Neler Yeni

Lenovo LOQ 83GS007XTR laptopta oyunlarda FPS yüksek ama takılıyor

K3R1M

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
169
İsim
Kerim saman
Öyle de fan açıyor arada bi reis ısındığı için ve pil için iyi olduğunu düşünmüyorum
Mesaj otomatik birleştirildi:

Birde ddu ile uhd yi nasıl sildiniz ben göremedim oradan inteli seçtiğimde ARC graphics gösteriyor
Arc olması önemli değil İntel'i seçin yeter. dGpu modunda fan çok az daha fazla çalışıyor ama o ekran takılmalarından gına geldiği için yine de kullandım. Şimdi de mönitör var zaten, ekran kartı hep açık.

omerdgn42

80+ Bronze
hocam afterburneri oyunda bi türlü çalıştıramadım sorun adaptörün 170 watt olmasından olabilir mi cidden
Hayır 170 olması ile bir alakası yok aynı cihazı kullanmamıza rağmen ben yaşamıyorum bence size satılanda bir sorun var.

omerdgn42

80+ Bronze
sizde ekran takılması oluyor mu ve cihaz birebir aynı mı
i5 12450HX 4050'li olanını kullanıyorum. 4050 ile 4060 zaten aynı elektriği tüketiyor. Ekran takılması yaşamıyorum. Sadece uzun süreler oyun oynarsam yaşıyorum (3 saat örneğin)

tahawes

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
2
İsim
Taha
i5 12450HX 4050'li olanını kullanıyorum. 4050 ile 4060 zaten aynı elektriği tüketiyor. Ekran takılması yaşamıyorum. Sadece uzun süreler oyun oynarsam yaşıyorum (3 saat örneğin)
Hocam hangi windows sürümü kullanıyorsunuz win 11 pro mu? Driverleri nerden güncellediniz ve oyun açarken performans modunu açıyor musunuz yoksa otomatikte mi ve son olarak biostan herhangi bi ayar yaptınız mı?

omerdgn42

80+ Bronze
Hocam hangi windows sürümü kullanıyorsunuz win 11 pro mu? Driverleri nerden güncellediniz ve oyun açarken performans modunu açıyor musunuz yoksa otomatikte mi ve son olarak biostan herhangi bi ayar yaptınız mı?
w11 normal kullanıyorum driverları lenovonun internet sitesinden ve lenovo vantageden güncelleyebilirsiniz. Oyun oynarken performans modunu değil özel modu açıyorum. O modda kendim işlemci ekran kartı limitini fan hızını ayarlayabildiğim için benim için daha iyi oluyor. Performans modu overclock yaptığı için sıcaklık artışı yapıyor. Biostan herhangi bir ayar yapmadım. Bir tek valorant için secure boot açtım.

tahawes

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
2
İsim
Taha
w11 normal kullanıyorum driverları lenovonun internet sitesinden ve lenovo vantageden güncelleyebilirsiniz. Oyun oynarken performans modunu değil özel modu açıyorum. O modda kendim işlemci ekran kartı limitini fan hızını ayarlayabildiğim için benim için daha iyi oluyor. Performans modu overclock yaptığı için sıcaklık artışı yapıyor. Biostan herhangi bir ayar yapmadım. Bir tek valorant için secure boot açtım.
fn q ile yaptığımız performans modu overclock yapmıyordur herhalde abi az kaldı kırıcam bu bilgisayarı ya bf 2042 oynadın mı o cihaz ile

omerdgn42

80+ Bronze
fn q ile yaptığımız performans modu overclock yapmıyordur herhalde abi az kaldı kırıcam bu bilgisayarı ya bf 2042 oynadın mı o cihaz ile
Fn+q ile yaptığın performans modu overclock yapıyor. Battlefield oynamadım. Ağır oyunlardan sadece last of us, witcher 3, elden ring oynadım.

tahawes

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
2
İsim
Taha
Fn+q ile yaptığın performans modu overclock yapıyor. Battlefield oynamadım. Ağır oyunlardan sadece last of us, witcher 3, elden ring oynadım.
otoda oynasam performans kaybı yaşar mıyım özel ayara baktımda kafam pek basmadı abi bi tek batllefield oynamak istiyorum o da takılıyor 😁

şimdi apex legendsi en yüksek ayarlarda açtım min 130fps ve takılmadan oynuyorum sanırım sorun battlefield oyunlarında nası çözeceğim bilmiyorum bu gece last of us ı indirip bakacağım sen ortalama kaç fps alıyordun ve hangi ayarda

omerdgn42

80+ Bronze
otoda oynasam performans kaybı yaşar mıyım özel ayara baktımda kafam pek basmadı abi bi tek batllefield oynamak istiyorum o da takılıyor 😁

şimdi apex legendsi en yüksek ayarlarda açtım min 130fps ve takılmadan oynuyorum sanırım sorun battlefield oyunlarında nası çözeceğim bilmiyorum bu gece last of us ı indirip bakacağım sen ortalama kaç fps alıyordun ve hangi ayarda
Yanlış hatırlamıyorsam yüksek ayarlarda DLSS kapalı 40-45 FPS alıyordum.
1731878663732.png

1731878681713.png

1731878704369.png

Benim tercihlerim bu şekilde oldu daha düşük sıcaklıklar için watt limiti daha düşük konulabilir tabi ki ama bu haliyle bile en soğuk çalışan laptop.

tahawes

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
2
İsim
Taha
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,038,199