Neler Yeni

M2 SSD Almama gerek var mı?

Serhatcan

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
15
İsim
Serhat Can
Selamlar. Şuan da SSD + HDD kullanıyorum. SSD ise Adata SU650. 3-4 yıldır kullanıyorum değerleri atıyorum. 400-450TL'ye M2 SSD'ler var uygun fiyata. Sizce almalı mıyım?

1684430001321.png
1684409298060.png

milenix

80+ Gold
Gayet iyi. Ekstra depolama istersen anakartın m2 nvme slotu var ise alınabilir.

Serhatcan

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
15
İsim
Serhat Can
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Gayet iyi. Ekstra depolama istersen anakartın m2 nvme slotu var ise alınabilir.
Şuan da dediğim gibi 240GB SSD + 1TB HDD kullanıyorum. Depolama olarak sorunum yok. Ama şöyle ben buna 65TB veri yazmışım ve okumuşum. Bir yandan da korkuyorum bozulur diye. Bozulma riski varsa almak istiyorum. Ayriyetten Gigabyte B450M K anakartım yani m2 slotu var.

milenix

80+ Gold
Şuan da dediğim gibi 240GB SSD + 1TB HDD kullanıyorum. Depolama olarak sorunum yok. Ama şöyle ben buna 65TB veri yazmışım ve okumuşum. Bir yandan da korkuyorum bozulur diye. Bozulma riski varsa almak istiyorum. Ayriyetten Gigabyte B450M K anakartım yani m2 slotu var.
Her ssd bozulabilir. Kimse bozulmayacağının garantisini veremez. Ssd 3-4 yılda halen sağlam kalmış açıkçası.

Serhatcan

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
15
İsim
Serhat Can
Her ssd bozulabilir. Kimse bozulmayacağının garantisini veremez. Ssd 3-4 yılda halen sağlam kalmış açıkçası.
Tabii ki öyle ama bunların belli bir sınırı var ve bir süre sonra sorunlar oluşmaya başlıyor ya ondan sormak istedim. Kaç TB'dan sonra başlar acaba? Ben sistemi toplama almıştım UNLOST ECO'du. Çıktığında almıştım o zamandan beri kullanıyorum. İşlemci, anakart, ram, hdd yükseltmeleri ve eklemeleri yaptım.

merting

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
36
İsim
mert
Selam Samsung qvo 860 ssd de 3 yıl boyunca sunucuda 7/24 aktif kullanıldı 101 tb veri yazdı sağlığı %49 ecc tespiti bozuldu uykuya alınca mavi ekran yiyor senin ssdnin daha yolu var

Serhatcan

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
15
İsim
Serhat Can
Selam Samsung qvo 860 ssd de 3 yıl boyunca sunucuda 7/24 aktif kullanıldı 101 tb veri yazdı sağlığı %49 ecc tespiti bozuldu uykuya alınca mavi ekran yiyor senin ssdnin daha yolu var
Ama Samsung ile bu bir değil ki. Samsung'un en iyi olma sebebi bu piyasada hem üst seviye hız ve üst seviye dayanlıklılık. Siz sunucuda kullanmasaydınız o ssd hiç bir sıkıntı yaratmazdı bence. Adata olduğu için güven vermiyor diyebilirim.

milenix

80+ Gold
Tabii ki öyle ama bunların belli bir sınırı var ve bir süre sonra sorunlar oluşmaya başlıyor ya ondan sormak istedim. Kaç TB'dan sonra başlar acaba? Ben sistemi toplama almıştım UNLOST ECO'du. Çıktığında almıştım o zamandan beri kullanıyorum. İşlemci, anakart, ram, hdd yükseltmeleri ve eklemeleri yaptım.
Tamamen şans meselesi. Şu değerden sonra bozulur diye bir şey diyemeyiz.

M.2.

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
Ne zaman sorun çıkaracağını tam olarak bilemezsin. SSD şu an gayet iyi görünüyor, tahminim 240000GB a kadar sorunsuz götürür, sonrasında da şans işi belki 3-5 katına da çıkar belki de daha kısa sürede bozulabilir...

Son düzenleme:

Serhatcan

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
15
İsim
Serhat Can
Ne zaman sorun çıkaracağını tam olarak bilemezsin. SSD şu an gayet iyi görünüyor, tahminim 240000GB a kadar sorunsuz götürür, sonrasında da şans işi belki 3-5 katına da çıkar belki de daha kısa sürede bozulabilir... Örnek olarak James Donkey 120GB SSD yaklaşık 6-7 katı kullanım değerini görmüş 350000GB ulaştıktan sonra elektrik kesintisi ile bozulmuş. Diğer bir örnek Crucial MX500 250GB Sata SSD aşağıdaki değerlere ulaşmış ve hata vermesine rağmen çalışır durumda (riskli)...

Alıntıyı görüntüle
Firacuda 510 aldım. Kötü mü yaptım acaba? Hem uygun hem de ileride zaten her türlü alırım diye düşündüm.

M.2.

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
Firacuda 510 aldım. Kötü mü yaptım acaba? Hem uygun hem de ileride zaten her türlü alırım diye düşündüm.
Fiyatını bilmiyorum bu yüzden kıyaslama yapamam ama dram bulunduran iyi değerlere sahip güzel bir m.2 almışsın... H.o. ;)

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,006,228
Üyeler
159,461
Son üye
Theodor
Top Bottom