Linux nasıl öğrenilir?

Gri Caner

80+ Titanium
En İyi Cevap
7
Reaksiyon skoru
29,569
Böyle nerede ne yaptığını bilen bir Linux kullanıcısı nasıl olunur?
Nereden başlayabilirim?

valla ben kurdum her istediğimi kolayca yapamadığım için tekrar windowsa dönmüştüm biraz tuhaf geldi bana

valla ben kurdum her istediğimi kolayca yapamadığım için tekrar windowsa dönmüştüm biraz tuhaf geldi bana
Benim tüm ihtiyaçlarımı görüyordu. Uzun bir süre kaldım. Ama son kullanıcı olarak normal kullanıcı olarak kaldım. Böyle ekstra maceraya girmedim. Meraktan yine indirdim. Şu an ZorinOS kullanıyorum. Ara yüzü falan çok hoş.

Kullanarak. Windows'u nasıl kullanarak öğrendiysen-öğrendiysek Linux'u da kullanarak öğrenebilirsin. Nasıl Windows'ta ki hatalar için forumlardan destek alıyorsan, Linux üzerindeki hatalar için de forumlardan destek alacaksın. Zaman geçtikçe öğreneceksin.

Kullanarak. Windows'u nasıl kullanarak öğrendiysen-öğrendiysek Linux'u da kullanarak öğrenebilirsin. Nasıl Windows'ta ki hatalar için forumlardan destek alıyorsan, Linux üzerindeki hatalar için de forumlardan destek alacaksın. Zaman geçtikçe öğreneceksin.
Bu tarz kurs almaya gerek var mı?

Bu tarz kurs almaya gerek var mı?
Bence kesinlikle gerek yok. "Nasıl indirilir?" videolarını izleyerek vs. terminali kullanmayı az çok öğreniyorsun zaten. Bir ayar yapman gerekiyor diyelim; kurcalaya kurcalaya, boza boza, bozduğunu düzelte düzelte öğreniyorsun.

Geri