M2 ye gerek var mı ?

Egolu doktor ?

80+ Bronze
Reaksiyon skoru
561
Öncelikle ben doktorum ?
Arkadaşlar bu gün biraz bu konuda video izledim kabaca. Ssd ile m2 arasında minimal farklılık var pratikte. Dosya aktarımı işi artık pek kullanılan bişey değil. Sistemsel olarakta çok yakın sonuçlar gözüküyor sürelerde sanki. Sizce neden m2 kullanılmalı ve gerçekten gerekli mi ?

İş amaçlı kullandığınız bir PC varsa eğer, M.2 SSD'ler çok fayda ediyor. Ama zaten günlük kullanım için SATA SSD'ler fazlasıyla yeterlidir.

Özetle;
Depolama ile ilgili olan her şey daha hızlı oluyor. ( PC aç-kapa süresi, programlarda dosya okuma, oyunlarda daha hızlı açılma )
Düşük bütçeli olanlarda bile yaklaşık 7 kat hız farkı var.
( SSD = 500mb / M.2 = 3.500mb )

Öncelikle ben doktorum ?
Arkadaşlar bu gün biraz bu konuda video izledim kabaca. Ssd ile m2 arasında minimal farklılık var pratikte. Dosya aktarımı işi artık pek kullanılan bişey değil. Sistemsel olarakta çok yakın sonuçlar gözüküyor sürelerde sanki. Sizce neden m2 kullanılmalı ve gerçekten gerekli mi ?
Video montaj işleri vb. uğraşanlar açısından çok işe yarıyor. Oyunlarda çok fark etmez m2 ve ssd'nin farkı.

Render gibi ağır işlerle uğraşılmadığı sürece M.2 farkını görmek çok zor. SATA SSD'ler hâlâ çok hızlı. Bu yüzden render gibi işlerle uğraşmıyorsanız M.2'ye para harcamanıza gerek yok.

M2 SSD'ler Sata 2.5" SSD den daha hızlı okuma/yazma değeri gösterir. Eğer sürekli dosya aktarımı yapıyor, bilgisayarda render tarzı işler yapıyorsanız M2 SSD almanız gerekir, aksi halde normal bir 2.5" Sata SSD almanız maddi açıdan daha iyi olur.

Geri