Neler Yeni

LGS'ye hazırlanırken stres olma

Dahası  
Reaksiyon skoru
73
İsim
batuhan beydoğan
Merhaba arkadaşlar.
Bu sene lgsye hazırlanıyorum. Elimden geldiğince çalışıyorum ailemin durumu kötü değil Allaha şükür özel okula gidiyorum fakat sadece okul ve evde çalışmayla devam ediyorum. Çevremde nerdeyse herkes o dershaneden bu özel derse koşturuyor. Onların daha şanslı ve başarılı olma ihtimali benim modumu düşürüyor ve ders çalışamıyorum. Sizce ne yapabilirim?

Rulep

80+ Gold
Dershanelerin deneme haricinde pekte bir faydası yok zorlandığın konu varsa özel okuldasın söylersin hocaya anlatır yapamadıklarını öğren soru çöz başka yapman gereken bir şey yok yani okulda anlamaya çalış arkadaşların dershande konu dinlerken sen soru çözersin

Toukhan

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,473
İsim
Batuhan
Steam
TouKhan
Discord
TouKhan#0471
Reddit
u/akszforreal
Merhaba arkadaşlar.
Bu sene lgsye hazırlanıyorum. Elimden geldiğince çalışıyorum ailemin durumu kötü değil Allaha şükür özel okula gidiyorum fakat sadece okul ve evde çalışmayla devam ediyorum. Çevremde nerdeyse herkes o dershaneden bu özel derse koşturuyor. Onların daha şanslı ve başarılı olma ihtimali benim modumu düşürüyor ve ders çalışamıyorum. Sizce ne yapabilirim?
Kendini başkalarıyla karşılaştırmayı bıraktığın zaman daha başarılı olursun inan bana. 12 senelik eğitim hayatımda kimsenin ne notu ne de başarısı umrumda oldu istediğim liseye gittim okudum LGS den sonra bişey değişmiyor öğretmenler hemen YKS baskısı kurmaya başlıyor bile. Derslerin çok kötüyse bile LGS değil YKS daha önemli sonuçta gittiğin liseye değil üniversiteye bakılacak hatta şu dönemde bazı yerler üniversiteye bile değil kendini ne kadar geliştirdiğine bakıyor. Lise son değildir hayatında gideceğin liseye bağlı değildir her şey senin ne kadar emek verdiğinde yatıyor. Komşunun çocuğu ( en genel örnek sınıftan birisi de olabilir ) senden yüksek puan alınca sana bir zararı dokunmadığı gibi yararıda olmayacaktır. Kendine güven , nasıl çalışıyorsan öyle devam et , başkalarıyla kendini kıyaslama. Gerekirse psikiyatriste gözük çok fazla stres sorunun varsa ve hala geçiremiyor isen.

Maykıl

80+ Silver
dershanelerin işe yaradığını görmedim

deneme dışında

full + full hazırlanıp dershaneye giden bir arkadaşım vardı

sadece evde kafama estiği zaman çalıştım ve ona 50 puan fark attım

her şey sende bitiyor.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,057,435