Neler Yeni

"Loading Operating System..." Ekranında Takılı Kalma-Gigabyte P55A-UD3R

Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Atakan sarıyar
Merhabalar. Öncelikle forumda yeniyim, bir hatam olursa affola.

Bahsi geçen Gigabyte GA-P55A-UD3R anakartımı, youtube kanalında da bulunan, ucuza sistem toplama videosunda görüp; bir süre önce çinden edindim ve bugün ilk defa çalıştırmaya kalktığımda sistemi bir türlü başlatamadım. Usb'den veya ssd'den boot olmuyor, "Loading Operating System..." ekranında takılı kalıyor. Ssd içerisinde, ASUS H81M-K anakartımda sorunsuz kullandığım win10 64bit sistem yüklü.

Birkaç forumda bazı yöntemler var ama kesin bi çözüm bulamadığım gibi, hiçbir yöntem de beni çözüme ulaştırmadı.

Ramlerim kesinlikle iyi durumda, ssd ve içinde bulunan sistem kesinlikle iyi durumda. Ramleri tek tek, farklı slotlara takarak ve ssd'yi farklı slotlara takarak defalarca denedim. Bios; ssd ve ramleri doğru şekilde görüyor ancak boot edemiyor. Hard drive modunu hem IDE hem de AHCI olarak denedim, değişen bişey olmadı. Sorun, ssd içerisinde bulunan sistemde diyeceğim ama usb'ye memtest86 kurdum, onu da boot edemedim. Bios'u default ayarlara da çektim ancak nafile.. Ve son olarak bios sürümüm de en güncel sürüm, bu konuda da bir problem yok.

Sorun nerede olabilir? Bios'ta hangi ayarı atlıyor olabilirim? Anakartımda arıza olma ihtimali nedir? Varsa bu arızayı nasıl çözebilirim?

Sistem özellikleri:
İşlemci: İntel xeon x3440
Anakart: Gigabyte GA-P55A-UD3R REV.2.0
Ram: 2x4GB Kingston 1333mhz
Ekran kartı: Asus GTX 1050
Psu: Sharkoon SHP650 V2

komiks

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
276
İsim
Uğur Altıntaş
İlgilendiği Kategoriler
PC donanım-elektronik
Merhabalar. Öncelikle forumda yeniyim, bir hatam olursa affola.

Bahsi geçen Gigabyte GA-P55A-UD3R anakartımı, youtube kanalında da bulunan, ucuza sistem toplama videosunda görüp; bir süre önce çinden edindim ve bugün ilk defa çalıştırmaya kalktığımda sistemi bir türlü başlatamadım. Usb'den veya ssd'den boot olmuyor, "Loading Operating System..." ekranında takılı kalıyor. Ssd içerisinde, ASUS H81M-K anakartımda sorunsuz kullandığım win10 64bit sistem yüklü.

Birkaç forumda bazı yöntemler var ama kesin bi çözüm bulamadığım gibi, hiçbir yöntem de beni çözüme ulaştırmadı.

Ramlerim kesinlikle iyi durumda, ssd ve içinde bulunan sistem kesinlikle iyi durumda. Ramleri tek tek, farklı slotlara takarak ve ssd'yi farklı slotlara takarak defalarca denedim. Bios; ssd ve ramleri doğru şekilde görüyor ancak boot edemiyor. Hard drive modunu hem IDE hem de AHCI olarak denedim, değişen bişey olmadı. Sorun, ssd içerisinde bulunan sistemde diyeceğim ama usb'ye memtest86 kurdum, onu da boot edemedim. Bios'u default ayarlara da çektim ancak nafile.. Ve son olarak bios sürümüm de en güncel sürüm, bu konuda da bir problem yok.

Sorun nerede olabilir? Bios'ta hangi ayarı atlıyor olabilirim? Anakartımda arıza olma ihtimali nedir? Varsa bu arızayı nasıl çözebilirim?

Sistem özellikleri:
İşlemci: İntel xeon x3440
Anakart: Gigabyte GA-P55A-UD3R REV.2.0
Ram: 2x4GB Kingston 1333mhz
Ekran kartı: Asus GTX 1050
Psu: Sharkoon SHP650 V2
merhaba yazdığınızdan anladığım kadarıyla farklı anakart'da kurulu olan windows'u yeni aldığınız anakart üzerinden açmaya çalışıyorsunuz (yanlışsam düzeltin lütfen) öncelikle anakart farklı ve yeni olduğu için sıfır bir kurulum yapmanız gerekiyor. tüm bunları atlayıp; baştan başlamak gerekirse, boot ekranına bir türlü ulaşamıyorsanız muhtemelen ssd'de yada kullanmış olduğunuz boot, usb veya dvd'de sorun olabilir lütfen farklı bir hdd ile veya farklı bir boot usb veya dvd ile tekrar deneyin...

Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Atakan sarıyar
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
merhaba yazdığınızdan anladığım kadarıyla farklı anakart'da kurulu olan windows'u yeni aldığınız anakart üzerinden açmaya çalışıyorsunuz (yanlışsam düzeltin lütfen) öncelikle anakart farklı ve yeni olduğu için sıfır bir kurulum yapmanız gerekiyor. tüm bunları atlayıp; baştan başlamak gerekirse, boot ekranına bir türlü ulaşamıyorsanız muhtemelen ssd'de yada kullanmış olduğunuz boot, usb veya dvd'de sorun olabilir lütfen farklı bir hdd ile veya farklı bir boot usb veya dvd ile tekrar deneyin...

Evet doğru anlamışsınız lakin şöyle bir ayrıntı var, yeni model bir anakarttan, eski model bir anakarta geçmeye çalışıyordum. Gigabyte GA-P55A-UD3R anakartında uefi desteği bulunmadığından sorun yaşadığımı düşünüyorum. Ssd'de kurulu olan sistemimi daha önce uefi destekleyen bir notebookta kullanırken, hiçbir kurulum yapmadan Asus H81M-K anakartıma takarak sorunsuz şekilde kullanmaya devam etmiştim. Bu geçişte windows, başlarken gerekli ayarlamaları yapmış, kendisini yeni anakarta uyum sağlayacak şekilde güncellemişti. Bu sefer de böyle olacağını umarak aynı işlemi yaptım ancak sistem boot bile etmedi.. Biosta tonlarca ayar ve internette bir çok konu gezmeme rağmen sorunu çözemeyince son çare olarak temiz kurulumu seçtim. Söylediğiniz gibi memtest86 programını yüklerken bir sorun olmuş olmalı ki boot etmedi. Rufus kullanarak mbr formatında yazdığım format usbsini boot etmeyi başardım ve ssdye temiz kurulumu an itibariyle gerçekleştirdim. Sistem şuan sorunsuz işliyor. Aslında temiz kurulum yapmak başından beri en iyisiydi ancak geçerli sistemimde yaptığım özelleştirmeler ve yüklü uygulamalarım kaybolmasın diye bunu yapmak istemedim..

Sonuç olarak uefi işletim sistemi yüklü olan bir disk, uefi desteklemeyen bir sistemde boot edilemiyor. Geçerli sorunu temiz kurulum ile çözdüm. Konu kilitlenebilir.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,027,096
Üyeler
162,774
Son üye
TRKRAL
Top Bottom