Neler Yeni

Laptopumda virüs tespit edildi

Enes_ss

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
5
İsim
Enes
Eski bir laptopum vardı. Müzik indirdikten sonra rastgele uygulamalar açılmaya başladı bende Windows kötü yazılım temizleme aracı ile tam tarama yaptım. 9 saat boyunca taradı ve "Worm Win32 gamarue ba" adında bir dosya buldu. Algılandı temizlenmedi yazıyor. Ben dosyayı nasıl güvenli bir şekilde kaldırırım kaldırdıktan sonra tekrar tarama yapmalı mıyım?
VirusTotal Rapor Linki: https://www.microsoft.com/en-us/wds...opedia-description?Name=Worm:Win32/Gamarue.BA

jombo

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,130
İsim
efe araci
Eski bir laptopum vardı. Müzik indirdikten sonra rastgele uygulamalar açılmaya başladı bende Windows kötü yazılım temizleme aracı ile tam tarama yaptım. 9 saat boyunca taradı ve "Worm Win32 gamarue ba" adında bir dosya buldu. Algılandı temizlenmedi yazıyor. Ben dosyayı nasıl güvenli bir şekilde kaldırırım kaldırdıktan sonra tekrar tarama yapmalı mıyım?
VirusTotal Rapor Linki: https://www.microsoft.com/en-us/wds...opedia-description?Name=Worm:Win32/Gamarue.BA
sırasıyla malwarebytes > kaspersky > bitdefender olarak bu 3 AV ile tarama yapın temizlenir.

tekino

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
538
İsim
Tekin Ayber
Ya vindovs kullananlara acımadan yapamıyorum :D Bir virüs kırıntısı için saatlerce ve binlerce lira zahmet ve külfet harcanıyor...

jombo

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,130
İsim
efe araci
Ya vindovs kullananlara acımadan yapamıyorum :D Bir virüs kırıntısı için saatlerce ve binlerce lira zahmet ve külfet harcanıyor...
yoo 2-3 tane AV indiriyorum taratıyorum yok oluyor para harcamaya gerek yok.

jombo

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,130
İsim
efe araci
9 saaat tarama yapılmış, hem de basit bir şey için, bence bunun sonu da gelmez. vindovs havadan nem kapar bir işletim sistemidir bana göre...
bir tık öyle harbi havadan nem kapıyor :D 9 saat yaptığı tam tarama ve sistemden sisteme değişiyor bende 1.30 saat sürüyor , malwarebytes , bitdefender gibi antivirüs programları ile max 5-10 dakikada çözüyorsun.

tekino

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
538
İsim
Tekin Ayber
bir tık öyle harbi havadan nem kapıyor :D 9 saat yaptığı tam tarama ve sistemden sisteme değişiyor bende 1.30 saat sürüyor , malwarebytes , bitdefender gibi antivirüs programları ile max 5-10 dakikada çözüyorsun.
Bazen basit bi şey için tüm sistemi taratmak gerekiyor, hatta haricilere bile bulaşıyor, usb filan taktığında tekrar aktif oluyorlar... Onun için ya paralı iyi bi şey satın almak şart ya da fakirsen virüslerle yaşamak gerek :D veya bıkıp usanmdan format. hem herkesin bilgisayarı farklı özellikte, güçte, aynı zaman tutmaz.

Enes_ss

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
5
İsim
Enes
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Bazen basit bi şey için tüm sistemi taratmak gerekiyor, hatta haricilere bile bulaşıyor, usb filan taktığında tekrar aktif oluyorlar... Onun için ya paralı iyi bi şey satın almak şart ya da fakirsen virüslerle yaşamak gerek :D veya bıkıp usanmdan format. hem herkesin bilgisayarı farklı özellikte, güçte, aynı zaman tutmaz.
Peki virüsü kaldırıp format attıktan sonra önerdiğin bir işletim sistemi var mı? Neye geçmeliyim Linux'e mi ?

tekino

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
538
İsim
Tekin Ayber
Peki virüsü kaldırıp format attıktan sonra önerdiğin bir işletim sistemi var mı? Neye geçmeliyim Linux'e mi ?
Linux öğrenemek iyidir zaten bu çağda linux kullanmak daha da kolaylaştı ama yok yapamam derseniz mecbur format atıp baua bi dikkatli olmalısnız. :(

ReadyorNot

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
435
İsim
An10im1i
1-Önce hızlı tarama yapılır.
2-Önyükleme taramaları yapılması tavsiye edilir.
3-Tam tarama (sistem yetkisi edinen zararlılara) sistemin olduğu sürücü kısmına yapılır.
4-Virüs çok çeşitlidir. Sadece antivirüs işe yaramayabilir. MRT anti virüs değildir.
5-Herkes format atmak zorunda değildir.
6-Linux artık güvenli değildir. (Eskiden öyleydi.) Güvenli olan; güncel olan, güvenlik duvarı ve güncel şifrelemeleri olan sistemlerdir.
...

ShinRei

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
74
İsim
kerim deveci
1-Önce hızlı tarama yapılır.
2-Önyükleme taramaları yapılması tavsiye edilir.
3-Tam tarama (sistem yetkisi edinen zararlılara) sistemin olduğu sürücü kısmına yapılır.
4-Virüs çok çeşitlidir. Sadece antivirüs işe yaramayabilir. MRT anti virüs değildir.
5-Herkes format atmak zorunda değildir.
6-Linux artık güvenli değildir. (Eskiden öyleydi.) Güvenli olan; güncel olan, güvenlik duvarı ve güncel şifrelemeleri olan sistemlerdir.
...
Sonunda her olaya format atın demeyen Biri şükürler olsun :)

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,083,041
Üyeler
172,178
Son üye
q7ardaa
Top Bottom