Yardım Amd 9800x3d Aşırı Isınma ?!

xeht

80+
Reaksiyon skoru
18
Merhaba,

Aşırı ısınma sayılır mı bilmem ama dün MCafee antivirüs programı üzerinden bir tarama işlemi yaptım. İşlemcim ortalama %80-%90 arasında yer yer %60-70 arasında dolaştı bu işlem sırasında ve işlemci sıcaklığım 88 dereceye kadar gördü çok uzun süre kalmadı ortalama 2-3 dk ama genellikle 77-83 derece arasında döndü. Soğutucu olarak Lian Li Galahad II Trinity Performans 360 kullanıyorum. Artı olarak bir sorun var gibi ;

GAL_II_T_034.webp

Benim uygulamamda CPU ısı göstergesinin altında ki FAN : Quite bölümü yok bir RPM göstermiyor, fakat sıvı soğutmanın fanları çalışıyor ve ısıya göre RPM artıyor. Bu konu hakkında ne yapabilirim ? Değerler normal midir ?

biosta curve ayarını -20 yapmayı denedin mi ?

Yok hayır denemedim, bu sorunu direkt çözer mi ? Ekstra olarak değerler normal değil diye yorumladım.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

biosta curve ayarını -20 yapmayı denedin mi ?
Sizin yorumunuzdan öyle anladım.

nornal bende de 9800x3d var soğutucu nzxt 360 elite var bende de uçuyor

msı corelıquıd ı360 ıle kullanıyorum 70 dereceyı gormedı su an işlemcim . kasam da kucuk ayrıca

Şimdi anlayamadım, normal mi, değil mi ?

Merhaba,

Aşırı ısınma sayılır mı bilmem ama dün MCafee antivirüs programı üzerinden bir tarama işlemi yaptım. İşlemcim ortalama %80-%90 arasında yer yer %60-70 arasında dolaştı bu işlem sırasında ve işlemci sıcaklığım 88 dereceye kadar gördü çok uzun süre kalmadı ortalama 2-3 dk ama genellikle 77-83 derece arasında döndü. Soğutucu olarak Lian Li Galahad II Trinity Performans 360 kullanıyorum. Artı olarak bir sorun var gibi ;

Alıntıyı görüntüle

Benim uygulamamda CPU ısı göstergesinin altında ki FAN : Quite bölümü yok bir RPM göstermiyor, fakat sıvı soğutmanın fanları çalışıyor ve ısıya göre RPM artıyor. Bu konu hakkında ne yapabilirim ? Değerler normal midir ?
Bi stres test yapıp sonuçları atabilir misin? Bana biraz çok geldi. Bendeki 7800x3d thermalright Phantom Spirit 120se ile stres testinde 75 i geçmiyor.

Hangi stres testini kullanayım ve kaç dk vs eğer söylerseniz yapayım

Normal hocam değerler. Cinebench ve standart cpu stress testlerinde daha az sıcaklık ve fan gürültüsü alırsınız. Ama windows search gibi mccafe gibi programlar kısa süreliğine ısıları tepeye vurdurabilir. Hatta masaüstünde hiçbir şey yapmıyorken bazen fanlarınız deliriyorsa sebebi windows search ün arka planda yediği .oklardır.

Yani günlük kullanımda ve oyunlarda 60 derece altındaysanız bu tip cpu nun yük bindiği ekstrem durumlarda çıktığı peek sıcaklıklar normaldir hocam. Ama stabil günlük kullanımda o aio ile oyunlarda 60 ı geçiyorsanız sıkıntı var demektir.

Ek olarak pompanızın çalışma rpm i ni düşük gördüm. Pompayı sabit rpmde olabildiğince yüksekte tutmaya özen gösterin. Ben pompa işini mainboarda bıraktım. Lian li ye değil.

Screenshot_4.webp

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,211,657
Üyeler
195,695
Son üye
ManyetiKkavun
Geri