Neler Yeni

Yardım Lenovo LOQ Valorant VAC9003 hatası

Einstein

80+ Platinum
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,397
İsim
Eren

kimselerduymasın

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
231
İsim
kimseler duymasın
Mbr olarak kursa zaten secure boot ayarı gözükmez. Arkadaşın attığı fotoğrafa bakarsan Windowsu uefi olarak kurduğu gözüküyor zaten.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Sorun çözüldü mü?
çözüldü hocam helal olsun teşekkürlerimi sunuyorum

fenerlimühendis

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
678
İsim
Ahmet Hakan
Mbr olarak kursa zaten secure boot ayarı gözükmez. Arkadaşın attığı fotoğrafa bakarsan Windowsu uefi olarak kurduğu gözüküyor zaten.
UEFI MBR de kurulabiliyor. MBR GPT disk tablosu biçimi. Secure Boot bazen saçma sebeplerden devre dışı kalabiliyor. GPT kurulumu teyit etmek istedim.

Son düzenleme:

fenerlimühendis

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
678
İsim
Ahmet Hakan
Uefi sistemde mbr olarak kurman için CSM açman gerekir ama, sistem yine legacy olarak kurulur. Yani secure boot açmak için sistemi uefi olarak kurman gerekir.
Hayır. Normal UEFI kurabilirsin. 2 partition olan eski disklerde 2. partitionu silmeden Legacy kurulumdan UEFIye geçirmek için bu seçenek var. Eski Win7 yüklü MBR bir diskin var UEFI Windows 10/11 kurman lazım ama yedek D partitionun var ve silmemen gerekiyor. (MBR diski GPT yapmak için tüm partitionları silmen gerekiyor.) Bu senaryoda gerekiyor. Partition Manager programları ile Convert de edilebiliyor ama zor bir işlem biraz.

Son düzenleme:

Einstein

80+ Platinum
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,397
İsim
Eren
Hayır. Normal UEFI kurabilirsin. 2 partition olan eski disklerde 2. partitionu silmeden Legacy kurulumdan UEFIye geçirmek için bu seçenek var. Eski Win7 yüklü MBR bir diskin var UEFI Windows 10/11 kurman lazım ama yedek D partitionun var ve silmemen gerekiyor. Bu senaryoda gerekiyor. Partition Manager programları ile Convert de edilebiliyor ama zor bir işlem biraz.
Kuramazsın uefi mbr diye bir şey yoktur. Uefi sistemde mbr olarak kurulum yapabilirsin ama, legacy olarak kurulum yapmış olursun.

fenerlimühendis

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
678
İsim
Ahmet Hakan
Kuramazsın uefi mbr diye bir şey yoktur. Uefi sistemde mbr olarak kurulum yapabilirsin ama, legacy olarak kurulum yapmış olursun.
Dostum denemesi bedava. Kurdum biliyorum. İnanmıyorsan yarın senin için kurarım sslerini atarım.

Son düzenleme:
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,056,684
Üyeler
167,874
Son üye
Efe Güler
Top Bottom