Macbook 32 Bit Linux Kurmak

TheR4J0N

80+
Reaksiyon skoru
0
Merhabalar.

Eski macbooka dün başarılı bir şekilde Mac OS X Snow Leopard kurdum. Fakat destek çekildiginden dolayı hiçbir uygulama yükleyememekteyim. Macbooka 32 Bit linux kurmak istiyorum. Diğer pcde windows yüklü. Windows yüklü pcden balenaetcher ile linux usb hazırlıyorum fakat olmuyor. Macbook açılırken option tuşuna basıyorum cihaz usbyi görmüyor. Bu sorunu nasıl çözebiliriz ?

Merhabalar.

Eski macbooka dün başarılı bir şekilde Mac OS X Snow Leopard kurdum. Fakat destek çekildiginden dolayı hiçbir uygulama yükleyememekteyim. Macbooka 32 Bit linux kurmak istiyorum. Diğer pcde windows yüklü. Windows yüklü pcden balenaetcher ile linux usb hazırlıyorum fakat olmuyor. Macbook açılırken option tuşuna basıyorum cihaz usbyi görmüyor. Bu sorunu nasıl çözebiliriz ?
Core 2 Duo'lu olan mı? Öyleyse herhangi bir 32 bit UEFI'ye sahip bir şey kurulur (Windows 10 gibi). İndirdiğiniz distro nedir?

Core 2 Duo'lu olan mı? Öyleyse herhangi bir 32 bit UEFI'ye sahip bir şey kurulur (Windows 10 gibi). İndirdiğiniz distro nedir?
Direk Core Duo olanlardan. Ubuntu 23.10 ve Debian 12.2 denedim başarılı olamadım. Maksadım cihazla internete girmek başka bir maksat yok. İçindeki mevcut safari ile birçok sayfa ve site açılmamakta. Aynı zamanda rufus ile usbye win7 iso yazdırdım onuda görmedi.

Direk Core Duo olanlardan. Ubuntu 23.10 ve Debian 12.2 denedim başarılı olamadım. Maksadım cihazla internete girmek başka bir maksat yok. İçindeki mevcut safari ile birçok sayfa ve site açılmamakta.
Rufus kullanmayı deneyin. Balena Etcher, DD modunda yazmış olabilir. Ubuntu, Windows gibi normal biçimde yazılıyor.

Rufus kullanmayı deneyin. Balena Etcher, DD modunda yazmış olabilir. Ubuntu, Windows gibi normal biçimde yazılıyor.
Sizin önericeginiz en hafif işletim sistemi nedir 32 bit olarak acaba ? Birde Rufus ile zaten win 7 yazdırmıştım usbye olmamıştı. MBR şekilde yazılmıştı. Yine mbrmi yoksa GPT mi seçmeliyim ?

Sizin önericeginiz en hafif işletim sistemi nedir 32 bit olarak acaba ? Birde Rufus ile zaten win 7 yazdırmıştım usbye olmamıştı. MBR şekilde yazılmıştı. Yine mbrmi yoksa GPT mi seçmeliyim ?
Yanlış hatırlamıyorsam, bu ilk sürüm Boot Camp'ler, AHCI ve UEFI olmadan Windows kuruyordu ama siz UEFI olarak deneyin öncelikle (GPT'yi seçin). Windows 8.1, kullanılabilecek hafif ve 32 bit UEFI destekli bir şey. Öneririm.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,176,835
Üyeler
186,799
Son üye
KILINÇ
Geri