Yardım LİNUX İÇİN WIFI ADAPTÖR 5G lazım

Reaksiyon skoru
125
Kali Linux için 5G ve monitor modunda 5G bağlı cihazları görmesi gerek. Ne olur yardım edin. 😭

Kali için 5 GHz destekleyen, monitor modu ve packet injection yapabilen adaptör arıyorsan Alfa AWUS036ACM önerilir. Hem 5G destekli hem de Kali ile tam uyumlu çalışır. Realtek çipli adaptörlerden uzak dur çünkü çoğu sorun çıkarır. Mediatek MT7612U veya Atheros çipsetli olanları tercih et, driver desteği daha sağlam. Ağdaki 5G cihazları görebilmesi için hem adaptörün hem de sistemin doğru yapılandırılmış olması şart, boşuna ucuz modele para verme.

Kali için 5 GHz destekleyen, monitor modu ve packet injection yapabilen adaptör arıyorsan Alfa AWUS036ACM önerilir. Hem 5G destekli hem de Kali ile tam uyumlu çalışır. Realtek çipli adaptörlerden uzak dur çünkü çoğu sorun çıkarır. Mediatek MT7612U veya Atheros çipsetli olanları tercih et, driver desteği daha sağlam. Ağdaki 5G cihazları görebilmesi için hem adaptörün hem de sistemin doğru yapılandırılmış olması şart, boşuna ucuz modele para verme.
Hocam link atma şansınız varmı?
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Ralink Rt 5370 USB Wifi Wireless Adaptör Kali Linux Monitör Mod ve Uydu Alıcısı Uyumludur
Bu uygunmu?

Ralink kalite demektir ama yukarıdaki modeli 5ghz değil sanırsam...

RT5370 maalesef işini görmez, sadece 2.4 GHz destekliyor. 5 GHz ağları ne görebilir ne de izleyebilir. Ayrıca monitor modu ve packet injection konusunda da çok stabil değil, Kali ile sorun yaşayan çok kişi var.
Kali için 5 GHz destekli, monitor mod ve injection özellikli adaptör arıyorsan şunlara bakmalısın:
Alfa AWUS036ACH (RTL8812AU çipsetli)
Alfa AWUS036ACM (MT7612U çipsetli)
Alfa AWUS036NHA (AR9271 çipsetli, ama sadece 2.4 GHz)
Çipset olarak en stabil çalışanlar genelde Atheros ve Mediatek oluyor. Realtek’li adaptörlerin sürücüleri Kali’de bazen uğraştırıyor. Ucuz diye RT5370 alma, işini görmez.

RT5370 maalesef işini görmez, sadece 2.4 GHz destekliyor. 5 GHz ağları ne görebilir ne de izleyebilir. Ayrıca monitor modu ve packet injection konusunda da çok stabil değil, Kali ile sorun yaşayan çok kişi var.
Kali için 5 GHz destekli, monitor mod ve injection özellikli adaptör arıyorsan şunlara bakmalısın:
Çipset olarak en stabil çalışanlar genelde Atheros ve Mediatek oluyor. Realtek’li adaptörlerin sürücüleri Kali’de bazen uğraştırıyor. Ucuz diye RT5370 alma, işini görmez.
Hocam attıklarınız iyi güzelde satışı yokki….
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Hocam birde benim laptop aslında 5G fakat 5G internetleri görmüyor neden acaba ??

Siber yada PC müh okuyacağım. Şimdiden ön izlenim gibi bir şey yapıyorum 🙂
Eğer hack üzerine master yapmayı hayal ediyorsan baştan yazayım, çoğu modemde eskiden olanlardan çok daha farklı savunma yöntemleri var, hack olayı öyle kolay değil yani... Attığın taş, vurduğun kuşa değmez.

Eğer hack üzerine master yapmayı hayal ediyorsan baştan yazayım, çoğu modemde eskiden olanlardan çok daha farklı savunma yöntemleri var, hack olayı öyle kolay değil yani... Attığın taş, vurduğun kuşa değmez.
Dostum bilgin yoksa konuşma bence. Siber güvenik dediğinin sadece filmlerde gördüğün yeşil akan kodlardan ibaret değil. He ayrıca o savunma olayları gelişti diyorsunya onu yapanlarda Siber uzmanları. Benim WiFi hacklemek gibi çocukça hayallerim yok merak etme. Savunma konusunda geliştireceğim kendimi ;)

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Çevrim içi yöneticiler

Forum istatistikleri

Konular
1,151,596
Üyeler
183,142
Son üye
Yolcu12
Geri