Linux Dağıtımı Önerisi

Anilkyae

80+ Silver
Reaksiyon skoru
784
Merhaba arkadaşlar eski Laptopum için linux Dağıtımı arıyorum hiç biri fark etmez zaten kullanayacağım çoğu uygulamayı çalıştırsa yeter hdd ölü olduğu için windows 10 çok yavaş

Sistem özellikleri;
İ5 3230m
gt 720m
6 gb ram
hdd

bu arada windows 10 lisansı var oem key sıkıntı olur mu linuz kurarken

Merhaba arkadaşlar eski Laptopum için linux Dağıtımı arıyorum hiç biri fark etmez zaten kullanayacağım çoğu uygulamayı çalıştırsa yeter hdd ölü olduğu için windows 10 çok yavaş

Sistem özellikleri;
İ5 3230m
gt 720m
6 gb ram
hdd

bu arada windows 10 lisansı var oem key sıkıntı olur mu linuz kurarken
key sıkıntı olmaz. mint deneyebilirsin.

Kurma bence. Bende kurdum çok sorun yaşadım

ikinci olarak diğer diske kur yada tek diskse ayır sonra diski biçimlendirir silersin. deneme amaçlı ikinci işletim sistemi olarak kur yada virtual box kullan

laptop o kadar yavaş ki anca dedikleriniz 40 senede tamamlarım

ne gibi acemiyim linuxta
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

hayır sadece öylesine google a girer çıkarım
Sadece google vs ise kur Ubuntu, GNome arayüzü kullanımı da kolay. Performans ve detaylı öğrenmek için Arch.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

laptop o kadar yavaş ki anca dedikleriniz 40 senede tamamlarım
Dağıtımı seçerken aradıkların sadece internet ise çok öneri yapılmıyor zaten hepsi aynı sayılır bu konuda.

Benim kullandığım laptop ile özellikleri çok yakın. Windows 10 da eskiden dediğiniz gibi çok yavaştı ama ssd alıp temiz kurulum yapınca çok daha iyi duruma geldi. Ufak bir bütçe ile ssd almanızı önerebilirim.

Laptop: 3230M işlemci 710M ekran kartı 8gb ram.

Benim kullandığım laptop ile özellikleri çok yakın. Windows 10 da eskiden dediğiniz gibi çok yavaştı ama ssd alıp temiz kurulum yapınca çok daha iyi duruma geldi. Ufak bir bütçe ile ssd almanızı önerebilirim.

Laptop: 3230M işlemci 710M ekran kartı 8gb ram.

ssd alacağım şimdi karar verdim siz hangi ssd modelini tercih ettiniz

ssd alacağım şimdi karar verdim siz hangi ssd modelini tercih ettiniz
Ben wd marka tercih etmiştim 480₺ civarında almıştım. Ama patriot marka ssd ler daha uygun olabiliyor ve forumda çok öneriliyor. Almadan önce sorunlu ssd rehberine bakmanızı tavsiye ederim.

Windows 10 olarak da single home kullanıyorum. Size de önerebilirim.

Geri