Neler Yeni

Laptop'lar Şarjda Mı Kullanılmalı?

Laptop'lar Şarjda Mı Kullanılmalı?

• Evet

Oylar: 31 70.5%
  • Hayır

Oylar: 9 20.5%
  • Kararsızım

Oylar: 4 9.1%

• Oy kullanan toplam üye
    44

Furkan Karagülle

80+ Platinum
En İyi Cevap
4
Dahası  
Reaksiyon skoru
18,023
İsim
Furkan Karagülle
İlgilendiği Kategoriler
Bilim ve Teknoloji
Instagram
_furkan.krgl_
Acer Aspire A315-34 adlı cihazı aldım.
Şarjda mı kullanayım?

Laptop'lar sürekli şarjda kullanılır diye biliyorum.

8 yıllık Laptop'umu 8 yıl boyunca şarjda kullandım. Şu an 40 dakika kadar dayanabiliyor. UPS gibi.

Bazıları şarjda kullanılacaksa bataryanın bağlantısını söküp kullanmayı öneriyorlar ama katılmıyorum.

ÖmerS

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
309
İsim
Ömer SARLUGİL
bende evde bataryayı söküp öyle kullanıyordum laptopu hem bataryanın pil sağlığı düşmüyordu hemde laptopu dışarıya çıktığımda kullanıcaksam full batarya takıyordum birkaçsaat yetiyordu bana

KaraSex

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
50
İsim
kara sex
belirli bir dolum başalım sayısı var belirli bir süre sonra bitiyorlar kalitesine bağlı olarak 8 yıl sonra 7 dk dayanan leptopım vardı. istediğin gibi kullan fazla dert etme sarşda kullanmak biraz daha dolum boşalım oranını etkilediğinden daha iyi olabilir belki

Dahası  
Reaksiyon skoru
222
İsim
Murat
2 yıl önce Huawei Matebook D15 aldım ilk aldığımda parlaklık %50 de 6 saat video izliyordum aradan 2 yıl geçti %50 parlaklıkta 3 saat gidiyor. ( Genelde şarjda kullandım)

Gagguş

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
259
İsim
Ali Cabbar
Yeni nesil laptoplarda pil sağlığı gitmiyor diye biliyorum şarjda kalınca (?)
Maalesef öyle bir şey yok. Kuzenimin geçen sene aldığı oyuncu laptopunun bataryası gitmeye başladı. Batarya sökmek de bence mantıksız. Eğer elektrik gidecek olursa ekran kartı bozulabiliyor. En mantıklısı şarjı dolana kadar kullanıp, şarjı dolunca da bataryada kullanmak. Tabi eğer şarjı dolana kadar kapalı konumda tutamıyorsanız.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Acer Aspire A315-34 adlı cihazı aldım.
Şarjda mı kullanayım?

Laptop'lar sürekli şarjda kullanılır diye biliyorum.

8 yıllık Laptop'umu 8 yıl boyunca şarjda kullandım. Şu an 40 dakika kadar dayanabiliyor. UPS gibi.

Bazıları şarjda kullanılacaksa bataryanın bağlantısını söküp kullanmayı öneriyorlar ama katılmıyorum.
Hocam 8 senelik laptopa ne yaparsanız yapın zaten bataryada belli bir deformasyon olacak. Şarjda kullanıp kullanmamak tamamen size kalmış. Dediğim gibi şarjı dolana kadar fişe takılı kullanıp sonrasında bataryada kullanabiliyorsanız öyle yapabilirsiniz.

Ziona

80+ Silver
Maalesef öyle bir şey yok. Kuzenimin geçen sene aldığı oyuncu laptopunun bataryası gitmeye başladı. Batarya sökmek de bence mantıksız. Eğer elektrik gidecek olursa ekran kartı bozulabiliyor. En mantıklısı şarjı dolana kadar kullanıp, şarjı dolunca da bataryada kullanmak. Tabi eğer şarjı dolana kadar kapalı konumda tutamıyorsanız.

Hocam 8 senelik laptopa ne yaparsanız yapın zaten bataryada belli bir deformasyon olacak. Şarjda kullanıp kullanmamak tamamen size kalmış. Dediğim gibi şarjı dolana kadar fişe takılı kullanıp sonrasında bataryada kullanabiliyorsanız öyle yapabilirsiniz.
Şarjdayken performans kaybı yaşanmıyor mu?

stereohearts

80+ Gold
En İyi Cevap
3
Dahası  
Reaksiyon skoru
15,372
İsim
Enes
Instagram
@stereocrypex
Steam
✪SoloTürk
Twitter
rulerkoala
Discord
stereohearts#1401
Yeni nesil laptoplarda pil tamamen şarj olunca laptop pile güç göndermeyi keser, prizden çalışmaya devam eder. Elektrik kesintisi olduğunda pilden çalışmaya devam eder. Prizde kullanmanın herhangi bir zararı yoktur

Maalesef öyle bir şey yok.
Hayır, var.
Kuzenimin geçen sene aldığı oyuncu laptopunun bataryası gitmeye başladı.
Gaming laptopların çoğunda amaç oyun performansını artırmak olduğu için malzeme ve pil kalitesinden kısılır. Ondan ötürü piller ölür.
Batarya sökmek de bence mantıksız. Eğer elektrik gidecek olursa ekran kartı bozulabiliyor.
Evin topraklaması bayıldı
En mantıklısı şarjı dolana kadar kullanıp, şarjı dolunca da bataryada kullanmak.
Sonra da 30 dakika boyunca 30 fps gaming

MR EE

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,198
İsim
Emre
Şarjda kullan. Batarya da takılı olsun. O batarya naparsan yap ölecek, kaçışın yok. Hatta boşta aylarca durursa daha hızlı bir ölebilir.

Gagguş

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
259
İsim
Ali Cabbar
Yeni nesil laptoplarda pil tamamen şarj olunca laptop pile güç göndermeyi keser, prizden çalışmaya devam eder. Elektrik kesintisi olduğunda pilden çalışmaya devam eder. Prizde kullanmanın herhangi bir zararı yoktur

Hayır, var.

Gaming laptopların çoğunda amaç oyun performansını artırmak olduğu için malzeme ve pil kalitesinden kısılır. Ondan ötürü piller ölür.

Evin topraklaması bayıldı

Sonra da 30 dakika boyunca 30 fps gaming
Dostum bilmiyorum neden böyle konuştun ama ilk olarak arkadaşın bilgisayarı oyun bilgisayarı değil. Yani 30 fps gaming kavramı zaten çoğu oyunda pildeyken bile olacak. Ha şu da var arkadaşın attığı laptopta şarjdayken pile güç göndermeyi kesmiyor. Ki elektrik gittikten sonra ekran kartının bozulması ile evin topraklamasının alakası yok. Daha önce başıma defalarca geldiği için yazdım.

stereohearts

80+ Gold
En İyi Cevap
3
Dahası  
Reaksiyon skoru
15,372
İsim
Enes
Instagram
@stereocrypex
Steam
✪SoloTürk
Twitter
rulerkoala
Discord
stereohearts#1401

Margot Robbie

80+ Titanium
En İyi Cevap
2
Dahası  
Reaksiyon skoru
61,082
İsim
Margot Robbie
İlgilendiği Kategoriler
YKS, İskandinav mitolojisi
Yeni nesil oyuncu laptoplarini bataryayı çıkarmadan şarjda kullanmak gerek, yoksa vaad edilen performansı alamazsın ve bataryayı çıkardığında bi elektrik giderse anakarta zarar verebilir.
Batarya ile şarjda kullandığında batarya ölmez, şarj etme işini bırakıp elektrik sağlama amacına hizmet eder. Evet eski laptoplarda ölüyordu ama yenilerinde ölmez. Hem bu bataryanın belli bir ömrü var. Sen şarjda kullansanda kullanmasanda o batarya belli bir süre sonra ölecek.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,017,554
Üyeler
161,305
Son üye
gonulsuzyigit
Top Bottom