Neler Yeni

Laptopum Icin Yeni Driver mi Yoksa Eski Driver mi Kurayim?

leqraw

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
603
İsim
Abdur Rezzak
Laptopuma format atacagim, AMD M330 ekran karti var oyunlarda felan daha fazla FPS veriyor ama kullanabilmem icin eski Driver kurmam gerekiyor, daha oyun oynamiyorum yani M330'a ihtiyacim yok gibi hissediyorum. M330'u kullanabilmem icin ornegin 1.15 gerekiyor, eger yeni Driver kurmak istiyorsam 1.17 gerekiyor. Yani AMD'nin en son cikan Driverlarini kuramiyorum kurunca bilgisayara drop giriyor 2 saniyede bir kere felan, bu tum M330 kullananlarda boyle. Her neyse konuyu fazla dagitmayalim, sizce yeni Driveri kurmam daha mi mantikli olur cunku eskisi dedigim "Catalyst" arayuzu felanda cok eski bir ust surumunu kursam daha mi iyi olur? Umarim anlatabilmisimdir.

AhmetN

80+ Gold
En İyi Cevap
3
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,696
İsim
Ahmet
İlgilendiği Kategoriler
Uzay-Bilim, Müzik
Eğer bilgisayarında önemli dosyalrın yoksa ve zamanın varsa en yeni sürücüyü dene olmazsa format at bir altını dene. Böyle döngüye gir sorunsuz çalışana kadar. Zamanım yok dersen son WHQL sürücüsünü kur geç.

leqraw

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
603
İsim
Abdur Rezzak
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Eğer bilgisayarında önemli dosyalrın yoksa ve zamanın varsa en yeni sürücüyü dene olmazsa format at bir altını dene. Böyle döngüye gir sorunsuz çalışana kadar. Zamanım yok dersen son WHQL sürücüsünü kur geç.
Zamaninda denemistim en guncel surumunu biliyorum da o da bayagi eski 2016 da cikan surum felan sanirsam sonrasinda drop girmeye basliyor. WHQL nedir?
Mesaj otomatik birleştirildi:

Zamaninda denemistim en guncel surumunu biliyorum da o da bayagi eski 2016 da cikan surum felan sanirsam sonrasinda drop girmeye basliyor. WHQL nedir?

AhmetN

80+ Gold
En İyi Cevap
3
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,696
İsim
Ahmet
İlgilendiği Kategoriler
Uzay-Bilim, Müzik

Tam marka modeli söylerseniz daha fazla yardımcı olabilirim. WHQL Windows Donanım Kalite Sertifikalı sürücü. Bir nevi diğerlerine göre hata oranı çok daha düşük.

https://www.amd.com/en/support/prev...s/amd-radeon-r5-300-series/amd-radeon-r5-m330

Buradaki ikinci sürücüyü deneyin. (Adrenalin 2020 Edition 21.3.1 Recommended (WHQL))
Windows 10 64 Bit kullanıyorsanız!!

leqraw

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
603
İsim
Abdur Rezzak
Tam marka modeli söylerseniz daha fazla yardımcı olabilirim. WHQL Windows Donanım Kalite Sertifikalı sürücü. Bir nevi diğerlerine göre hata oranı çok daha düşük.

https://www.amd.com/en/support/prev...s/amd-radeon-r5-300-series/amd-radeon-r5-m330

Buradaki ikinci sürücüyü deneyin. (Adrenalin 2020 Edition 21.3.1 Recommended (WHQL))
Windows 10 64 Bit kullanıyorsanız!!
M330 bir surumden sonra drop yemeye basliyor adrenalini zamaninda denemistim onda da drop yiyor. Laptopun markasi https://support.hp.com/tr-tr/document/c04979635 bu ama HDD yerine 240GB SSD var.

AhmetN

80+ Gold
En İyi Cevap
3
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,696
İsim
Ahmet
İlgilendiği Kategoriler
Uzay-Bilim, Müzik

Buradan Sürücü-Grafik Kartları bölümindeki sürüyücü deneyin. Eğer farklı bir işletim sistemi kullanıyorsanız değiştirin orada Windows 10 seçili olması lazım.

Farklı bir işletim sistemi seç yazıyıor oradan kullandığınız işletim sisteminizi seçin

leqraw

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
603
İsim
Abdur Rezzak

Buradan Sürücü-Grafik Kartları bölümindeki sürüyücü deneyin. Eğer farklı bir işletim sistemi kullanıyorsanız değiştirin orada Windows 10 seçili olması lazım.

Farklı bir işletim sistemi seç yazıyıor oradan kullandığınız işletim sisteminizi seçin
Grafik karti driverinda sikinti yasamadim, bir suru driver varmis sizce bilgisayari sifirladiktan sonra hepsini indirip kurayim mi? Yani wifi seyinin bile driveri bios felanda varmis ben hic bilmiyordum sadece ekran kartinin driverini felan yukluyodum sonra birakiyodum. Yuklemem daha mi iyi olur?

Allah'ın Kulu

80+ Silver
En İyi Cevap
1

Allah'ın Kulu

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Denerim zaten bilgisayara format atacagim bi 1 saat sonra, ama pek umitli degilim cunku AMD'in 20. biseyli surumlerini denedim.
Aynı kart bende var
Amd driver konusunda sıkıntılı

Allah'ın Kulu

80+ Silver
En İyi Cevap
1

leqraw

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
603
İsim
Abdur Rezzak
Evet
Bende stabildi

Hp nin kendi sitesinden indirmeyi denesene
Ilk bi dedigin surumu deneyecegim, DDU ile silmeme gerek var mi? Denetim masasindan silsem olmuyor mu.

Top Bottom