umut613612
80+
- Reaksiyon skoru
- 0
Arkadaşlar merhaba ilk defa bir forumda konu açıyorum hatam olursa kusura bakmayın kısaca problemimden bahsedeyim hali hazırda kullanmakta olduğum 500gb lık m2 ssd im bir anda sistem tarafından görülmemeye başlandı. Bunu 2. kez yaşıyorum ve ilkini bana saçma gelse de displayport kablosunu ekran kartının başka girişine takarak çözmüştüm. Bilgiyi paylaşan arkadaş bunların aynı veri yolunu kullandığını ve çakıştığını paylaşmıştı. Uyguladığımda ssd imi görüp depolama olarak kullanabildim fakat biosta yine görememiştim , şimdi depolama olarak da kullanamıyorum. Format atmayı denedim , bios pilini çıkarıp ayarları sıfırladım fakat ne biosta ne disk yönetiminde göremiyorum diski. Format da atamıyorum ayrılmamış alan diyor. Bir ara bu problemi ilk yaşadığım da MRB ve GPT hatası alıyordum onu da youtube da bulunan konsola yazılan bazı kodlarla çözüp format atabilmiştim . Sistemim şuanda sadece 120 gb lık sata ssd mi görüyor. Hatta bu sata ssd nin bağlantısını çıkartıp pc yi açtığımda ne yazık ki yine göremiyorum m2 ssd yi . Fakat gariptir ki aygıt yöneticisinde gözükmekte. Lütfen bir fikri olan yardımcı olabilir mi çıkamadım işin içinden acaba ssd bozulmuş olabilir mi sistem daha 2 aylık anca olmuştur. Sorunu bazı fotoğraflarla anlatmaya çalışacağım umarım yararlı olur.
Burada diskimi göremiyorum
Burda da göründüğü üzere disk bilinmiyor ve başlatılmamış diyor , başlatmayı denediğimde ise parametre hatalı uyarısı alıyorum.
Fakat burda ise aygıt yöneticisinde ssd yi görebiliyorum ve üstüne tıklayınca düzgün çalışıyor diyor. Gerçekten anlamadım lütfen fikri olan arkadaşlar yardımcı olabilirse çok mutlu olurum , şimdiden okuyan uğraşan herkese teşekkür ederim.
Burada diskimi göremiyorum
Burda da göründüğü üzere disk bilinmiyor ve başlatılmamış diyor , başlatmayı denediğimde ise parametre hatalı uyarısı alıyorum.
Fakat burda ise aygıt yöneticisinde ssd yi görebiliyorum ve üstüne tıklayınca düzgün çalışıyor diyor. Gerçekten anlamadım lütfen fikri olan arkadaşlar yardımcı olabilirse çok mutlu olurum , şimdiden okuyan uğraşan herkese teşekkür ederim.