Neler Yeni

Laptopum valorantta akıcı değil

tryt

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
91
İsim
Görkem
Arkadaşlar bu durum normal mi?
Masaüstü bilgisayarımla aynı akıcılığı alamıyorum hatta valorantı oynarken 60 hz de oynuyor gibi hissediyorum.

Ryzen 7 8845HS 16GB RAM 512GB SSD 8GB NVIDIA GeForce RTX4060 16.1 inç FHD 144Hz laptop özellikleri bunlar​

Ortalama 200 fps alıyorum valorantta normal mi bilemiyorum.
Mesaj otomatik birleştirildi:

VSync açmalı mıyım

Son düzenleme:

Vapelord

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
205
İsim
Yağız DERELİ
Marka model bilgisi paylaşır mısınız? Tahminim hp victus :D

Vapelord

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
205
İsim
Yağız DERELİ
-Öncelikle aynı işlemci ve ekran kartına sahip cihazların yüksek ayarlardaki ortalama FPS değeri ~250fps, düşük ayalardaki ise ~280fps. Sizde de performans bu değerlere yakınsa sorun yok demektir.

- Cihazınızın performansında sorun olmadığını varsayarsak da şunları gözden geçirmek gerek:
1) Ekran ayalarından 144hz seçili mi?
2) Omen gaming hub'dan performans veya dengeli mod seçili mi? İşlemci bazlı oyun olduğu için işlemci watt limiti performansı doğrudan etkiliyor.
3) Omen Gaming Hub'daki ekran kartı modunu discrete GPU yapınız mı? Performansı %10-%20 arası etkiler.
4) Kıyaslama yaptığınız masaüstü pc'nize ait monitörün özellikleri nedir? Çünkü victuslarda G-sync desteği olmayan ve ~25ms bir ekran bulunmakta. Belki de sizi ekran tatmin etmiyor.
5) İmkan varsa laptop'ı monitöre bağlayıp test etmeniz.

• Beğen
Reaksiyonlar: tryt

tryt

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
91
İsim
Görkem
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
1
-Öncelikle aynı işlemci ve ekran kartına sahip cihazların yüksek ayarlardaki ortalama FPS değeri ~250fps, düşük ayalardaki ise ~280fps. Sizde de performans bu değerlere yakınsa sorun yok demektir.

- Cihazınızın performansında sorun olmadığını varsayarsak da şunları gözden geçirmek gerek:
2) Omen gaming hub'dan performans veya dengeli mod seçili mi? İşlemci bazlı oyun olduğu için işlemci watt limiti performansı doğrudan etkiliyor.
3) Omen Gaming Hub'daki ekran kartı modunu discrete GPU yapınız mı? Performansı %10-%20 arası etkiler.
4) Kıyaslama yaptığınız masaüstü pc'nize ait monitörün özellikleri nedir? Çünkü victuslarda G-sync desteği olmayan ve ~25ms bir ekran bulunmakta. Belki de sizi ekran tatmin etmiyor.
1-) Evet 144 hz seçili
2-) Performans modunda oynuyorum
3-) Dediğiniz ayarı şu an uyguladım normalde hybrid seçiliydi.
4-) https://www.asus.com/tr/displays-desktops/monitors/gaming/tuf-gaming-vg248q1b/ monitorum bu
5-) Laptop monitöre bağlı oynuyorum her zaman ( masaüstü bilgisayarımda herhangi bir sıkıntı yok akıcı oyun )

tryt

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
91
İsim
Görkem
  • Konu Sahibi Konu Sahibi

3. maddeyi yaptıktan sonra fpsimde ortalama 70 fps artış gördüm teşekkür ederim

Vapelord

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
205
İsim
Yağız DERELİ
3. maddeyi yaptıktan sonra fpsimde ortalama 70 fps artış gördüm teşekkür ederim
Sevindim hocam faydalı olduğuna. Şunu da göz önünde bulundurmak lazım : laptop işleminiz 16mb önbellekli, muhtemelen masaüstü işlemcinizin önbelleği daha fazla ve bu nedenle daha yüksek fps alabiliyorsunuz. Valo, günümüz ekran kartlarını düşününce biraz ekran kartından bağımsız, işlemci bazlı bir oyun denebilir

Top Bottom