LineageOS Destekli, NFC ve IR Özellikli Telefon Tavsiyesi

Reaksiyon skoru
46
Merhabalar,
LineageOS destekli, NFC ve IR (infrared) özellikli bir telefon arıyorum. Birkaç model üzerinde düşünüyorum ve karar vermekte zorlanıyorum. Geçenlerde konu açtığımda Mi 11 Lite önerildi ancak ilan sahibi geri dönüş yapmadı.

Şu an aklımda olan seçenekler:
  • Redmi Note 10 Pro (2. el, 6.000 TL civarı)
  • Mi 11 Lite 5G NE

Sorularım:
  1. Redmi Note 10 Pro’yu 2. el 6.000 TL’ye almak mantıklı mı?
  2. Mi 11 Lite 5G almak daha iyi bir seçenek mi?
  3. İkinci el mi, sıfır mı yoksa yenilenmiş bir cihaz almak daha mantıklı olur?
  4. Başka tavsiye ettiğiniz ve belirttiğim özellikleri destekleyen cihazlar var mı?
  5. Aşağıda birkaç link paylaşacağım, bunlar arasında hangisini almak daha iyi olur?

Amacım hem LineageOS yükleyebilmek hem de NFC + IR desteği olan bir cihaz almak. Performans, pil ömrü ve güncel yazılım desteği gibi konularda da tavsiyelerinizi bekliyorum.

Teşekkürler.

1. Yenilenmiş Mi 11 Lite 5G
3. Yenilenmiş Mi 11 Lite 5G (2)
4. Yenilenmiş Redmi Note 10 Pro
5. 2. El Redmi Note 10 Pro
6. 2. El Mi 11 Lite 5G
7. Teknosada Yenilenmiş Redmi Note 10 Pro 3 tane

Redmi Note 10 Pro (sweet): NFC + IR var, LineageOS 22.2 resmi (Android 15). 120 Hz AMOLED, 5020 mAh pil. 6.000 TL iyi bir 2. el fiyat—yeniler 9–11K bandında geziyor, kondisyon iyiyse mantıklı.

Mi 11 Lite 5G NE (lisa): NFC + IR var, LineageOS 22.2 resmi. Snapdragon 778G ile daha güçlü/akıcı ve 5G’li, kasa ince-hafif. Eksi: 90 Hz ve 4250 mAh. Eğer bütçe esneyebiliyorsa RN10 Pro’ya göre daha “gelecek dostu”.

“Sıfır mı, ikinci el mi, yenilenmiş mi?”: 6K seviyesinde sağlam bir 2. el RN10 Pro gayet mantıklı; batarya/ekran durumu önemli. Yenilenmiş cihaz mantıklı olabilir ama çoğu zaman aynı modelde 2. elden %15–30 daha pahalıya geliyor; o farkı garanti için isteyip istemediğin belirler.
  • ineageOS resmî desteği
  • NFC + IR (kızılötesi) donanımı
  • Fiyatlandırma
    • RN10 Pro’nun yeni/yakın yeni etiketleri hâlâ yüksek; bu yüzden 6.000 TL 2. el genelde makul (temizse).

POCO F3 (alioth) – NFC + IR var, resmi LineageOS 22.x desteği ve Snapdragon 870 ile sınıfının “efsane” performans/fiyat oranı. Eğer bulabilirsen, LineageOS + günlük kullanımda en dengeli seçeneklerin başında.

Ben olsam Poco F3 tercih ederdim hocam
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Eğer “en güçlü donanım + resmi LineageOS + IR + NFC” diyorsan Redmi K60 Pro (socrates) çok güçlü bir seçimdir

Son düzenleme:
Redmi Note 10 Pro (sweet): NFC + IR var, LineageOS 22.2 resmi (Android 15). 120 Hz AMOLED, 5020 mAh pil. 6.000 TL iyi bir 2. el fiyat—yeniler 9–11K bandında geziyor, kondisyon iyiyse mantıklı.

Mi 11 Lite 5G NE (lisa): NFC + IR var, LineageOS 22.2 resmi. Snapdragon 778G ile daha güçlü/akıcı ve 5G’li, kasa ince-hafif. Eksi: 90 Hz ve 4250 mAh. Eğer bütçe esneyebiliyorsa RN10 Pro’ya göre daha “gelecek dostu”.

“Sıfır mı, ikinci el mi, yenilenmiş mi?”: 6K seviyesinde sağlam bir 2. el RN10 Pro gayet mantıklı; batarya/ekran durumu önemli. Yenilenmiş cihaz mantıklı olabilir ama çoğu zaman aynı modelde 2. elden %15–30 daha pahalıya geliyor; o farkı garanti için isteyip istemediğin belirler.
  • ineageOS resmî desteği
  • Fiyatlandırma
    • RN10 Pro’nun yeni/yakın yeni etiketleri hâlâ yüksek; bu yüzden 6.000 TL 2. el genelde makul (temizse).

POCO F3 (alioth) – NFC + IR var, resmi LineageOS 22.x desteği ve Snapdragon 870 ile sınıfının “efsane” performans/fiyat oranı. Eğer bulabilirsen, LineageOS + günlük kullanımda en dengeli seçeneklerin başında.

Eğer “en güçlü donanım + resmi LineageOS + IR + NFC” diyorsan Redmi K60 Pro (socrates) çok güçlü bir seçimdir
2. El uygun ilan bulamadım hocam

• ineageOS resmî desteği
  • Fiyatlandırma

K60 Pro da pahalı diğerlerine göre

babus banada tam olarak aynı şey lazımdı ancak yok linageos bir türlü nfc muhabbetinin destğeini getiremedim cihazda vardı ama main romda çalışıyordu nfc falan sorunsuz 1 gün uğraştım uykusuz uykusuz olmadı kırdım telefonu baska telefon aldım normal sekilde hjallettim isimi sen nasıl yapabiliyorsun linageos nfc desteği vs yardımcxı olur musun

babus banada tam olarak aynı şey lazımdı ancak yok linageos bir türlü nfc muhabbetinin destğeini getiremedim cihazda vardı ama main romda çalışıyordu nfc falan sorunsuz 1 gün uğraştım uykusuz uykusuz olmadı kırdım telefonu baska telefon aldım normal sekilde hjallettim isimi sen nasıl yapabiliyorsun linageos nfc desteği vs yardımcxı olur musun
Bunlarla uğraşacağıma bütçe 6-7K ile sınırlıysa gider S20 FE alırım

Hocam daha telefonu almadığım için nfc nasıl oluyo bilmiyorum şu an. Telefonumun birinde LineageOS var ancak eski olduğu için nfc özelliği yok diğer özellikler sağlam çalışıyor.

Bunlarla uğraşacağıma bütçe 6-7K ile sınırlıysa gider S20 FE alırım
O fiyata sorunsuz S20 FE bulursanız söyleyin değerlendirelim hocam

Son düzenleme:
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,157,397
Üyeler
183,830
Son üye