yine sıcaklık o kadarlara kadar düşmüyor. Ya da program göstermiyor :D

250'ye kadar gelmeyi nasıl başardın :D İşin işinde bi kahbelik olabilir.

Cevdet Kıvamlı on Twitter: Allah razı olsun…
Cpu Core'u 250'ye sabitledim ve Cache'ye geçtim. Cache'de 135'e aldığımda mavi ekran yedim.

250core 130cache.png

Mavi ekrandan sonra bilgisayarı açtım. Prime95'i çalıştırdım ve ardından Throttle'ı açtım. Değerler karşımda bu şekildeydi. FIVR kısmına girdiğimde ise değerler 250 Core ve 130 Cache şeklindeydi. Artık ellemiyorum. Bu böyle kalsın. Bakalım Valorant falan noldu bizim dereceler :D

Ekler

• 130 cache.png
    130 cache.png
    47.8 KB · Hit: 46
  • 250 beyaz.png
    250 beyaz.png
    47.6 KB · Hit: 45
Son düzenleme:

mutlu pide

80+ Platinum
En İyi Cevap
3
Dahası  
Reaksiyon skoru
13,770
İsim
mutlu pide
İlgilendiği Kategoriler
mutlu pide
305'e kadar bile geldim. Artık program inandırıcılığı kaybetti :D
165 değerlerini yakaladığımızda bırakıcaktık :D şimdi ayarları geri çekiyorum yine sıcaklık o kadarlara kadar düşmüyor. Ya da program göstermiyor :D

Cpu Core'u 250'ye sabitledim ve Cache'ye geçtim. Cache'de 135'e aldığımda mavi ekran yedim.

Alıntıyı görüntüle
Mavi ekrandan sonra bilgisayarı açtım. Prime95'i çalıştırdım ve ardından Throttle'ı açtım. Değerler karşımda bu şekildeydi. FIVR kısmına girdiğimde ise değerler 250 Core ve 130 Cache şeklindeydi. Artık ellemiyorum. Bu böyle kalsın. Bakalım Valorant falan noldu bizim dereceler :D
HWInfo'dan sıcaklıklara bak.

lerensavasl

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,225
İsim
Eren Savaş
HWInfo'dan sıcaklıklara bak.
Tüm değerleri resetlemeye karar verdim. Bilgisayar donmaya ve çok sık mavi ekran vermeye başladı. Tekrardan ufak ufak gideceğim ve stabil bir yerde bırakacağım. Çok yüksek toplara oynamayacağım. Sıcaklık değerlerinin de ThrottleStop programında çok doğru yazmadığına eminim diyebiliriz.

Konuyu okuyacak ve faydalanmaya çalışacak arkadaşlar için bu UV muhabbetini (kendi bilgisayarımca) toparlayayım. Olmadı abi. Yaptığım işlemler sırasında "Core" bölümünde hiç mavi ekran yemeden uzaya kadar gidebiliyorum. Bu zaten çok saçma. Bana faydası olmayacağını buradan bi tık anlamıştım. "Cache" kısmına geldiğimiz zaman burası benim bilgisayarımı mahvetti. Mavi ekran hataları, donmalar falan derken ayarlar ile neredeyse oynayamıyordum bile. Tam dedim aha çok güzel gidiyor bu sefer de sıcalıkları Valorant'ta incelemek için girdiğimde oyun hata vermeye başladı. Dump mump birşeyler dedi. Bende dedim ki "Eren sen bu işi yapamadın. Bari bırakta mahvetme. Sen bilgisayarını seviyorsun :D" Bu sebeple bıraktım. Programdan "Reset Voltage" dedim iki ayara da ve herşeyini sildim. Ama şunun altını çizmeliyim. "BEN YAPAMADIĞIMI" düşünüyorum. Çünkü bunu yapıp işine yarayan çok insan var. Benim işlemcim U serisinden bir işlemci olduğu için fayda görmediğimi düşünüyorum. Aklıma bir de bu seçenek geldi yani. Neyse. Yapacak olan herkese başarılar dilerim :) Arkadaşımızın attığı rehber konusu çok işe yarıyor. Harbiden herşeyden bahsetmiş arkadaş. Kafamda kalan soru işaretlerini bile konuyu 2 3 kez okuduktan sonra giderebildim. Gözümden kaçmıştıymış meğer. İyi günler ve iyi forumlar. Bilgisayar da artık kalsın bu sıcaklıklarda nabalım :D

Son düzenleme:
Top Bottom