Neler Yeni

Mac vs windows pc hangisi?

1905

80+ Silver
Ne için kullacağını biz mi tahmin ediyoruz?

Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
jgjlkfjlk
  • Konu Sahibi Konu Sahibi

1905

80+ Silver
Eğer oyun oynamayacaksanız pil ve taşınabilirlik faktöründen dolayı mac tercih edebilirsiniz. Ancak sadece laptop düşündüğünüzü varsaydım ben. Kasa toplayacaksanız daha verim alırsınız.

Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
jgjlkfjlk
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Eğer oyun oynamayacaksanız pil ve taşınabilirlik faktöründen dolayı mac tercih edebilirsiniz. Ancak sadece laptop düşündüğünüzü varsaydım ben. Kasa toplayacaksanız daha verim alırsınız.
hocam oyun için farklı pc im var

1905

80+ Silver
hocam oyun için farklı pc im var
O zaman size kalmış bir şey iki tarafında üzeceğini sanmıyorum. Windows tarafında huawei D16 kullandım onunda şarjı güzel gidiyordu ve performanslıydı. Mac kullanmadım ancak render vb işlerde iş görür. Yazılım için ikiside gayet yeterli. Telefonunuz apple ise mac bi tık daha iyi olabilir.
Mesaj otomatik birleştirildi:

16gb mac alabilirseniz mac- 8gb mac için bütçeniz yetiyorsa windows öneririm. 8gb render için yetmeyebilir

marla37

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
11
İsim
Bedirhan Güllü
hocam bulabilirseniz 2.el temiz m2 yada m3 air bakın işinize daha fazla yarar

GörkemW

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
812
İsim
Görkem çetinkaya
Windows daha iyi dostum. Office vs uygulamalri da yukleyemiyorsun is icinse

Alihanyilmaz

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
348
İsim
Alihan YILMAZ
MAC ile her şeyi kullanamazsın. Al güzel bir PC keyfine bak.

sarlo

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
25
İsim
Özer Öngüç
Yaklaşık 2 yıldır MacBook Air M1 16GB kullanıyorum ve bende senin gibi Photoshop, Premiere Pro gibi uygulamalardan çıkmıyorum bile. Ben şahsen MacBook tercih ediyorum çünkü benim için taşınabilirlik önemli. Ben bu bilgisayarı misafirliğe gittiğim yerde de kullanabiliyorum, otelde de farklı yerlerde de, hatta dışarıda da. Acil işler olduğu zaman direkt olarak işlerimi halledebiliyorum.

Fakat son zamanlarda AI PC'ler oldukça iyi. Onlara da bakabilirsin bütçeni aşar mı bilmiyorum, konuya çok hakim değilim. Pil süresi olarak full şarj ile Premiere Pro ve Photoshop gibi uygulamaları kullanırken 1 gün beni götürüyor. Bu yüzden çok iyi. Günlük kullanım esnasında da Windows'ta olduğu gibi birçok uygulama açıkken kasmalar ve donmalar yaratmıyor. Benim WhatsApp, Spotify, Chrome (20 sekme), Notlar, Takvim, Outlook, Premiere Pro, After Effects, Photoshop ve Davinci sürekli açık durumda. Kötülüğünü henüz görmedim.

Fakat sana önerim yeni nesil alman. Yani M1 ile sınırlı kalma. Mümkünse M2 işlemcili 16GB RAM'li bir bilgisayar almanı öneririm. Ayrıca bir oyun bilgisayarın varsa Mac'in tadına bakmanı öneririm. Gerçekten gösteriş amaçlı kullanmayacaksan ve hakkını vereceksen harika bir cihaz.

Elbet bundan çok daha güçlü olan Windows PC'ler var. Aynı fiyat bandına da var fakat senin beklentilerin nedir? Örneğin Apple ekosistemine dahilsen işte iPhone'un, AirPods'un, Apple Watch'ın, iPad'in veya herhangi bir Apple ürünün varsa senkron çalışmaları acayip iyi. İlk aldığım zaman Mac'i ofiste bırakıp dışarı çıkmıştım. iPhone'uma Mac'inizi şu saatte şurada unuttunuz tarzında bir bildirim çıkmıştı. Bunun gibi bir sürü örnek var.

Kısaca senin beklentilerin çok önemli. Kullanıcı deneyimin nedir, önce onu öğrenmen lazım. Fakat her zaman söylerler, Mac üretmek için, Windows tüketmek için. Gerçekten de öyle. Mac'e alıştığımdan beri Windows PC'ye geçince elim ayağım birbirine giriyor kullanamıyorum.

Top Bottom