Neler Yeni

Leauge Of Legends fps drop

Shriov

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
3
İsim
Eren Karakabak
Öncelikle merhabalar sistem özelliklerim bu şekilde
1655374466064.png
uzun süredir lolde saçma sapan bir hatayla karşı karşıyayım riot games teknik desteğine en az 25 30 kere ticket attım her ne kadar uğraşsam da bana dönütleri hep basic çözümlerle geldiler(game dvr kapatma, belli başlı hizmetleri kapatma, güç yönetimini yüksek performansa alma gibi) Sorunuma gelicek olursak lolde 144 fps sabit oynuyorum diyelim 137 e düşüyor ve o an takılma oluyor ve bu sürekli sürekli oluyor fps düşmese bile takılma oluyormuş gibi oluyor 120 sabitliyorum bu seferde 115 e falan düşüyor aynı takılma yine oluyor bütün grafik ayarlarında oluyor nvdia ayarlarından Hz düşürmeyi denedim sorun yine değişmedi v-sync açıp denedim bir şey değişmedi gysnc açıp kapayıp denedim değişmedi bilgisayarın garantisi devam ediyor incehesap.com dan aldım kendi teknik servislerine yolladım fps drop olduğu ve takılmaların olduğu gerekçesiyle CPU Ve GPU testi yapıp valorantta test etmişler
1655374316437.png
1655374327157.png
1655374342372.png
keşke lolde test etselermiş Valorantta bir sorun bulamamışlar bana da şu ss leri attılar Pc teknik servisden geldikten sonra kendim deneme yaptım lolde sorun kaldığı yerden devam ediyordu ben de format atıp temiz kurulum denedim sonuç değişmedi lütfen yardımcı olun sistem özelliklerimin yetersiz olması imkansız gibi geliyor. Ulaşmak isterseniz Discord nick ve tagim: Eren#6666

Son düzenleme:
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,915
İsim
Emir Yusuf
Ben eski bilgisayarım ile en düşük ayarlarda ve düşük çözünürlükte oynarken 80-90 FPS alıyordum ve takılma yaşamıyordum. Ancak yeni PC aldığımda En yüksek ayarlarda 500-600 FPS almama rağmen anlık FPS Drop yiyordum. En son FPS'yi 80'e sabitledim. (75 hz kullanıyorum) Velhasıl kelam, sabitlemeden önceki kadar takılmasa da yine dakikada bir 60 FPS'ye gerileyip tekrar 80'e çıkıyor. Ancak sabitlemeyi kalıdırırsam bu sefer 5 saniyede 10 saniyede bir 160-180 FPS'ye düşüp tekrar 500-600'e çıkıyor. Sorunun kaynapını ben de bulamadım.

Shriov

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
3
İsim
Eren Karakabak
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Ben eski bilgisayarım ile en düşük ayarlarda ve düşük çözünürlükte oynarken 80-90 FPS alıyordum ve takılma yaşamıyordum. Ancak yeni PC aldığımda En yüksek ayarlarda 500-600 FPS almama rağmen anlık FPS Drop yiyordum. En son FPS'yi 80'e sabitledim. (75 hz kullanıyorum) Velhasıl kelam, sabitlemeden önceki kadar takılmasa da yine dakikada bir 60 FPS'ye gerileyip tekrar 80'e çıkıyor. Ancak sabitlemeyi kalıdırırsam bu sefer 5 saniyede 10 saniyede bir 160-180 FPS'ye düşüp tekrar 500-600'e çıkıyor. Sorunun kaynapını ben de bulamadım.
Yetkili birilerine ulaşabilsek keşke 80 e sabitlemeyi hiç denemedim sabitlemek de istemiyorum 165 hz monitörler bu sistem özelliklerile lol gibi bir oyunu oynayamamam beni çıldırtıyo.

Dahası  
Reaksiyon skoru
3,915
İsim
Emir Yusuf
Lolde 180 e sabitleme seçeneği yok ayrıca bu gerçekten fark etmiyor çözüm bu değil nereye sabitlersem sabitliyeyim 2 3 fps de düşse drop yiyeceğimi biliyorum
Çözümü bulursan bana da söyle de ben de yararlanayım. İnternette biraz araştırmıştım ancak bu son güncellemelerle olan bir şey sanırım. Bir de tam TF içinde vs. olduğunda çıldırmalık oluyor. Attığın skill tam takılma anına denk geliyor, saçma sapan şeyler oluyor.

Shriov

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
3
İsim
Eren Karakabak
Çözümü bulursan bana da söyle de ben de yararlanayım. İnternette biraz araştırmıştım ancak bu son güncellemelerle olan bir şey sanırım. Bir de tam TF içinde vs. olduğunda çıldırmalık oluyor. Attığın skill tam takılma anına denk geliyor, saçma sapan şeyler oluyor.
Bu konuyu kapatmayacağım zaten teknik servise tekrar gideceğim bu hafta. TF içinde v.s olmasını geçtim lanede farm yaparken early gamede de çok oluyor skill atıcakken bütün oyun zevkim kaçıyor fps ye bakmaktan oyuna odaklanamıyorum Abdullah abiye(Donanım Arşivi) @Abdullah Hacıgül ulaşabilsek keşke yardımcı olurdu illa ki

Son düzenleme:

Shriov

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
3
İsim
Eren Karakabak
Arkadaşlar bir çok kişiyle konuştum ve kendim farklı oyunları yükleyip denemeler gerçekleştirdim bu sorun tamamen lolden kaynaklı riot gamesin çözüm bulması gerek fakat şöyle bir şey yaptım grafik ayarlarını yükselttim garip şekilde biraz daha iyi olmuş olabilir kendiniz deneyerek en iyisini bulmayı deneyin birde Ayarlar>Oyun>Oyun Modu>aktif hale getirdim + Ayarlar>Grafik Ayarları>Değişken Yenileme hızını aktif hale getirdim
umarım yardımı dokunur

Mt1903

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
406
İsim
Emir Asan
Arkadaşlar bir çok kişiyle konuştum ve kendim farklı oyunları yükleyip denemeler gerçekleştirdim bu sorun tamamen lolden kaynaklı riot gamesin çözüm bulması gerek fakat şöyle bir şey yaptım grafik ayarlarını yükselttim garip şekilde biraz daha iyi olmuş olabilir kendiniz deneyerek en iyisini bulmayı deneyin birde Ayarlar>Oyun>Oyun Modu>aktif hale getirdim + Ayarlar>Grafik Ayarları>Değişken Yenileme hızını aktif hale getirdim
umarım yardımı dokunur
LoL'den kaynaklı olsa başka oyuncularda bu sorunu yaşardı. Nvidia denetim masası ayarlarınızı sıfırlayın ve dikey senkronizasyonu kapalı yapın sadece muhtemelen düzelecektir.

Top Bottom