Neler Yeni

laptopum pili görmüyor

Dahası  
Reaksiyon skoru
1
İsim
MÜHENDİS KAFASI
geçenlerde casper f600 cihaızmın içini menteşe gevşetmek ve ram eklemek için açtım 4+8 gb ram yaptım menteşe gevşettim ve geri topladım tabi ekran ve wifi kablolarını söktüm birde fanın ağzındaki tozları temizledim tabi önce pili sökmüştüm topladım açma tuşuna bastım açılmadı şarza taktım açıldı pili görmüyor diye bilgisayarcıya götürdüm bios pili değişti pilde ve anakartta bi sıkıntı yok dedi pili yaklaşık iki saat götürüyordu şuan sadece şarza takılı şekilde çalışıyor ve pili görmüyor statik elektrikten olabilir dedi ama ben işlem yapmadan önce bataryayı söktüm ne yapmalıyım

mete670

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
62
İsim
Mert Güler
batarya kablosunu anakarttan tekrar sökün açma tuşuna 10-15 kere basın hocam cihazın içindeki güç tamamen boşalsın , sonrasında tekrar bataryayı bağlayıp pc açmayı dener misiniz ?

Dahası  
Reaksiyon skoru
1
İsim
MÜHENDİS KAFASI
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
batarya kablosunu anakarttan tekrar sökün açma tuşuna 10-15 kere basın hocam cihazın içindeki güç tamamen boşalsın , sonrasında tekrar bataryayı bağlayıp pc açmayı dener misiniz ?
denedim hocam bişey değişmedi

mete670

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
62
İsim
Mert Güler
pc açıkken güçten çektiğinizde aniden kapanıyor mu peki ?

mete670

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
62
İsim
Mert Güler
Hocam kesin olmamakla birlikte bataryanızın bozulduğunu düşünüyorum , daha öncesinde şarj sorunları yaşadınız mı hızlı bitmesi yada şarj almaması gibi ?

Dahası  
Reaksiyon skoru
1
İsim
MÜHENDİS KAFASI
Hocam kesin olmamakla birlikte bataryanızın bozulduğunu düşünüyorum , daha öncesinde şarj sorunları yaşadınız mı hızlı bitmesi yada şarj almaması gibi ?
hocam batarya tasarruf modundayken bir birbuçuk saat civarında gidiyordu batarya ömrüne bu sorun olmadan3gün önce baktım yüzde56 sağlık durumu vardı ani kapanma olmuyordu ama akşam kapattıktan sonra sabah açtığımda yüzde 10 civarı düşme oluyordu

Dahası  
Reaksiyon skoru
923
İsim
Hüseyin
Bataryayı yanlış taktınız veya portu kırdınız ya da batarya birden bozuldu? Yani bataryayı bir test etseydi bari adam bios pili diye kandırmış.

Dahası  
Reaksiyon skoru
1
İsim
MÜHENDİS KAFASI
Bataryayı yanlış taktınız veya portu kırdınız ya da batarya birden bozuldu? Yani bataryayı bir test etseydi bari adam bios pili diye kandırmış.
hocam bios pili bitmişti sürekl biosa atıyordu bataryanın bağlandığı yerde sağ ve solda ilk soketlerde elektrik almıyor pili çıkarıp ayrıca baktı hem pildeki tüm soketlerde hemde anakarttaki tüm yuvalarda elektrik var yani pili takınca sağ ve soldaki ilk soketler yuvalar elektrik almıyor diğerleri alıyor

Dahası  
Reaksiyon skoru
923
İsim
Hüseyin
hocam bios pili bitmişti sürekl biosa atıyordu bataryanın bağlandığı yerde sağ ve solda ilk soketlerde elektrik almıyor pili çıkarıp ayrıca baktı hem pildeki tüm soketlerde hemde anakarttaki tüm yuvalarda elektrik var yani pili takınca sağ ve soldaki ilk soketler yuvalar elektrik almıyor diğerleri alıyor
Orası değişir mi bilemiyorum servise sormak lazım.

Dahası  
Reaksiyon skoru
1
İsim
MÜHENDİS KAFASI

Ekler

• 4.jpg
    4.jpg
    159.1 KB · Hit: 17
Top Bottom