LÜTFEN OKUYUN

Nazım58

80+
Reaksiyon skoru
27
Arkadaşlar ekran kartı sapa sağlam çalışıyordu sabah açtım termal macununu yenileyeyim dedim güzelce halledip ekran kartını yerine koydum sonradan ise power tuşuna bastığımda bilgisayardaki tüm fanlar 1 sn dönüp hemen durdu ve kapandı sürekli aynı şeyi yapıyor sonra ekran kartını söküp öyle çalıştırayım dedim oldu hiç kapanmadan tüm bileşenler çalışıyor sonradan farklı bir şey deneyeyim dedim PC çalışırken ekran kartının güç pinini aniden taktım PC tekrardan hemen kapandı ekran kartımda bir arıza olucağını düşünmüyorum
Nvdia gts 250 eco
İntel core 2 quad q8300 2.50/4m/1333
4 gb 800 mhz ram
300 watt PSU
LÜTFEN YARDIM EDİN

aynı sorun bendede var öncelikle ilk çözüm olarak ben daha denemedim ama güç kutuna kısa devre yaptır (youtube da videoları var izleyebilirsin) eğerki güç kutun çalışıyorsa ramleri yanlış takmış olabilirsin çıkar altını silgi ile sil tahminimce anakartlık bir sorun olduğunu düşünmüyorum bende ama genede dene

BIOS pilini çıkar tak yap aynı problem bendede vardı belki çözülür problemin.

50 kere çıkardım bekledim takdım yine olmadı
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Şimdi silgi ile herşeyi sildim tekrardan taktım sonra ekran kartı takılı iken power switch yerine tornavida ile kısa devre yaparak açtım dediğiniz gibi tüm fanlar 1 sn ye dönüp durdu
Ama bu işlemi ekran kartı takılı değil iken yapsam tüm her şey çalışıyor birde ekran kartı yerinde takılı olup pini çıkık olunca her şey çalışırken ekran kartının fanıda çalışıyor

Sorun nerde statik elektrik dediler o nasıl oluyor yardım ederseniz çok memnun olurum

Geri