LGA 775 pin işlemci önerisi

Nazım58

80+
Reaksiyon skoru
27
"Intel Core 2 Quad Q9650" işlemciyi nerede bulabilirim ve sizce bu alınmalı mı ?

• Beğen
Reaksiyonlar: cici
ekran kartı ve PSU'n nedir? Q9650 güzel bir işlemci.

Bende Lga 775 kullanıyorum e6600 var değiştirmedim para biriktirip yeni anakart işlemci alıcam
Onu alamam seni en fazla 1 sene tatmin eder
Boşa yatırım yapma
Teşekkürler

Evet alınabilir güzel işlemci ama anakartın desteklemesi lazım

Bahsettiğin işlemciyi ikinci el sitelerinden güvenilir bir satıcıdan alabilirsin ve iyi bir işlemcidir.
Eğer imkanın olursa elindeki işlemciyle devam edip ileriye yönelik yatırım yapmanı öneririm. Ama yine de evet işlemci güzel bir işlemci i3-550'den daha güçlü bir işlemci örnek verecek olursak :)

Günümüzde artık 775 pin e yatırım ölü yatırım gibi ne yazık ki para biriktirme o öneririm illaki 775 pin diyorsan Xeon e5450 var veya Xeon nun X modelleri var overclok için ama iyi bir soğutucu lazım hatırladığım kadarı ile Q9650 ile denk e5450 fiyatıda daha uygundu tabi aliexpresste TR de uçuk fiyatlara satanlar var

Ya şunada yeni sistem almayı düşünmüyorum şuanki sistemim işimi görüyor sadece biraz daha yükseltmek istemiştim

Bu işlemci için nasıl bir soğutma yapabilirimki işlemci üzerinde zaten fan oluyor ve kasada da bi çok fan var

Sadece işlemciyi nerden teğmin edebilirim onu sormuştum ekran kartımda nvdia gts250

Q9650 tavsiye etmem. 250-300 TL den aşağıya bulamazsın.
Hemen hemen aynı güçte olan Q9550 işlemciyi 115 TL gibi oldukça düşük bir bütçeye alabilirsin. Aralarındaki farkı hissetmezsin bile ?

Elinde ki işlemci nedir ona göre Q9650 ün gerekliliği üzerinde beyin fırtınası yapalım , cidden ihtiyacın var ise anakart modelin ve şu an kullandığın işlemciyi yazarsan yardımcı olamaya çalışabiliriz ...

Bakın detaylıca anlatayım benim anakartım ddr2 olduğu için normal işlemciler alamıyorum anakartı değiştirmem gerekir o yüzden yükseltmek isterim
İşlemci : intel core 2 Quad 2.50 ghz
Ekran kartı : nvdia gts 250
Ram : ddr2 4 gb
Sizlere danışmamın amacı 775 pin en iyi işlemciyi almak

Bakın detaylıca anlatayım benim anakartım ddr2 olduğu için normal işlemciler alamıyorum anakartı değiştirmem gerekir o yüzden yükseltmek isterim
İşlemci : intel core 2 Quad 2.50 ghz
Ekran kartı : nvdia gts 250
Ram : ddr2 4 gb
Sizlere danışmamın amacı 775 pin en iyi işlemciyi almak
anakartın tam modeli nedir ? ddr2 olması önemli değil mesela bende p45 çipsetli Gigabyte GA-EP45-DS3R var ve bütün 775 işlemciler ve modlu Xeonları destekliyor.

Geri