Neler Yeni

Laptopta Apu Ekran Kartını iptal etme

Dahası  
Reaksiyon skoru
52
İsim
Muhammed Furkan Polat
Benim PC Tüm Ayarlarını Yapmama Rağmen İşlemcinin Ekran Kartını Kullanıyor , 512 MB lık Ama Harici Ekran 2048 MB lık Kartımı Kullanmıyor, Yardım Eder misiniz.

ugur111

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
96
İsim
ugur tas
laptop a harici olarak bi ekran kartı mı taktınız ?

Dahası  
Reaksiyon skoru
52
İsim
Muhammed Furkan Polat
  • Konu Sahibi Konu Sahibi

Ekler

• Adsız.jpg
    Adsız.jpg
    180.2 KB · Hit: 162

ugur111

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
96
İsim
ugur tas
Fazla ayar kısımlarından anlamıyorumda apu işlemciyle ekran kartını birlikte koymak laptop a biraz garip olmuş

mergin

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
4
İsim
Osman Coskun
senin bilgisayarin laptoptur. laptoplarda monitorler birincil ekrana baglidir. dolayisi ile kapatma gibi bir ihtimalin soz konusu olamaz. kapatsan dahi goruntu alamazsin. ama fazladan monitorun varsa harici ekran kartin cikis sagliyorsa -ki sagliyordur- o zaman birincil ekran kartini iptal edebilirsin.

ugur111

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
96
İsim
ugur tas
senin bilgisayarin laptoptur. laptoplarda monitorler birincil ekrana baglidir. dolayisi ile kapatma gibi bir ihtimalin soz konusu olamaz. kapatsan dahi goruntu alamazsin. ama fazladan monitorun varsa harici ekran kartin cikis sagliyorsa -ki sagliyordur- o zaman birincil ekran kartini iptal edebilirsin.
Kral ama biraz saçma olmuyormu laptopda hem apu işlemci koyulmuş sonra ekran kartı var ve ekran kartı apu işlemci yüzünden çalışmıyor. bence yazılımsal bi yolu vardır bu işin

mergin

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
4
İsim
Osman Coskun
nvidia kullaniyorum ve sistemim windows degil. dolayisi ile pek anlamiyorum ama windowsta nvidia ayarlarinda uygulamalari belirli ekran karti ile calistirabiliyorduk. aynisini amd goruntu ayarlarindan yada kendi sagladigi programlardan sagliyorsa birincil ekran kartini DEVRE DISI BIRAKMADAN ikincil ekran kartini secerek kullanabilirsin. o dahili gpu windows daki basit isler icin gpu yu yormamak icin koyulmustur. guc tasarrufu nihayetinde

Dahası  
Reaksiyon skoru
52
İsim
Muhammed Furkan Polat
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Bir tek sorunum buda değil GPU bide %20 üstünde çalışmıyor ve işlemci % 100 Çalışıyor Ram desen Oda Ayrı Bi kafada Google Açıuyorum Tek sekmede %70 Çalışıyor Oyunu AÇıyorum % 10 Da çalışıytor
Mesaj otomatik birleştirildi:

Nvidia kullaniyorum ve sistemim windows degil. dolayisi ile pek anlamiyorum ama windowsta Nvidia ayarlarinda uygulamalari belirli ekran karti ile calistirabiliyorduk. aynisini AMD goruntu ayarlarindan yada kendi sagladigi programlardan sagliyorsa birincil ekran kartini DEVRE DISI BIRAKMADAN ikincil ekran kartini secerek kullanabilirsin. o dahili gpu windows daki basit isler icin gpu yu yormamak icin koyulmustur. guc tasarrufu nihayetinde
işte ben onun nasıl oldugunu bilmediğim için soruyorum
Mesaj otomatik birleştirildi:

İşlemci AMD A9-9425 Radeon R5 5 compute cores 2c+3g 3,10 GHz
RAM 8 GB
İşletim Sistemi W10 Home 64 bit
Ekran Kartı AMD Radeon R5 m435 2048 MB DDR5

Sistem Özellikleri Bu

mergin

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
4
İsim
Osman Coskun
burdaki arkadas amd icin gostermis. sanirim orda ayriyeten istedigin ekran kartini secmen icin bir yol daha olmasi lazim. ramlerin kac oldugunu bilmyorum ama tek 8gb ise laptoplarda bu biraz sikinti. yanina bir tane daha 8gb alirsan genelde sorun kalmaz. cift kanal ram performansi etkiliyor ziraa.

Dahası  
Reaksiyon skoru
52
İsim
Muhammed Furkan Polat
burdaki arkadas AMD icin gostermis. sanirim orda ayriyeten istedigin ekran kartini secmen icin bir yol daha olmasi lazim. ramlerin kac oldugunu bilmyorum ama tek 8gb ise laptoplarda bu biraz sikinti. yanina bir tane daha 8gb alirsan genelde sorun kalmaz. cift kanal RAM performansi etkiliyor ziraa.
o Amd software nin eski sürümüdür benki güncel sürüm oldugu için olmaz yani olsada nereden olur bilemem

mergin

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
4
İsim
Osman Coskun
biraz kurcalarsan bulacagini dusunuyorum. nvidia yaparken amd yapmazsa olmaz. illa ki vardir ama yardimci olamadigim icin uzgunum.

Dahası  
Reaksiyon skoru
52
İsim
Muhammed Furkan Polat
biraz kurcalarsan bulacagini dusunuyorum. Nvidia yaparken AMD yapmazsa olmaz. illa ki vardir ama yardimci olamadigim icin uzgunum.
No Problem Bakalım Yapabilirsem Yaparım Yapmazsam Belki BIOS tanda olabilr bakacam Yinede Sağol

Top Bottom