- Bütçe
- 25000
Arkadaslar merhabalar. 3 gun once 24.700 e monster tulpar v20.5 satın aldım. 7 aralıkta kargoya verilecek o tarihe kadar iptal edersem iade işlemi cok daha kolay ve hızlı olacak. benimde aklımı karıstıran birtakım seyler var. şimdi ben universite sınavına girecegim bu sene ve birkac youtubera ve kendi kanalıma video uretiyorum. dolayısıyla her gun bilgisayara ihtiyacım oluyor yazın memlekete giderken stok video yapayımda bikac gun gideyim diye bi imkanım olmuyor. elimin altında her gun bir bilgisayar olmaliki işimi yapabileyim. birde yazılım veya pc muhendisligi okumayı dusunuyordum ondan dolayı universitedede işime yarar ne de olsa diye sipariş ettim laptop. fakat suan aklıma takılan bisey oldu. kasalar bildigim kadarıyla laptoplara oranla hem cok ucuz hem cok daha performanslı. ilk olarak bu normal kasalardan cok daha kucuk olan kasalar varya boyut olarak kucuk. onlardan alıp yazın taşıyabilirmiyim diye dusundum. ama o senaryoda yanımda bi monitör tasımam gerekli dolayısıyla cok zahmetli olur gittigim yerdede hoş olmaz. asıl kafamı kurcalayan seye gelelim. benim 25 bin tl verdigim laptop performansını sanırsam suan indirim kovalarsam 12-13 bin tl lik bir kasada alabiliyorum. hal böyle olunca acaba 12-13k fiyatlarından bi kasa alsam, yaza dogruda kasanın taksitlerini ödeyince 15 bin tl bandına bi laptop alsam beni yazın 2-3 hafta premiere proda kurgu yapacak kadar ve 4 yıl universitede isimi görecek kadar gotururmu? yoksa ilerki donemde bir daha laptop almam mı gerekir? yazılım bolumunde nasıl bir pc gereksinimi oluyor bilgisi olan yardımcı olabilirmi? ekstra çözüm onerileriniz varsada paylaşırsanız cok sevinirim.