Neler Yeni

LGS SINAVSIZ LİSE TERCİHİ

Yasin Çınar

80+ Bronze
Arkadaşlar merhaba. Lgs sınavı yaklaşıyor bildiğiniz üzere. Pek bir hedefim yok bu yüzden sınavsız alan yani ortalama ile alan liselere gitmek istiyorum. Ama bir sorunum var ki oturduğum ilçe kartal(İstanbul) ve hocalarımız pendikteki sınavsız alan liseleri tercih edebilirsiz diyor. Duyduğum kadarıyla başka adres gösterip o ilçedeki istediğiniz ortalamanız yeten okula gidebilirsiniz diyor. Ama ben 2 ilçedeki okullardan birkaçını istiyorum. Tercihe pendik ilçesindeki okulu yazsam (sınavsız alan ve adres değiştirmeden) adresim kartalda olduğu halde o okula gidebilir miyim? Yoksa sadece ilçemin içindeki puanımın yettiği sınavsız alan liselere gidebilirim? Yardımcı olursanız sevinirim

bariskarali

80+ Gold
En İyi Cevap
2
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,890
İsim
Barış Karalı
Okulun yerinden daha çok düz bir Anadoluya mı yoksa meslek mi ona karar ver. Kuzenim Anadolu seçti çok pişman oldu sonradan bitiremedi sınıfta kaldı vs. Eğer derslere kafan basmıyorsa MEslek lisesine gidip Meslek sahibi olmaya bak.

Vesemir Dayı

80+ Platinum
En İyi Cevap
20
Dahası  
Reaksiyon skoru
27,589
İsim
Furkan
İlgilendiği Kategoriler
Teknik Sorunlar
Discord
Vesemir#0538
Okulun yerinden daha çok düz bir Anadoluya mı yoksa meslek mi ona karar ver. Kuzenim Anadolu seçti çok pişman oldu sonradan bitiremedi sınıfta kaldı vs. Eğer derslere kafan basmıyorsa MEslek lisesine gidip Meslek sahibi olmaya bak.
Kafası basmayan adam meslek lisesini de yapamaz. Meslek lisesi düşündüğünüz gibi bir yer değil.

bariskarali

80+ Gold
En İyi Cevap
2
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,890
İsim
Barış Karalı
Kafası basmayan adam meslek lisesini de yapamaz. Meslek lisesi düşündüğünüz gibi bir yer değil.
Meslek lisesi mezunuyum. Eli hiç değilse tornavida tutup stajda o yağ kir pas kokusun aluyorsun ve pişiyorsun. Hem dersine iyi çalısıp Elektrik Elektronik Mühendisi arkadasımda var. Dersleri kötü olup el başarısı ile zar zor okulu bitirip Teknisyen olan arkadasımda var.

Vesemir Dayı

80+ Platinum
En İyi Cevap
20
Dahası  
Reaksiyon skoru
27,589
İsim
Furkan
İlgilendiği Kategoriler
Teknik Sorunlar
Discord
Vesemir#0538
Meslek lisesi mezunuyum. Eli hiç değilse tornavida tutup stajda o yağ kir pas kokusun aluyorsun ve pişiyorsun. Hem dersine iyi çalısıp Elektrik Elektronik Mühendisi arkadasımda var. Dersleri kötü olup el başarısı ile zar zor okulu bitirip Teknisyen olan arkadasımda var.
Zaten ben de meslek lisesi mezunuyum o yüzden diyorum. Bazıları meslek lisesini hiçbir şey bilemesen de geçersin gibi bir algıya kapılmış o yüzden dedim.

bariskarali

80+ Gold
En İyi Cevap
2
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,890
İsim
Barış Karalı
Zaten ben de meslek lisesi mezunuyum o yüzden diyorum. Bazıları meslek lisesini hiçbir şey bilemesen de geçersin gibi bir algıya kapılmış o yüzden dedim.
Yok ben kafan basmıyorsa meslek lisesine git hiç değilse mezun olurum kafasında değilim. Ben 2013 te girdim 2017 de mezun oldum. Benim çoğu derslerle alakalı olmayan ve sadece Meslek derslerini iyi öğrenen arkadaslarım çok güzel paralar kazanıyor. Elleri çok yatkındı ve işlerine heveslilerdi. Herkes Sosyal bilimler Fen bilimi vs bilecek diye bişe yok. Eğer bir insan sevdiği bir meslek varsa. Mesela Elektrik Elektronik veya Endüstriyel otomasyon. Burda kendilerini dallarında geliştirerek güzel yerlere gelebililer.

Yasin Çınar

80+ Bronze
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Ortalamam genelde 93 üzerinde oluyor yani iki ilçedede sınavsız alan liselerin çoğuna gidebilirim. Meslek lisesi istemiyorum

bariskarali

80+ Gold
En İyi Cevap
2
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,890
İsim
Barış Karalı
Ortalamam genelde 93 üzerinde oluyor yani iki ilçedede sınavsız alan liselerin çoğuna gidebilirim. Meslek lisesi istemiyorum
Sınava neden hazırlanmıyorsun ozaman? Yani şöyle güzel bir fen lisesi vs kasıp güzel bir eğitim alıp güzel bir üniye gidip güzel bir iş sahibi olabilirsin. Hemde Kendi denklerinle eğitim görürsün.

timury

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
502
İsim
timur yalçın
Arkadaşlar merhaba. Lgs sınavı yaklaşıyor bildiğiniz üzere. Pek bir hedefim yok bu yüzden sınavsız alan yani ortalama ile alan liselere gitmek istiyorum. Ama bir sorunum var ki oturduğum ilçe kartal(İstanbul) ve hocalarımız pendikteki sınavsız alan liseleri tercih edebilirsiz diyor. Duyduğum kadarıyla başka adres gösterip o ilçedeki istediğiniz ortalamanız yeten okula gidebilirsiniz diyor. Ama ben 2 ilçedeki okullardan birkaçını istiyorum. Tercihe pendik ilçesindeki okulu yazsam (sınavsız alan ve adres değiştirmeden) adresim kartalda olduğu halde o okula gidebilir miyim? Yoksa sadece ilçemin içindeki puanımın yettiği sınavsız alan liselere gidebilirim? Yardımcı olursanız sevinirim
gir bence çalışmadan 320 almıştım

Top Bottom