Neler Yeni

Laptopa İkinci SSD'yi Takarken Aklıma Takılan Sorular

thorocket

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Fatih Diker
Selamlar,

1TB'lık yeni bir SSD almayı düşünüyorum. Şu an hem kasamda hem de laptopumda 500GB'lık SSD var ve depolama alanı artık yetersiz gelmeye başladı. Şöyle yapmyı düşünüyorum: Yeni aldığım 1TB'lık SSD'yi kasaya takacağım, ardından kasadan çıkan SSD'yi laptopa takarak her iki cihazı da 1TB yapmak istiyorum.

Sorularım şu şekilde:

- İlk Soru: Şu an kasamın içinde takılı olan SSD'deki dosyaları yeni alacağım 1TB' lık SDD'ye nasıl geçirebilirim? Kasamdaki dosyalar yine kasada kalsın istiyorum. Bu dosya aktarımını nasıl yapabilirim, kolay bir yolu var mı?

- İkinci Soru: Laptopumdaki mevcut SSD’de Windows yüklü. Kasamda bulunan ve laptopa takmak istediğim SSD’de de Windows kurulu. Laptopta iki Windows kurulu SSD olması bir sorun yaratır mı? Fazladan yer kaplamaması için birinden Windows’u silmek istiyorum. Bu işlemi, ikinci SSD’yi laptopa taktıktan sonra mı yapmam gerekiyor? Eğer öyleyse, bunu nasıl ve nereden yapabilirim?

Yardımlarınızı bekliyorum, teşekkür ederim

SerhatKRbb

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
262
İsim
SERHAT BOZBAYIR
Hocam önce 1Tb lik ssdyi direkt kasaniza takın Kasanizin ssdsini cikarmadan. Daha Sonra disk kopyalama uygulamalari var onlardan biri ile Diski tamamen 1tblığa kopyalayabilirsiniz Kopyalama bitince Eski diskinizi biçimlendirin Sıfır diskmis gibi Laptopunuza takabilirsiniz. 2 windows olmasi laptopda sorun yaratmaz acilirken hangi windowsu sececeginizi sorar ancak eski kasanin windowsu laptopda saglikli calismaz o yuzden dedigim gibi kopyaladiktan sonra biçimlendirerek ne var ne yok silebilirsin

thorocket

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Fatih Diker
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
hocam kasada tek 1 tane m2 slotu var, eskisi üstünde takılı iken yenisini takmam mümkün değil. laptop 2 slotlu

SerhatKRbb

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
262
İsim
SERHAT BOZBAYIR
hocam kasada tek 1 tane m2 slotu var, eskisi üstünde takılı iken yenisini takmam mümkün değil. laptop 2 slotlu
O Zaman laptopdakini cikartip yeni 1tb ile kasadakini takarak koplayabilirsin

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,038,996
Üyeler
164,760
Son üye
Alizerr01
Top Bottom