Neler Yeni

M2 ye gerek var mı ?

Egolu doktor ?

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
560
İsim
Harunckr
Öncelikle ben doktorum ?
Arkadaşlar bu gün biraz bu konuda video izledim kabaca. Ssd ile m2 arasında minimal farklılık var pratikte. Dosya aktarımı işi artık pek kullanılan bişey değil. Sistemsel olarakta çok yakın sonuçlar gözüküyor sürelerde sanki. Sizce neden m2 kullanılmalı ve gerçekten gerekli mi ?

HABAR

80+ Gold
En İyi Cevap
3
Dahası  
Reaksiyon skoru
5,435
İsim
Ahmet Burak ARSLAN
Discord
HABAR#0001
Reddit
Either-Professor
İş amaçlı kullandığınız bir PC varsa eğer, M.2 SSD'ler çok fayda ediyor. Ama zaten günlük kullanım için SATA SSD'ler fazlasıyla yeterlidir.

White Ravens

80+ Platinum
En İyi Cevap
5
Özetle;
Depolama ile ilgili olan her şey daha hızlı oluyor. ( PC aç-kapa süresi, programlarda dosya okuma, oyunlarda daha hızlı açılma )
Düşük bütçeli olanlarda bile yaklaşık 7 kat hız farkı var.
( SSD = 500mb / M.2 = 3.500mb )

İbrahim Özel

80+ Silver
En İyi Cevap
13
Öncelikle ben doktorum ?
Arkadaşlar bu gün biraz bu konuda video izledim kabaca. Ssd ile m2 arasında minimal farklılık var pratikte. Dosya aktarımı işi artık pek kullanılan bişey değil. Sistemsel olarakta çok yakın sonuçlar gözüküyor sürelerde sanki. Sizce neden m2 kullanılmalı ve gerçekten gerekli mi ?
Video montaj işleri vb. uğraşanlar açısından çok işe yarıyor. Oyunlarda çok fark etmez m2 ve ssd'nin farkı.

Behram

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
272
İsim
Abdurrahman
Video montaj işleri vb. uğraşanlar açısından çok işe yarıyor. Oyunlarda çok fark etmez m2 ve ssd'nin farkı.
Bu cevabın mantıklı izlediğim videolarda baya fark yok diyordum bu mesajı okuyunca render m2 hızları ortaya çıkıyor olması mantıklı

yk38

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
321
İsim
Yiğithan K.
Render gibi ağır işlerle uğraşılmadığı sürece M.2 farkını görmek çok zor. SATA SSD'ler hâlâ çok hızlı. Bu yüzden render gibi işlerle uğraşmıyorsanız M.2'ye para harcamanıza gerek yok.

Rennes

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
12,138
İsim
Umut Dağ
M2 SSD'ler Sata 2.5" SSD den daha hızlı okuma/yazma değeri gösterir. Eğer sürekli dosya aktarımı yapıyor, bilgisayarda render tarzı işler yapıyorsanız M2 SSD almanız gerekir, aksi halde normal bir 2.5" Sata SSD almanız maddi açıdan daha iyi olur.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,031,385
Üyeler
163,488
Son üye
ozyuurtonur
Top Bottom