Lenovo 15aph8 ssd slot sorunu

by_yp

80+
Reaksiyon skoru
13
lenovo 15aph8 (82xt) laptopum var. lenovonun kendi ürün bilgilerinde 2 ssd slotu olduğu, 1x2242 ve 1x2280 slot olduğu yazılı.
2242 slotta ürünle gelen micron 512 gb ssd var ve bende sonradan 2280 slota samsung 980 pro 1 tb taktım sorunsuz çalışıyor. sistem samsungda yüklü.

sorun ise resimde de görüldüğü gibi 2242 slotuna aynı zamanda 2280 de takılabilir, çünkü vida yuvası var. 2242 vidası zarar vermeyecek şekilde ne yaptıysam sökülmüyor ve 2280 ssd 2242 vida yuvası yüzünden hafif havada kalıyor. internette aradım ama çözüm yok. redditte bi kullanıcı lenovo sitesinde yazışmış ama destek ekibi bilgisiz 2242 tak demiş ama neden 2280 için vida yuvası konmuş açıklayamamış.
bu vidayı nasıl çıkarabilirim, kullanıp bu sorunu çözebilen var mı forum?

Ekler

• 1000038761.webp
    1000038761.webp
    198.7 KB · Hit: 12
Videosu vardır ona bak veya yapay zekâlar'a sor bende de vardı bu modelden ona kardeşim takmıştı rami nasıl yaptı bakamadım 2280 takmıştı

Videosu vardır ona bak veya yapay zekâlar'a sor bende de vardı bu modelden ona kardeşim takmıştı rami nasıl yaptı bakamadım 2280 takmıştı
çift slot var ve 2280 olan slota taktım onda sorun yok. sorun 2242 slotunda.

çift slot var ve 2280 olan slota taktım onda sorun yok. sorun 2242 slotunda.
Valla hocam orasını bilmiyorum biz 2280 taktık sadece 2242 slotunq dokunmadık hiç ama o vida çıkarılabilir olması gerekiyor hiç yok mu youtube 'de falan yapan en kötü gemini 'ye sor

Valla hocam orasını bilmiyorum biz 2280 taktık sadece 2242 slotunq dokunmadık hiç ama o vida çıkarılabilir olması gerekiyor hiç yok mu youtube 'de falan yapan en kötü gemini 'ye sor
bulamadım yok kardeş. redditteki kullanıcı garanti bitsin vidayı keseceğim demiş. lenovo destek forumunda cevap veren 2280 vidasının tasarım hatası olduğunu yazmış ama basit hata değil ki. tasarlarken vidayı koydun hadi montaj yaparken vidayı takmazsın. bunu okuyunca zorlamayı bıraktım, demekki anakarta sabitlenmiş demekki dedim. bi vida yüzünden anakartı kırmayayım dedim. belki forumda çözen vardır diye sorayım dedim. ilginiz için de teşekkür ederim

bulamadım yok kardeş. redditteki kullanıcı garanti bitsin vidayı keseceğim demiş. lenovo destek forumunda cevap veren 2280 vidasının tasarım hatası olduğunu yazmış ama basit hata değil ki. tasarlarken vidayı koydun hadi montaj yaparken vidayı takmazsın. bunu okuyunca zorlamayı bıraktım, demekki anakarta sabitlenmiş demekki dedim. bi vida yüzünden anakartı kırmayayım dedim. belki forumda çözen vardır diye sorayım dedim. ilginiz için de teşekkür ederim
Hocam garantisi var mı

Geri