Laptop'um 100 derecenin altına inmiyor.

Reaksiyon skoru
4

HP Victus 16-R1057NT 9J260EA i5-14500HX 16 GB 1 TB SSD RTX4060 16.1" Full HD Gaming Laptop

Laptop'um bu. Soğutması iyi diye aldım ancak Last of Us Part 2'de 100 dereceleri görüyorum. Ayarlar yüksekte Frame Dlss açık. Macunları kontrol ettim bir sorun yok. Anlamadığım diğer konu ise CPU her ne bok yaparsam yapayım %10larda kullanılıyor ama 100 derece. CS2 oynuyorum CPU kullanıyor da Last of us oynayınca niye cpu 100 derece oluyor. Yardım eder misiniz ? Bu dereceyi nasıl düşürürüz

Fan temizliği,macun değişimi.
Kullanımdan kısıyor daha fazla ısınmasın diye.

HP Victus 16-R1057NT 9J260EA i5-14500HX 16 GB 1 TB SSD RTX4060 16.1" Full HD Gaming Laptop

Laptop'um bu. Soğutması iyi diye aldım ancak Last of Us Part 2'de 100 dereceleri görüyorum. Ayarlar yüksekte Frame Dlss açık. Macunları kontrol ettim bir sorun yok. Anlamadığım diğer konu ise CPU her ne bok yaparsam yapayım %10larda kullanılıyor ama 100 derece. CS2 oynuyorum CPU kullanıyor da Last of us oynayınca niye cpu 100 derece oluyor. Yardım eder misiniz ? Bu dereceyi nasıl düşürürüz
belki uxtu programı ile sıcaklık limiti koyabilirsin fps fark etmiyor bazıları işlemcinin turbo boostunu kapatıyor

TLOU Part 1 işlemciyi çok kullanıyordu. Part 2'de de durum aynıysa ondan ısınıyordur. Cpu kullanımına bir bak.

reis kusura bakma uxtu ryzenler içindi dalgınlıgıma gelmiş
intel işlemciler için throttlestop ile watt limiti koyabilirsin ama victuslar gercekten cok yuksek sıcaklıkta calısıyor

içini açıp öyle kapatısan dahada ısınır yeni macun sürmen gerek gene ısınıyorsa sınırlaman gerek 1 turbo boost kapama 2 throttlestop ile waat sınır

Laptopun altında yükseltmek için kitap veya bir soğutucu ya da daha iyisi bir stand yoksa sıcaklıkların sebebi bu da olabilir.

Çözüm faz değişimli termal pad.
Temudan heilos 2 alıp keyfine bakabilirsin. Laptoplarda 15-20cye kadar fark yaratıyor.

1755941964763.webp

Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Teşeekkür ederim cevaplarınız için Watt sınırı koydum. Ancak CS gibi oyunlarda bile watt koyacaksam ben ne anladım bu işten.

Geri