Neler Yeni

Laptopta uzun süre 90 derecede oyun oynamak

johan

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,560
İsim
ismail
Bilmediğimden söylüyorum. CİDDİ MİSİNİZ?
Eliniz yanmıyor mu?
Dizinde uzun süre tutarsan evet problem. Dizinle laptop arasına soğutucu yada tepsi koyarak vücudunla laptop arasını açabilirsin. Ayrıca fan sesi kafa ütüler. Bu sebeple laptopu kenara kaldırıp masaüstü aldım zaten. Fan sesi çekilmiyor laptoplarda oyun oynarken.

Ps4cü35

80+ Bronze
Dizinde uzun süre tutarsan evet problem. Dizinle laptop arasına soğutucu yada tepsi koyarak vücudunla laptop arasını açabilirsin. Ayrıca fan sesi kafa ütüler. Bu sebeple laptopu kenara kaldırıp masaüstü aldım zaten. Fan sesi çekilmiyor laptoplarda oyun oynarken.
Ne aldın ağa ya ben hafta da 2-3 saat oynayacağım 5-6 yıl götürsün istiyorum nasıl bir sistem almam lazım r5 7500f rtx 4070s alcam yeterli mi gta 6 fc 25 cs go valorant icin
Mesaj otomatik birleştirildi:

Cevap verebilir misin müsait sen

Son düzenleme:

johan

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,560
İsim
ismail
Ne aldın ağa ya ben hafta da 2-3 saat oynayacağım 5-6 yıl götürsün istiyorum nasıl bir sistem almam lazım r5 7500f rtx 4070s alcam yeterli mi gta 6 fc 25 cs go valorant icin
Mesaj otomatik birleştirildi:

Cevap verebilir misin müsait sen
bahsettiğin oyunlar için yeterli o sistem.

Dahası  
Reaksiyon skoru
114
İsim
İlteriş İlteriş
CPU: 95°C
GPU: 86°C

Oyunlarda aldığım sabit değerler bu şekilde.

A320M

80+
Oyun için laptop iyi olmuyor. Isınması bir dert, fan sesi vs. ayrı...

Dahası  
Reaksiyon skoru
5
İsim
Osman Yiğit Osma
İşlemci modelinizi bizimle paylaşabilir misiniz? Thermal throttle seviyesini aşağı manuel olarak çekip gönlünüzü ferah tutabilirsiniz. Örneğin; benim kullandığım laptop işlemcisi 13650hx ve intelin sayfasında maksimum 100 derecede çalışabileceği belirtilmiş. Ben manuel olarak 95 derece ile limitledim ve uzun süre 95 derece kullansam bile bana sunulan limitin 5 derece altında oynadığım için sorunla karşılaşma riskimi düşürdüm. Kaldı ki ben power limit de koydum ve genelde 70-80 derecelerde geziyor.
Ryzen 9 8945H hocam internette az bakiyim dedim sanırım benimkininde direnci 100 derece. İzlediğim bir kanalda o power limit olaylarından bahsetmişti performansta aşırı derecede düşme oluyormu? bende yapmayı düşünmüştüm de.

Vapelord

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
149
İsim
Yağız DERELİ
Ryzen 9 8945H hocam internette az bakiyim dedim sanırım benimkininde direnci 100 derece. İzlediğim bir kanalda o power limit olaylarından bahsetmişti performansta aşırı derecede düşme oluyormu? bende yapmayı düşünmüştüm de.

AMD sitesindeki verilere göre 35-54w arası tdp'ye sahipmiş. 45w limit koyarsanız çiçek gibi çalışır. Oyunlarda performansınızı çok etkilemeyecektir ve oluşacak farka da cinebench testi yaparak bakabilirsiniz. Örneğin; benim işlemcim, cinebench r23'de limitsiz 21500 puan alıyor ve 130w çekiyor (Oyunlarda bu değeri zaten hiç görmüyor max 90w falan gördüm), 55w limit koyunca 13500 puan alıyor. Bazen valo, cs gibi işlemci odaklı oyunlarda 65w yapıyorum biraz daha rahatlasın diye, siz de 54w yapın öyle senaryolar için.

Dahası  
Reaksiyon skoru
5
İsim
Osman Yiğit Osma
AMD sitesindeki verilere göre 35-54w arası tdp'ye sahipmiş. 45w limit koyarsanız çiçek gibi çalışır. Oyunlarda performansınızı çok etkilemeyecektir ve oluşacak farka da cinebench testi yaparak bakabilirsiniz. Örneğin; benim işlemcim, cinebench r23'de limitsiz 21500 puan alıyor ve 130w çekiyor (Oyunlarda bu değeri zaten hiç görmüyor max 90w falan gördüm), 55w limit koyunca 13500 puan alıyor. Bazen valo, cs gibi işlemci odaklı oyunlarda 65w yapıyorum biraz daha rahatlasın diye, siz de 54w yapın öyle senaryolar için.
Tamamdır hocam peki bu limitlemeyi Armor Crate giibi uygulamalardan yapabiliyormuyum yoksa üçüncü parti yazılımmı kullanmam gerekiyor

Vapelord

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
149
İsim
Yağız DERELİ
Tamamdır hocam peki bu limitlemeyi Armor Crate giibi uygulamalardan yapabiliyormuyum yoksa üçüncü parti yazılımmı kullanmam gerekiyor
Cihazınız asus ise armoury crate yazılımında, performans modlarından "manuel" modu seçip attığım görselde görülen PL1:45w ve PL2: 54w olacak şekilde ayarlayabilirsiniz. Başka mod seçerseniz ayarlarınız muhtemelen geçerli olmayacaktır.
Screenshot_1.png

İkinci ve önereceğim opsiyon da G-Helper yazılımını kullanmanız. Asus cihazlar için üretilmiş bir yazılım olup kullanıcı kontrolünü basite indirgeyen bir program. Bence bir şans verin derim. ( https://github.com/seerge/g-helper ) Aynı işlemi bu programdan da yapabilirsiniz.

Forumdan Hamza Y. uygulamayı türkçe hale getirmiş. İngilizce istemezseniz bunu da indirebilirsiniz : https://github.com/HamzaYslmn/g-helper-TR
Bu da videosu:

Son düzenleme:

vada

80+
Direk turbo kapat base clock yüksek zaten.pil ayarlarında Max işlemci kullanımını 99 yaparsan cozulur

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,015,944
Üyeler
160,911
Son üye
Can2701
Top Bottom