Laptopumda fps sabitlemeyi kaldıramıyorum

Reaksiyon skoru
0
Merhaba değerli form üyeleri. Yaklaşık 5-6 ay önce hp pavilion 15-ec0008nt markalı laptop aldım üründen çok memnunum fakat tüm oyunlarda fps i sabitliyor.
Herhangi bir oyunda tüm ayarları fulle çektiğim zaman ortalama 200-230 fps arası alırken düşük ayarlara çektiğim zaman 150 fps civarlarına düşüyor ve oyunlarda rüm ayarları değitirmayi denedim olmuyor.
Denediğim yöntemler:
-Vsync ayarlarını kapatmak
-Pil ayarlarını ultra perfoormansa çekip prize takılı oynama
-Nvidea denetim masasındaki ayarları performansa ayarlama

Sistemim (hp pavilion 15-ec0008nt):
İşlemci Modeli: AMD Ryzen 5 3550H
Bellek (RAM): (2x8) 16GB 2400MHz
Ekran Kartı : Nvidea GeForce GTX 1650
Sabit Disk: 1TB HDD + 250GB SSD

Dostum sabitlemek derken, yani gördüğün fps değerin de 60 mı gözüküyor ? Sabitleme olayını biraz açar mısın ?
Post automatically merged:

Merhaba değerli form üyeleri. Yaklaşık 5-6 ay önce hp pavilion 15-ec0008nt markalı laptop aldım üründen çok memnunum fakat tüm oyunlarda fps i sabitliyor.
Herhangi bir oyunda tüm ayarları fulle çektiğim zaman ortalama 200-230 fps arası alırken düşük ayarlara çektiğim zaman 150 fps civarlarına düşüyor ve oyunlarda rüm ayarları değitirmayi denedim olmuyor.
Denediğim yöntemler:
-Vsync ayarlarını kapatmak
-Pil ayarlarını ultra perfoormansa çekip prize takılı oynama
-Nvidea denetim masasındaki ayarları performansa ayarlama

Sistemim (hp pavilion 15-ec0008nt):
İşlemci Modeli: AMD Ryzen 5 3550H
Bellek (RAM): (2x8) 16GB 2400MHz
Ekran Kartı : Nvidea GeForce GTX 1650
Sabit Disk: 1TB HDD + 250GB SSD
Ayrıca oynadığın oyun rekabetçi tarzı oyunlar ise bu işlemci o tür oyunlar da yeterli performans veremiyor.
Post automatically merged:

Dostum bir de HP'nin sitesin de laptopunun modelini aratarak ona uygun driverleri bulabilirsin. Özellikle bios uptade yapmanı öneririm.

Driverların hepsi güncel ama grafikler fulldeyken daha fazla FPS alıyorum düşürünce FPS de bir miktar düşüyor ya da çok fazla drop yiyorum saçma bir şekilde

Geri