Neler Yeni

Lens kullanan varmı? (-2,75 Miyop)

Dahası  
Reaksiyon skoru
7,167
İsim
Burak Karadağ
koruyucu lensler çıktıktan sonra tamamen özgürleşiyosun, tam görüş de 1ay gibi bir sürede geliyor :D 144p 240p 360p 480p diye her gün farklı uyanıyordum :D
Benim 19 günde tam netleşti ve doktor çok şaşırdı. İlk kontrolde :) en iyi gelişen senin ki oldu dedi. Herkesin farklı. Her sabah uyandığımda pencereden dışarıya esnaf ve dükkan tabelalarına bakarak test ediyordum. Şuan 8K görüyorum :sad

freygasm

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,352
İsim
yusuf ecer
Benim 19 günde tam netleşti ve doktor çok şaşırdı. İlk kontrolde :) en iyi gelişen senin ki oldu dedi. Herkesin farklı. Her sabah uyandığımda pencereden dışarıya esnaf ve dükkan tabelalarına bakarak test ediyordum. Şuan 8K görüyorum :sad
Evet evet :D bana da 2ay sürede tam oturur dendi dikkatli olursam ve bana ağırlık kaldırma,sigara içme,ekrana fazla bakma dendi :D Ben de gülerek arkada silah falan varsa kafama da sıkın dedim çünkü hayatım bunlardan ibaret :D Ve hepsini de yaptım, 15-20 gün içerisinde tamamen iyileşti, şaşırmıştı doktor:D Bu süreçte en çok yoran şey suni göz damlası oluyor, ben ameliyat olduğum ilk günden beri kullanıyorum, göz çok fazla göz yaşı üretemediği için kuruyor ekrana belirli süre bakarsan ve çok batıyor.

Dahası  
Reaksiyon skoru
7,167
İsim
Burak Karadağ
Evet evet :D bana da 2ay sürede tam oturur dendi dikkatli olursam ve bana ağırlık kaldırma,sigara içme,ekrana fazla bakma dendi :D Ben de gülerek arkada silah falan varsa kafama da sıkın dedim çünkü hayatım bunlardan ibaret :D Ve hepsini de yaptım, 15-20 gün içerisinde tamamen iyileşti, şaşırmıştı doktor:D Bu süreçte en çok yoran şey suni göz damlası oluyor, ben ameliyat olduğum ilk günden beri kullanıyorum, göz çok fazla göz yaşı üretemediği için kuruyor ekrana belirli süre bakarsan ve çok batıyor.
Theloz du ismi yanlış hatırlamıyorsam :D sonra Lotemax verdi koruyucu lensleri çıkarttığım için

freygasm

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,352
İsim
yusuf ecer

selamlargençler

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
768
İsim
:(
Ben görsel detaylara çok takıntı yapan birisiyim. Gözlük kullanmak istemiyorum mesela sevmiyorum aga ne yapayım yani. Ayrıiyeten kışın ve yazın buğulanma olayları, yağmur yağma durumu vs vs. ama gözlük tabii ki de en sağlıklı olanı. Kafa rahat
hocam ne zman oldunuz?
Bir de lens kullandığınız zamanlara kıyasla daha mı net görüyorsunuz ?
Benim de gözler 5 numara lens kullanıyorum aklımda var ameliyat

Megan

80+ Silver
Merhaba
Arkadaşlar ben 2 yıldır aktif lens kullanıcısıydım ve 4 gün önce çok âni bir karar ile hemen no touch laser ameliyatı oldum ve gözümü çizdirdim.
Benim 2 çift sıfır lens elimde kaldı (AirOptix Plus) + 360 ML Acuvue Solüsyon
Normalde bir kutu lens de 3 çift var (6 adet) ve ben 1 çiftini sadece 5 gün kullandım ve ameliyattan sonra o 5 günlük lens heba oldu mecbur attım çöpe.
Solüsyonu da sadece en fazla 20 ML felan kullanmışımdır (ağzına kadar dolu)
Yani bunlar elimde kaldı ve bunları yakın zamanda toplam 424 ₺ ye LensMarket'Ten almıştım. Eğer aramızda belirttiğim gibi -2,75 Miyop olan varsa ve lens ihtiyacı varsa bari çok mâkul bir fiyata vereyim yazık günah elde boş boş kaldı. Zayi olmasın. Faturasını vs de atabilirim. Ürün tertemiz elimde kalakaldı.

Alıntıyı görüntüle Alıntıyı görüntüle Alıntıyı görüntüle Alıntıyı görüntüle
Ameliyat nasıldı ameliyat hakkında bilgi verir misin
Mesaj otomatik birleştirildi:

Mesela yan etkisi falan olabiliyor mu ben birkaç yıl önce doktora sormuştum olabilir demişti şimdi nasıldır bilmiyorum.

raFixed

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
350
İsim
Buğra Boyacı
kesinlikle bir daha gözün bozulmayacak garantisi veriliyorsa benim de aklımda var çizdirmek bir daha çizdirilemiyor muhabbeti doğru mu arkadaşlar bilgisi olan var mı

Dahası  
Reaksiyon skoru
7,167
İsim
Burak Karadağ
kesinlikle bir daha gözün bozulmayacak garantisi veriliyorsa benim de aklımda var çizdirmek bir daha çizdirilemiyor muhabbeti doğru mu arkadaşlar bilgisi olan var mı
Mesaj otomatik birleştirildi:

Mesela yan etkisi falan olabiliyor mu ben birkaç yıl önce doktora sormuştum olabilir demişti şimdi nasıldır bilmiyorum.
hocam ne zman oldunuz?
Bir de lens kullandığınız zamanlara kıyasla daha mı net görüyorsunuz ?
Benim de gözler 5 numara lens kullanıyorum aklımda var ameliyat
Benim gittiğim doktor kesinlikle çizdirmemi tavsiye etti (İzmit Dünya Göz Hastanesi) çünkü çizdirmek daha sağlıklı ve güvenilir ömür boyu en fazla -0,50 ye çıkar (o da çok zor ama %5 ihtimal diyelim) sadece 10 dakika sürdü ve ameliyattan önce çok endişeliydim hafif tırsmadım değil ama hiç korkulacak bir şeyde yokmuş ve çok rahat geçti narkoz vs yok bu arada. Sadece sana yelek giydiriyorlar ve kafana bone geçiriyorlar ameliyat odasına alıyorlar (yüksek teknoloji makineler felan var) yatırıyorlar seni ve gözüne özel bir damla damlatıyorlar ve o damla sayesinde gözünü saatlerce hiç kırpmadan açık tutabilirsin. Her neyse ardından gözlerimi kırpmamam için bir aparatla açtılar geniş bir şekilde ve makineden çıkan bir kırmızı noktaya bakıyorsun. Tak tak sesler geliyor ve hafif bir yanık kokusu geldi ama hiç bir şey hissetmedim anlamadım ve bu kadar rahat bir şey olduğunu tahmin etmemiştim. 10 dakika sonra "Hadi geçmiş olsun" dediler ve özel bir gözlük verdiler güneşten ve UV ışınlarından etkilenmemek için. Ama ilk 4 gün çok ağır cefası var haberin olsun şakam yok (ağrı, sızı çok felaket bir şey) hayatım en zehir 4 gününü yaşadım ama şuan şahin gibi görüyorum çok iyi her şey. Ayrıca doktor bana +1 derece fazla bastı. Belki zamanla biraz derecem düşer diye tedbir amaçlı. Şuan gözüm +0,75 derece ve net üstüne net görüyorum. Ve günde 3 damla kullanıyorum 2 aylığına. 28 Şubatta oldum

Son düzenleme:

Megan

80+ Silver
Benim gittiğim doktor kesinlikle çizdirmemi tavsiye etti (İzmit Dünya Göz Hastanesi) çünkü çizdirmek daha sağlıklı ve güvenilir ömür boyu en fazla -0,50 ye çıkar (o da çok zor ama %5 ihtimal diyelim) sadece 10 dakika sürdü ve ameliyattan önce çok endişeliydim hafif tırsmadım değil ama hiç korkulacak bir şeyde yokmuş ve çok rahat geçti narkoz vs yok bu arada. Sadece sana yelek giydiriyorlar ve kafana bone geçiriyorlar ameliyat odasına alıyorlar (yüksek teknoloji makineler felan var) yatırıyorlar seni ve gözüne özel bir damla damlatıyorlar ve o damla sayesinde gözünü saatlerce hiç kırpmadan açık tutabilirsin. Her neyse ardından gözlerimi kırpmamam için bir aparatla açtılar geniş bir şekilde ve makineden çıkan bir kırmızı noktaya bakıyorsun. Tak tak sesler geliyor ve hafif bir yanık kokusu geldi ama hiç bir şey hissetmedim anlamadım ve bu kadar rahat bir şey olduğunu tahmin etmemiştim. 10 dakika sonra "Hadi geçmiş olsun" dediler ve özel bir gözlük verdiler güneşten ve UV ışınlarından etkilenmemek için. Ama ilk 4 gün çok ağır cefası var haberin olsun şakam yok (ağrı, sızı çok felaket bir şey) hayatım en zehir 4 gününü yaşadım ama şuan şahin gibi görüyorum çok iyi her şey. Ayrıca doktor bana +1 derece fazla bastı. Belki zamanla biraz derecem düşer diye tedbir amaçlı. Şuan gözüm +0,75 derece ve net üstüne net görüyorum. Ve günde 3 damla kullanıyorum 2 aylığına. 28 Şubatta oldum
Sadece 4 gün mü sürüyor zahmeti? Daha 2 ay önce de ameliyat oldum artık anestezi olmak istemiyorum anestezi yoksa iyiymiş gerçekten. Bir dahaki doktora gitmemde bu durumu konuşayım en iyisi. Devlet veya üniversite hastanesinde nasıl oluyor acaba

Dahası  
Reaksiyon skoru
2,116
İsim
Osman
İlgilendiği Kategoriler
Bilgisayar
Peki sence lensmi gözlükmü doktora gidip desem lens almam için verirmi

Cermenbey

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,121
İsim
Semih
Bende esnaf dükkan tabelalarına bakarak test ediyordum :D hergün menzil artıyordu

korro

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
415
İsim
Koray Yıldız
bence çizdirmek akıl karı değil, tekrar ilerde yıllar sonra ilerleyebiliyor.

Top Bottom