Yardım Lenovo IdeaPad L340 format sırasında kapandı ve açılmıyor

drep

80+
Reaksiyon skoru
104
Lenovo Ideapad L340 15irh modeli laptop kullanıyorum. Dün bi arkadaşımın 2.5" harddisk'ine format atılması gerekiyordu. Laptop'umda sata girişi olmadığı için (sadece m2 girişi var) ekte gördüğünüz ara kablo yardımı ile pcye taktım. Hddyi görmedi ve disk yöneticisinden baktığımda diski başlatamıyordum. Erişim engeli hatası oluyordu. Bunun ardından , bios üzerinden diski başlatmadan direkt diske format atmak istedim ancak disk haliyle biosda da gözükmüyordu. Bios modum UEFI modunda olduğu için görmeyebilir diye düşündüm ve Legacye çektim. Pc kendini yeniden başlatırken hdd'den tabiri caizse "vızzz" diye bi ses geldi ve pc biosdan çıktığım için açılmaya devam etmesi gerekirken siyah ekranda kaldı. 10-15 dakika civarı bekledim ama açılmadı. Güç tuşuna basılı tutup kapattım, ardından geri tuşa basıp açtım ama hala siyah ekranda kalıyor. Güç ışığı yanıyor ama açılmıyor.

Ardından içini açtım ve bataryanın kendi içinde 3 bölümden oluştuğunu ve bir bölümün şiştiğini gördüm (ekte mevcut). Ram sök-tak yaptım. M2 ssdyi farklı bir m2 ile değiştirdim. Bataryayı söküp kabloyla güce bağlayıp açmaya çalıştım ama açılmadı, güç tuşu yanıp sönmeye başladı. Ardından bataryayı takıp tekrar açmaya çalıştım ama yine siyah ekranda kalıyor.

Diğer forumlarda yer alan "güç tuşuna 15 sn, fn+b+güç tuşuna 15 saniye ve fn+d+güç tuşuna 15 saniye basıp statik elektriği boşaltma" gibi şeyleri de denedim ancak olmadı.

**Güncelleme:
-Bios pili söküldü.
-1 dakikadan fazla beklenildi.
-Tornavida ucu ile temas edildi.
-Geri takıldı.
-Batarya sökük halde denendi.
-Batarya takılı halde denendi.
-Lenovolara özel Novo tuşa 3-5 saniye basıldı. Bu durumda Bios yardım ekranı gelmesi gerekirken gelmedi ve güç tuşu ışığı yanıp sönmeye devam etti.
-Anladığım kadarı ile UEFI boot modunu Legacy yaptığım için bilgisayar başlatılamıyor.
-Son çözümlerden birisi olan kendi sitesinden bios sürümünü indirip (destekliyor ise) usb ile bios güncelleme işlemi yapmak. Bu durum da işe yaramaz ise Lenovo Servisi zorunlu hale geliyor.
1751026593505.webp

Ekler

• IMG_0309.webp
    IMG_0309.webp
    447.9 KB · Hit: 14
Son düzenleme:
Geri