Linux'a geçmeyi düşünüyorum.

ramizy

80+
Reaksiyon skoru
5
youtube kanalım için içerikler üretmeyi düşünüyorum. Ubuntu işimi görür mü? çok ucuza laptop almayı düşünmüyorum, ucuz laptop'ın bir üzeri fiyatına alacağım ama diyelim ki evimde çok ucuz bir laptop var, ubuntu bu laptop'u at gibi çalıştırabilir mi? XD
Annem de beni baya linçledi, fiyatlara çok takıntılı. İlk başta kasa almayı düşünüyordum fakat odamda kasa için müsait bir yer yok🤷🏻

Linux Mint Cinnamon daha kullanılabilir bence. Çünkü Bilgisayar için olabilecek en normal arayüzde.

Ubuntunun arayüzü çok garip duruyor.

Oyun videoları çekeceksen ne tarz oyunlar fps mi hikayeli mi sistem özelliklerin ne bunlar önemli işletim sisteminden ziyade.

Garip derken? Ben performans olarak hangisini seçmeliyim?
Performans olarak neredeyse farkları yok. Linuxlar hepsi windowstan çok az sistem kaynağı kullanır.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Düşük donanımsal cinnanmon pcyi zorlar
Düşük donanım diyorsun da adam sanırım yeni pc alacak ve güncel işlemcili olucak.

Ben i7 4790 ile cinnamon kullanınyorum adeta roket gibi çalışıyor.

Oyun videoları çekeceksen ne tarz oyunlar fps mi hikayeli mi sistem özelliklerin ne bunlar önemli işletim sisteminden ziyade.
Telefonla çektiğim videoları flash bellekten bilgisayarıma yollayacağım ve orada editleyeceğim. Bir yandan sistemin güncel olması da benim için önemli, belki youtube üzerinden canlı yayınlar da yaparım.

Performans olarak neredeyse farkları yok. Linuxlar hepsi windowstan çok az sistem kaynağı kullanır.

Düşük donanım diyorsun da adam sanırım yeni pc alacak ve güncel işlemcili olucak.

Ben i7 4790 ile cinnamon kullanınyorum adeta roket gibi çalışıyor.
Peki linux Tarrak gibi çalışan bilgisayarları zorlar mı?

Telefonla çektiğim videoları flash bellekten bilgisayarıma yollayacağım ve orada editleyeceğim. Bir yandan sistemin güncel olması da benim için önemli, belki youtube üzerinden canlı yayınlar da yaparım.

Peki linux Tarrak gibi çalışan bilgisayarları zorlar mı?
Windowsla dediğin gibi çalışabilir.
Linux Attığın linkteki notebookla baya güzel çalışır.

Ubuntu LTS sürümlerine 5 sene destek sağlıyor. Destek bittiğinde yeni LTS sürümüne yükseltebiliyorsun. Ömür boyu kullan. Masaüstü olarak XFCE en az kaynak tüketeni. Kuracağın programların Gnome veya XFCE destekleyenler arasından seçersen, ekstra kütüphaneler kurmaz ve diski de daha az doldurur.

Çok kötü ve eski bilgisayarlar için Puppy ve Slax sürümleri var.

Var da var.

Tüm olmasa da çoğu Linux dağıtımı kurulumsuz olarak kurulum medyasından denenebiliyor. Önce deneyip sonra karar verebilirsin. Bu şekilde her seferinde tüm ayarları baştan yapmalısın. Her şey geçici olarak kayıt ediliyor.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,180,645
Üyeler
187,366
Son üye
hellu77
Geri