Ak'f
80+ Bronze
- Reaksiyon skoru
- 1,003
@borauysalcan
Enis Kirazoğlu Fan Club
Enis Kirazoğlu Fan Club
deme öyle adamın zaten canı sıkkınsanayiye de çırak lazım![]()
deme öyle adamın zaten canı sıkkın![]()
İşte o zman bitersin. Ailen değil sen okuyacaksın. Bunu unutma. Meslek de annenin babanın değil senin olacak. İlgi alanına göre bir meslek lisesine git mesela. Otomotiv, bilişim vs. Herkes doktor, mühendis mi olacak? Veya her doktor mühendis olan iş bulabiliyor mu? Belki müziğe yeteneğin var, güzel sanatların sınavında kendini dene. Alternatif çok. Üniversite hedefini iyi bil. Oradaki bölümleri araştır. Yazılımla ilgili bir bölüm okuyacaksan şimdiden yazılımla ilgili temel şeyleri öğren. Lisede gördüğün çoğu şey mesleğinde işine yaramayacak. (meslek lisesi dahil değil buna.) Kasma kendini. Başaramayacağın şey değil. Aşırı çalışmana da gerek yok. Kimse senden derece beklemiyor. Kendi kapasiteni iyi bil.Benlik sıkıntı yok ztn ailem için üzülüyorum
Enis baba öğüt veriyor.
Ben geçen yıl 28 yüzdelik dilim aldım ona rağmen Anadolu lisesine girdim, bence sen de bir Anadolu lisesine girebilirsin ama şunu söyleyim fen lisesi imkansız bu yüzdelik dilimleYüzdelik dilim 17.7 napıcam şimdi ben![]()
Reis öylede Türkiye'nin hiç yoksa %5 İla 10 u liselerin diğerlerine göre daha iyi eğitim veriyor ve 30 kişilik sınıfta tek senin çalışman insanın motivasyonunu düşürüyor kendimden biliyorum ( Önemli Olan Üniversitedir Ama İyi Bir Lise Üniversitenin Kapısıdır ) İş işten geçmiş hatasından ders cikarabilir sadeceEmin ol dostum liselerin hiçbir farkı yok birbirinden, Fen lisesinde de köto öğretmenelrden, kötü öğrencilerden, yaramaz öğrencilerden, sınıfın huzurunu bozan öğrenciler var. Meslek lisesinde de var imamhatip lisesinde de var. Ben senin zamanındayken çok kasıyordum fen lisesi gelsin diye ama gelmedi, anadolu lisesine gittim öğrendimki hiçbir fark yok yani. Fen lisesinde okuyan arkadaşım şuan üni tutturamamışken ben üniye gidiyorum meselaÖğretim hayatında tek önemli sınav üniversite sınavıdır. Gerisi fasafiso