Neler Yeni

Modding Linux Mint güzellemesi yapmıyorum ama sistem çok kararlı çalışıyor.

Ares Blackrosa

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
220
İsim
Ares Blackrosa
Sistem diyor ki ne yapıyorsan durdur, güncelleme yapıyorum. Bide üstüne üstlük restart yiyon çalıştığın tonla şey kaybolup gidiyor.
Bunun önüne geçebileceğin bir ton yol var, kullanmayı bildiğine emin misin Windows'u?

_Zaur_

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,509
İsim
Zaur
İlgilendiği Kategoriler
Konu dışı
Ventoy kullan kanka
Ben ventoy gibi daha adamın dibi program görmedim. :D

Açık kaynak yazılım programdır, Linux ve Windows a uyumludur. USB Diski sadece biçimlerndirir bırakır öyle. Hangi İso`yu istersen içine kopyalarsın peşpeşe istediğini kullanırsın.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Bunun önüne geçebileceğin bir ton yol var, kullanmayı bildiğine emin misin Windows'u?
Önüne neden geçelim? Sistemi sıkıntı çıkarmayacak şekilde neden yapmıyorlar? Windows kullanmayı sadece siz biliyorsunuz efenim affola

man a man

80+ Bronze
Ben böyle ekstra özelliklerden nedense hoşlanmıyorum gereksiz geliyor. Sanırım bu sebepten düz debian kullanıyorum
lazım olan şeyleri kendim kuruyorum ayarlıyorum falan mutluyum debianla

_Zaur_

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,509
İsim
Zaur
İlgilendiği Kategoriler
Konu dışı
Ben böyle ekstra özelliklerden nedense hoşlanmıyorum gereksiz geliyor. Sanırım bu sebepten düz debian kullanıyorum
lazım olan şeyleri kendim kuruyorum ayarlıyorum falan mutluyum debianla
Alırım bi videonu. Nasıl özelleştirmişsin acep?

Ares Blackrosa

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
220
İsim
Ares Blackrosa
Önüne neden geçelim? Sistemi sıkıntı çıkarmayacak şekilde neden yapmıyorlar? Windows kullanmayı sadece siz biliyorsunuz efenim affola
Standartı bu şekilde, istersen kendin kapatabilirsin. 1 dakikalığına uğraşmaya üşeniyorsan, uğraşmak istemiyorsan gelip burada bu konulardan şikayet etmeninde bir anlamı yok.

man a man

80+ Bronze
Alırım bi videonu. Nasıl özelleştirmişsin acep?
Özelleştirme yok düz gnome yüklü debian 😢
1736336500294.png

lmperıo

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
11
İsim
Imperıo
Güzel konuşmuşsun hocam ağzına sağlık
Teşekkür ederim.

Linuxta yapacakların sınırı yoktur. Windows her ne kadar program ve oyun taraftan bol bile olsa.

Kullanışlılık anlamında açmışım zaten konuyu. Ben zamanında çok kez Windows`ta işlerimi görerken güncelleme yedim.

Sistem diyor ki ne yapıyorsan durdur, güncelleme yapıyorum. Bide üstüne üstlük restart yiyon çalıştığın tonla şey kaybolup gidiyor.
Buna işletim sistemi diyende kabahat.

Ha Windows kullanmıyorum sanıyorsun? Windows 10 22h2 kullanıyorum da artık belli programlara çok işim düşmedikçe yüzüne bakmam. Diğer ssd de yedek tutarım.

Sen Linux kullanırmısın peki? Açığı böyle tavırla kullanmasan daha iyi de neyse

Öncelikle güncelleme için şunları söyleyeceğim. Win10 dan beri güncelleme de sıkıntı çektiğimi hatırlamıyorum. Direkt resete zorlayacak güncelleme de yapmadım. Hatta inanamayacaksın ama güncelleme ve reset atma zamanlamasını ayarlayabiliyorsun. :) İstediğin saatte otomatik kendi halledebiliyor. Tam olarak işletim sistemlerini kullanmadan bir özelliğinin olmadığını söylemeyelim.

Tekrardan belirtmem gerekirse ikisi de kullanım amacına göre ihtiyaçlarını karşılar. Windows her düzeydeki kullanıcıya hitap eden bir işletim sistemidir. Linux ise daha özelleştirilebilir ve basitliğe indirgenebilir.

Linux kullanır mısın diye sormuşsun. Merak etmeyin Linux e karşı bir garezim yok. Ben ihtiyaçlarım doğrultusunda şu anlık Windows kullanıyorum. Zamanla Linux kullanmam avantajlı olur ise onu kullanırım.

Olaya taraftarlık olarak yaklaşmıyorum. Hangisinin kendi açımdan kullanıcı deneyimi iyi ise ona karşı daha pozitif yaklaşıyorum.

Ve bu arada Windows hiçbir zaman bitmeyecek gözüyle de bakmıyorum. Zamanın bizlere neleri göstereceği hiç belli olmaz.

_Zaur_

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,509
İsim
Zaur
İlgilendiği Kategoriler
Konu dışı
Uygunsuz davranış
Özelleştirme yok düz gnome yüklü debian 😢
Alıntıyı görüntüle
Sıfır karışıklılık yani? Donanım için mi çok basit arayüz seçmişsin?

Teşekkür ederim.

Öncelikle güncelleme için şunları söyleyeceğim. Win10 dan beri güncelleme de sıkıntı çektiğimi hatırlamıyorum. Direkt resete zorlayacak güncelleme de yapmadım. Hatta inanamayacaksın ama güncelleme ve reset atma zamanlamasını ayarlayabiliyorsun. :) İstediğin saatte otomatik kendi halledebiliyor. Tam olarak işletim sistemlerini kullanmadan bir özelliğinin olmadığını söylemeyelim.

Tekrardan belirtmem gerekirse ikisi de kullanım amacına göre ihtiyaçlarını karşılar. Windows her düzeydeki kullanıcıya hitap eden bir işletim sistemidir. Linux ise daha özelleştirilebilir ve basitliğe indirgenebilir.

Linux kullanır mısın diye sormuşsun. Merak etmeyin Linux e karşı bir garezim yok. Ben ihtiyaçlarım doğrultusunda şu anlık Windows kullanıyorum. Zamanla Linux kullanmam avantajlı olur ise onu kullanırım.

Olaya taraftarlık olarak yaklaşmıyorum. Hangisinin kendi açımdan kullanıcı deneyimi iyi ise ona karşı daha pozitif yaklaşıyorum.

Ve bu arada Windows hiçbir zaman bitmeyecek gözüyle de bakmıyorum. Zamanın bizlere neleri göstereceği hiç belli olmaz.
Aslında Taraflı olsam bende komple Linux`a geçerdim. Bende tarafsızım ama Windows`un kötü yanlarını konuşmayacak kadarda engelli değilim.
O kadar Corel DraW, Autocad, SolidWorks kullanıyorum bu Windows`ta.
İşimi göreni kullanıcam tabi.

Linux`un kötü yanı yok mu? Var tabi ama şuanlık basitlilik anlamında günlük kullanım ve internet için Linux`un yanına yaklaşamayacak kadar geride Windows. Hatta Mint diyeyim daha nokta atışı olsun.

Standartı bu şekilde, istersen kendin kapatabilirsin. 1 dakikalığına uğraşmaya üşeniyorsan, uğraşmak istemiyorsan gelip burada bu konulardan şikayet etmeninde bir anlamı yok.

Son düzenleme:

lmperıo

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
11
İsim
Imperıo
Sıfır karışıklılık yani? Donanım için mi çok basit arayüz seçmişsin?

Aslında Taraflı olsam bende komple Linux`a geçerdim. Bende tarafsızım ama Windows`un kötü yanlarını konuşmayacak kadarda engelli değilim.
O kadar Corel DraW, Autocad, SolidWorks kullanıyorum bu Windows`ta.
İşimi göreni kullanıcam tabi.

Linux`un kötü yanı yok mu? Var tabi ama şuanlık basitlilik anlamında günlük kullanım ve internet için Linux`un yanına yaklaşamayacak kadar geride Windows. Hatta Mint diyeyim daha nokta atışı olsun.

Kimse engelli değil merak etmeyin :)

Yazdıklarımın gayet açıklayıcı olduğunu düşünüyorum. Tekrardan cevaplarımızı okursanız ne demek istediğimi anlayacağınızı düşünüyorum. Windows un kötü yanlarını görmezden gelip mükemmel bir işletim sistemidir demiyorum. Benim derdim sadece olan bir şey için bu yok diye yanlış bir bilgi ile açılan konuyu düzelmekti.

İşletim sistemi fanboyluğu yapacak yaşları geçtiğimizi düşünüyorum. Mantık çerçevesinde ve doğru bilgiler ışığında her konuya açığız.
Amacımız bir şeyler öğrenmek ne de olsa.

Umarım bir gün rastgele karşıma çıkan bir bilgisayarı açtığımda Windows yerine başka bir işletim sistemi görürüm. O zaman Windows tekelinin kırılmış olduğunu görmüş olurum. :)

_Zaur_

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,509
İsim
Zaur
İlgilendiği Kategoriler
Konu dışı
Kimse engelli değil merak etmeyin :)

Yazdıklarımın gayet açıklayıcı olduğunu düşünüyorum. Tekrardan cevaplarımızı okursanız ne demek istediğimi anlayacağınızı düşünüyorum. Windows un kötü yanlarını görmezden gelip mükemmel bir işletim sistemidir demiyorum. Benim derdim sadece olan bir şey için bu yok diye yanlış bir bilgi ile açılan konuyu düzelmekti.

İşletim sistemi fanboyluğu yapacak yaşları geçtiğimizi düşünüyorum. Mantık çerçevesinde ve doğru bilgiler ışığında her konuya açığız.
Amacımız bir şeyler öğrenmek ne de olsa.

Umarım bir gün rastgele karşıma çıkan bir bilgisayarı açtığımda Windows yerine başka bir işletim sistemi görürüm. O zaman Windows tekelinin kırılmış olduğunu görmüş olurum. :)
Yanlış anlama ama karşılaşdığınız bu özellik Win 11 ile sisteme gelmiş olabilir Yada Chrome eklentisidir.
Zaten vardı diye dediğiniz söz Linuxta ait olur, Çünkü adamlar kurumsal değil ve kullanıcıların ne istediklerini bildikleri için sisteme bu özellikleri eklerler :D

PowerXitinia

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
568
İsim
sabri reis
Linux dünyasına hoş geldiniz Zaur bey Benim de favorim Lubuntu.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,040,894
Üyeler
165,088
Son üye
emirosmanoglu
Top Bottom