M2 ssd Boot Sorunu

Reaksiyon skoru
39
Arkadaşlar anakart b450m s2h ve r5 3600x işlemci ile kullanıyorum. M2 slotunda adata ssd var 2. disk olarak sata ssd kullanıyorum 4 sata portundan sata 0 portuna takılı. Günde 1 2 kez bilgisayar kendi kendine kapanıyor ve m2 ssd biosta gözükmüyor. PSU yu kapatıp 2 3 dk sonra açıp biosa girdiğimde m2 ssd nin boot menüde alta indiğini, satanın 1. olduğunu görüyorum. Sebebi ne olabilir ?

sistemi Raid Değil AHCI olarak kurman gerekiyor diski görmemesinin sebebi bu

montaj işlemini kontrol etmeyi deneyin m2 nin ve birde bios güncellemeyi deneyebilirsin

Bios en güncel sürümde. SSD montajını kontrol ettim bi problem göremedim. Ek olarak şunlarıda eklemek istiyorum bilgisayar yükte veya değil farketmiyor. Uyanalı 10 dakika oluyor ve bilgisayarı açıp opera açtığım anda yine aynı problemi yaşadım. Isınması yada yük binmesi gibi bi durumdanda değil sanıyorum. Daha öncesinde laptopta 2 3 ay kadar sıkıntısız kullandım.

boot menüsünden secure bootu disabled yapın altta çıkan uefı yı UEFI and legacy yazanla değiştirin deneyin bakım

Yapayım fakat işe yarayıp yaramadığını hemen anlayamam sıkıntı arada sırada oluyor saçma bir şey bende anlamış değilim

Windows m2 ssd de kurulu. Normal bir zamanda çalışıyor sıkıntı yok ama anlamadığım bir sebepten dolayı bir anda kapanıyor ve boot menüde gözükmüyor. 2 3 dakika bekledikten sonra tekrar boot menüde 1. sıraya alıp bilgisayarı açabiliyorum.

sata kablolarını söküp sadece M2 SSD’yi takılı halde bırak ve wiindows kur ardından sata kablolarını tekrar bağla ve ikisini de tamamen sıfırlayıp diskleri ayarla. bios açılmıyorsa anakartan bios pilini söküp sıfılarla

Geri