Neler Yeni

Liseden hemen sonra Almanya'ya nasıl giderim?

MdlTTesla

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
455
İsim
Muhammed Altın
Az bişey ingilizce var.
Almancada giriş seviyesi var.(öğrenirim sorun yok)
Lise bitti yaşım 18 oldu ve Almanya gitmek istiyorum ne yapmalıyım?
En basit yöntem nedir?
Yemin ederim umrumda değil orada aç kalmaya bile razıyım (Türkiye'de aç kalmaktansa Almanya'da aç kalmayı tercih ederim,
Buranın bir doktoru bile oradaki asgari ücretliye denk değil nede olsa ve imamlara %100 zam yapılırken doktorlara maaşının yarısı kadar bile zam yapılmıyor bu ülkede,spor yapmak istesen para yok destek yok
Sanat desen saygı yok
Eğitim, adalet,Sağlık, medeniyet,sevgi, saygı vb. Hiçbir şey yok bu ülkede bu yüzden gelip Çomarlık yapacaklar yapmasın rica ediyorum).

Bakın ne olur Almanya'da fakir ama Nezih bir hayat kurmak istiyorum (fakir dediysem Asgari ücret ile BMW,merso binen bir fakir :))
Tuvalet işçisi bile olmaya razıyım.(diyeceksiniz üniversite oku öyle git bu ülkede ne kadar fazla kalırsam o kadar zarar)

Önümdeki 2 yılı nasıl planlamılıyım ki Almanya'ya gidebiliyim?
Ne yapmalıyım? ,ne bilmeliyim?

Kısacası beni 2 yıl sonra Almanya'ya gidebilecek bir Türk vatandaşı olarak yönlendirebilir misiniz?
Teşekkürler iyi günler.
Not:yüksek mizah seviyesine sahip dostlarım (!)rica ediyorum uçakla gidilir vs. Gibi boş şakalar yapmayın.

TRHasan

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,907
İsim
Hasan
Az bişey ingilizce var.
En basit yöntem nedir?
Yemin ederim umrumda değil orada aç kalmaya bile razıyım (Türkiye'de aç kalmaktansa Almanya'da aç kalmayı tercih ederim,
Buranın bir doktoru bile oradaki asgari ücretliye denk değil nede olsa ve imamlara %100 zam yapılırken doktorlara maaşının yarısı kadar bile zam yapılmıyor bu ülkede,spor yapmak istesen para yok destek yok
Sanat desen saygı yok
Eğitim, adalet,Sağlık, medeniyet,sevgi, saygı vb. Hiçbir şey yok bu ülkede bu yüzden gelip Çomarlık yapacaklar yapmasın rica ediyorum).

Bakın ne olur Almanya'da fakir ama Nezih bir hayat kurmak istiyorum (fakir dediysem Asgari ücret ile BMW,merso binen bir fakir :))
Tuvalet işçisi bile olmaya razıyım.(diyeceksiniz üniversite oku öyle git bu ülkede ne kadar fazla kalırsam o kadar zarar)

Kısacası beni 2 yıl sonra Almanya'ya gidebilecek bir Türk vatandaşı olarak yönlendirebilir misiniz?
Teşekkürler iyi günler.
Not:yüksek mizah seviyesine sahip dostlarım (!)rica ediyorum uçakla gidilir vs. Gibi boş şakalar yapmayın.
en iyisi git oraya be knk
türkiye yaşanacak bir ülke değil artık özellikle eğitim

T.P.G.

80+ Titanium
Almanya'ya eğitimsiz bir Türk olarak gidersen iş bulman biraz zor. Belki bulursun ama vatandaşlık işleri falan çok zor. Ev kiraları 80m2 bir ev bile 800 1000 euro. Ona gore davran. Ûniversite okumadan irada bir şey yapamazsın. Ya da dil öğrenir gider orda ûniversite okursun orası sana kalmış.

Uğur Altun

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
354
İsim
Uğur Altun
Instagram
uguraltunn_
Az bişey ingilizce var.
En basit yöntem nedir?
Sanat desen saygı yok

Teşekkürler iyi günler.
Eline mesleğini alıp da gitmen senin için avantaj olacaktır. Türkiye'yi biraz fazla aşağılayıcı konuşmuşsun bu konuda seni kınıyorum. Hiçbir ülke boş insana vatandaşlık vermez.

T.P.G.

80+ Titanium
Yahu sorun o mu?
Ben onu mu sordum?
Yardımcı olursanız ne mutlu bana
Tamam üniversite demeyin demişsin ama üniversite orada alanında söz sahibi olman için şart. Sana diyorum, burada dil okuluna yazıl. Almanca yı iyice sök o zaman git orada üni sınavına falan gir artık işler daha karmaşık ama ben basitinden anlattım

MdlTTesla

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
455
İsim
Muhammed Altın
Almanya'ya eğitimsiz bir Türk olarak gidersen iş bulman biraz zor. Belki bulursun ama vatandaşlık işleri falan çok zor. Ev kiraları 80m2 bir ev bile 800 1000 euro. Ona gore davran. Ûniversite okumadan irada bir şey yapamazsın. Ya da dil öğrenir gider orda ûniversite okursun orası sana kalmış.
Peki şöyle bir yol izlesem bildiğiniz üzere
İnşaat mühendisliği sıralamaları her sene yükselişte.
Türkiye Top üniversitelerden bir inşaat mühendisliği kazansam .(bu zor olmayacak çünkü sıralama baya geriledi)
Yks çalışmak yerine Almanca gelişitrip üstüne iyi üniversiteden inşaat mühendisliği mezunu olup almayaya gitme olasığı ne olur?
Mesaj otomatik birleştirildi:

Eline mesleğini alıp da gitmen senin için avantaj olacaktır. Türkiye'yi biraz fazla aşağılayıcı konuşmuşsun bu konuda seni kınıyorum. Hiçbir ülke boş insana vatandaşlık vermez.
Duyduğuma göre Almanya'da ihtiyaç varmış.
Tuvalet işçisi, tesisatçı, Tamircivs.

T.P.G.

80+ Titanium
Peki şöyle bir yol izlesem bildiğiniz üzere
İnşaat mühendisliği sıralamaları her sene yükselişte.
Türkiye Top üniversitelerden bir inşaat mühendisliği kazansam .(bu zor olmayacak çünkü sıralama baya geriledi)
Yks çalışmak yerine Almanca gelişitrip üstüne iyi üniversiteden inşaat mühendisliği mezunu olup almayaya gitme olasığı ne olur?
Mesaj otomatik birleştirildi:

Duyduğuma göre Almanya'da ihtiyaç varmış.
Tuvalet işçisi, tesisatçı, Tamircivs.
Burada inşaat mühendisliğinden mezun olup Almanya'ya gitmek istersrn belli evraklar falan var arastır onları. Bak o zaman hayatın daha iyi olur ama üni+dil aynı anda olmalı

Top Bottom