Neler Yeni

Lütfen Yardim Edi̇n Pc'ye Vi̇rüs Bulaştı!

Ayberkk

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
12
İsim
Ayberk Kılıç
Beyler konu başlığı doğru mu bilmiyorum acil olduğu için bunu seçtim ve hemen sorunumu yazıyorum. Şimdi ben photshop işi ile uğraşmak istedim pc de pek iyi değil adobe ps programı indirdim fakat pc ye virüs girmiş ben bunu yeni farkettim 60 güne yakın oldu o sırada pek açamadım pc yi toplasanız 10 15 kez anca açmışımdır farkedemedim bugün görev yöneticisini açtım tesadüfen altrustic adında bi uygulama gördüm rami ve işlemciyi inanılmaz kullanıyodu ve ben bunu indirmemiştim internetten baktığımda kripto madenciliği ile alakalı bir virüsmüş. (altruistic service diye geçiyor) ne yaparsam yapayım kaldırmadım internettende baktım yabancı kaynaklar dahil bir çözüm bulamadım nolur yardım edin 2.5gb a yakın ram kullanıyor. FORMAT harici bir çözüm var mı koyabilirsem bir ss koyucam orda virüs olan bir program var mı onada bakarsanız sevinirim. (ss de kalp şeklinde arkası beyaz olan uygulamadan bahsediyorum.

1661461929948.png

Knnmw

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,378
İsim
Kaan
Beyler konu başlığı doğru mu bilmiyorum acil olduğu için bunu seçtim ve hemen sorunumu yazıyorum. Şimdi ben photshop işi ile uğraşmak istedim pc de pek iyi değil adobe ps programı indirdim fakat pc ye virüs girmiş ben bunu yeni farkettim 60 güne yakın oldu o sırada pek açamadım pc yi toplasanız 10 15 kez anca açmışımdır farkedemedim bugün görev yöneticisini açtım tesadüfen altrustic adında bi uygulama gördüm rami ve işlemciyi inanılmaz kullanıyodu ve ben bunu indirmemiştim internetten baktığımda kripto madenciliği ile alakalı bir virüsmüş. (altruistic service diye geçiyor) ne yaparsam yapayım kaldırmadım internettende baktım yabancı kaynaklar dahil bir çözüm bulamadım nolur yardım edin 2.5gb a yakın ram kullanıyor. FORMAT harici bir çözüm var mı koyabilirsem bir ss koyucam orda virüs olan bir program var mı onada bakarsanız sevinirim. (ss de kalp şeklinde arkası beyaz olan uygulamadan bahsediyorum.

Alıntıyı görüntüle
dostum sorunu kökten halletmek en iyisi olur. Bence yedekleyeceğin şeyleri yedekle formatı bas geç güzel anti virüslerin çoğunun paralı olduğunu düşünüyorum o yüzden format en iyi seçenek olabilir

Çağrı Yılmaz

80+ Silver

Alıntıyı görüntüle
Malwarebytes tarat çıkanları sil
Kaspersky tarat çıkanları sil
Bana sorsan yedeğimi alir kökten format atarım

Kurapikki

80+ Bronze
Mining virüsleri genelde bilgi hırsızlığı için kullanılmaz ama bilgisayara zarar verir. Malwarebytes ve hitmanpro ile tarama yapıp onlar üzerinden silmenizi öneririm. Taramaları 2 defa yapın. 1 kere silmeden önce 1 kere sildikten sonra. Eğer hala şüpheleriniz olursa güvenli modda malwarebytes ile taratın.
Edit: Tam tarama yapmanızı öneririm.

Ayberkk

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
12
İsim
Ayberk Kılıç
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Kaspersky Malwarebytes
yaptım fakat bir şey çıkmadı dostum
Mesaj otomatik birleştirildi:

Malwarebytes tarat çıkanları sil
Kaspersky tarat çıkanları sil
Bana sorsan yedeğimi alir kökten format atarım
karspersky ile yaptım fakat silinmedi diğerinide mi deneyim ayrıca format atmayı bilmiyorum öğrenciyim çokta param yok şimdi pc ye zarar veririm diye cesaret edemiyorum minimum yedekleme dahil 100 120 tl istiyorlar burda başka yöntem yok mu

Çağrı Yılmaz

80+ Silver
yaptım fakat bir şey çıkmadı dostum

karspersky ile yaptım fakat silinmedi diğerinide mi deneyim ayrıca format atmayı bilmiyorum öğrenciyim çokta param yok şimdi pc ye zarar veririm diye cesaret edemiyorum minimum yedekleme dahil 100 120 TL istiyorlar burda başka yöntem yok mu
Ben zamanında birine online format artırmıştım sıkıntı olmamıştı nicknameini hatırlarsam etiketlerim (hatırladım @AdomSegat ), usbnin varsa hallederiz onlineden
Eğer yoksa ve Ankaradaysan ben gelir yaparım

Son düzenleme:

Ayberkk

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
12
İsim
Ayberk Kılıç
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Mining virüsleri genelde bilgi hırsızlığı için kullanılmaz ama bilgisayara zarar verir. Malwarebytes ve hitmanpro ile tarama yapıp onlar üzerinden silmenizi öneririm. Taramaları 2 defa yapın. 1 kere silmeden önce 1 kere sildikten sonra. Eğer hala şüpheleriniz olursa güvenli modda malwarebytes ile taratın.
Edit: Tam tarama yapmanızı öneririm.
1661462418860.png

dostum böyle yaptım az önce fakat aşırı uzun sürüyordu ve bu programdan bi pencere açıldı reklam ile alakalı bir şeyi tespit etmiş sil ve yeniden baştal butonuna bastım sonrasında tekrar buna bastım

Ben zamanında birine online format artırmıştım sıkıntı olmamıştı nicknameini hatırlarsam etiketlerim, usbnin varsa hallederiz onlineden
Eğer yoksa ve Ankaradaysan ben gelir yaparım
Balıkesir Bandırmadayım dostum maalesef :(

İntel.

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
36
İsim
Furkan Altındağ
Reis Güvenli Moda Alıp Silmeyi Dene Olmadı Avasta Karantina Diye Bi Bölüm Vardı O virüsün Dosya Konumu Bulup karantinaya al

Ayberkk

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
12
İsim
Ayberk Kılıç
Reis Güvenli Moda Alıp Silmeyi Dene Olmadı Avasta Karantina Diye Bi Bölüm Vardı O virüsün Dosya Konumu Bulup karantinaya al
Güvenli moda nasıl alıcağım şu programın tam taraması bitsin yaparım teşekkür ederim

İntel.

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
36
İsim
Furkan Altındağ
Knk Video ları var
Güvenli Moda Girip O virüsün Dosya konumunu sil

Ayberkk

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
12
İsim
Ayberk Kılıç
Hallettim arkadaşlar genel tarama yaptıktan sonra bulmadı fakat aynı uygulama üzerinden virüsün yetkilerini kapatıp silebildim herkese teşekkür ederim

ysk tm

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
22
İsim
ali kutluer
Hallettim arkadaşlar genel tarama yaptıktan sonra bulmadı fakat aynı uygulama üzerinden virüsün yetkilerini kapatıp silebildim herkese teşekkür ederim
aga ben direk uninstall yazıp sildim silidi mi acaba

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,038,017
Üyeler
164,597
Son üye
misilti
Top Bottom