Neler Yeni

lisede sınıfı nasıl geçerim

Dahası  
Reaksiyon skoru
1
İsim
danyal memet
Benim bildiğim 2 dönemin de toplam 100 olması gerek yani 1. dönem puanım 50 ise 2. dönem de 50 üstü yapmam gerek ki sınıfı geçeyim veya 1. dönem puanım 60 2. dönem 40 üstü yapmam gerekli ki sınıfı geçeyim.
Bu bildiğim bilgi doğru mu?
Bizde iki tane baraj ders var. Edebiyat ve Kuran-ı Kerim, ben bu baraj derslerinin 1 tanesinden kaldım, o zaman ne oluyor?

Loading...

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Benim bildiğim 2 dönemin de toplam 100 olması gerek yani 1. dönem puanım 50 ise 2. dönem de 50 üstü yapmam gerek ki sınıfı geçeyim veya 1. dönem puanım 60 2. dönem 40 üstü yapmam gerekli ki sınıfı geçeyim.
Bizde iki tane baraj ders var. Edebiyat ve Kuran-ı Kerim, ben bu baraj derslerinin 1 tanesinden kaldım, o zaman ne oluyor?
En minimum;
1.Dönem 50 yapacaksın
2.Dönemde 50 yapacaksın
100 olucak

2'ye bölündüklerinde 50 çıkması lazım çıkmadığı durumunda kalıyorsun

Mesleki derslerinden kalırsa sorumlu olarak geçersin
Edebiyat dahil

LethaX

80+ Bronze
Sorumlu geçiyorsun baraj dersten.

ardaaaq

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,193
İsim
Songül
baraj derslerden kalırsan sınıfta kalmazsın geçen sene edebiyattan kaldım şuan 11'im bide 2 dönemin not ortalaması 50'nin altında olursa kalırsın
örn. ilk dönem matematik ortalaman 30 2.dönem 70 o zaman matematikten kalmıyorsun.
aynısı genel ortalama içinde geçerli
Mesaj otomatik birleştirildi:

Baraj derslerden kalırsan sınıf tekrarı yaparsın
hayır eskidendi o

Mustifa

80+ Bronze
Bizim okulda baraj dersten kalınca sorumluluk sınavına girmek gerekiyor. Bizde sadece edebiyat baraj ve Kuran-ı Kerim derside yok.

2 döneminde ortalaması 50 üzeri mi olamsı gerekiyor bilmiyorum ama genel ortalamanın 50 ve üstü olması gerekiyor.

ardaaaq

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,193
İsim
Songül
Bizim okulda baraj dersten kalınca sorumluluk sınavına girmek gerekiyor. Bizde sadece edebiyat baraj ve Kuran-ı Kerim derside yok.

2 döneminde ortalaması 50 üzeri mi olamsı gerekiyor bilmiyorum ama genel ortalamanın 50 ve üstü olması gerekiyor.
aynen bir dönem 50'nin altında olsa bile ikinci dönem yüksek alırsan her türlü sınıfı geçiyosun arkadaşlarımda çok gördüm

Dahası  
Reaksiyon skoru
1
İsim
danyal memet
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
ARKADAŞlar sağolun ben müdürden öğrendim 2 dönem ortalaması toplanıp 2 ye bölününce aritmetik ortalaması çıkıyormuş onunda 50 üstü olması gerekiyormuş ve baraj dersinden geçersen sınıfı geçersin ama baraj dersinden kalırsan sınıfı gene geçersin ama o dersin sorumluluk sınavına girersin :)

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,038,718
Üyeler
164,723
Son üye
Strekeos
Top Bottom