Lossless Scaling ile FPS Sabitleme Sorunu

wfurkan7

80+
Reaksiyon skoru
12
Selam dostlar. 165 Hz'lik bir ekranım var ve Lossless Scaling'i GameLoop'ta PUBG oynarken kullanıyorum. Fakat şöyle bir sorunum var: Hem NVIDIA kontrol Paneli'nden, hem RTSS üzerinden FPS'yi 82 ye sabitledim. Ancak Lossless Scaling ile 2X ölçekleme yaptığımda, bu sabitlemeyi görmezden geliyor ve masaüstündeki Hz değerini baz alıp, Direkt 165x2 yapıyor (haliyle drop oluyor).
Benim istediğim, masaüstü Hz değerini değiştirmeden 82x2 yapması. Bunun bir çözümü var mı acaba? Yardımcı olursanız çok sevinirim.
(Cevaplar İçin Teşekkür Ederim)

Selam dostlar. 165 Hz'lik bir ekranım var ve Lossless Scaling'i GameLoop'ta PUBG oynarken kullanıyorum. Fakat şöyle bir sorunum var: Hem NVIDIA kontrol Paneli'nden, hem RTSS üzerinden FPS'yi 82 ye sabitledim. Ancak Lossless Scaling ile 2X ölçekleme yaptığımda, bu sabitlemeyi görmezden geliyor ve masaüstündeki Hz değerini baz alıp, Direkt 165x2 yapıyor (haliyle drop oluyor).
Benim istediğim, masaüstü Hz değerini değiştirmeden 82x2 yapması. Bunun bir çözümü var mı acaba? Yardımcı olursanız çok sevinirim.

Lossless Scaling çok sıkıntılı bir şey bence kullanma bende fps'i düşürüyordu

Gameloopun Pc için optimizasyonu berbat olduğundan bir nebze olsada akıcı oynamak için kullanmak istiyorum açıkçası

Pc optimizasyonu için Control panelden sadece doku süzme kaliteyi performans ve güç yönetim modunu maksimum performans seçin. Arama - Grafik Ayarları - gameloop, gameloop en, aow exe bunları ekleyin 4-5 tane şey var zaten ben de yüklü değil bakamıyorum. Bunları yaptıktan sonra ekran kartınızı atayın daha iyi FPS alırsınız. Lossles Scaling falan yapmayın gerek yok. Bu söylediklerimde çözüm olmazsa FPS config'i yapın en ideal çözüm öyle olur. Çünkü sayısız ayar denedim neredeyse hep boştu.

Lossless ayarlarında yırtılmaya izin ver seçeneği aktif mi?

Lossinig scaling Hz baz almaz aldığın fpsi baz alır ve pubg gibi oyunlarda kullanmanı da önermem drop ya da gecikme yapması normal

Lossless ayarlarında yırtılmaya izin ver seçeneği aktif mi?
aktif ama tüm ayarları denedim yine değişen bir şey olmadı
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Lossinig scaling Hz baz almaz aldığın fpsi baz alır ve pubg gibi oyunlarda kullanmanı da önermem drop ya da gecikme yapması normal
NVIDIA ve RTSS’den oyunu 82 FPS’ye sabitlememe rağmen değişen bir şey olmadı. Normalde programın 82x2 yapması gerekirken 165x2 yapıyor ve sadece masaüstünden Hz değerini değiştirdiğimde algılıyor program...

Son düzenleme:
aktif ama tüm ayarları denedim yine değişen bir şey olmadı
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

NVIDIA ve RTSS’den oyunu 82 FPS’ye sabitlememe rağmen değişen bir şey olmadı. Normalde programın 82x2 yapması gerekirken 165x2 yapıyor ve sadece masaüstünden Hz değerini değiştirdiğimde algılıyor program...
Ayarlarını atarmısın

Ekler

• Ekran Alıntısı.webp
    Ekran Alıntısı.webp
    30.9 KB · Hit: 59
Geri