Neler Yeni

Yardım MacBook Air Elimden Düştü

Dahası  
Reaksiyon skoru
9
İsim
Ahmet Cihan Hakkı
Merhaba arkadaşlar bugün talihsiz bir olay yaşadım. MacBook elimden düştü ve ekranın olduğu kısım yamuldu, yamulmanın etkisiyle ekrana baskı yaparak sanki ekrana bastırınca çıkan farklı renkler sadece siyah renk üzerinde görünmeye başladı.

Kasaya arkadan elimle bastırınca renkler kaybolup normale dönüyor. Resimleri ekledim, ancak resimdeki sarılık çok fazla çıkmış, normalde öyle bir sarılık bulunmuyor.

Şimdi aklımda iki soru var, bu şekilde kullanmaya devam edersem ekrana zarar gelir mi ? Yoksa ikinci bir düşüşe kadar böyle kalır mı ? Ve üst kapağı nasıl düzeltebilir / değiştirebilirim.

foto-3.png
Bu sağlam olan kısım

foto-1.png
Bu vurduğum kısım

foto-2.png
Bu da renk olan kısım ama bu kadar parlak değil normalde ve bu kadar fazla değil. Kamera o şekilde almış

Dahası  
Reaksiyon skoru
9
İsim
Ahmet Cihan Hakkı
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Geçmiş olsun hocam ileride sorun çıkarabilir garanti varsa şansınızı deneyin bütçem yok diyorsanız götürdüğü yere kadar kullanmaya devam
Ekranda sorun yok, ekrana dokununca renklenirya, arkadan dokunduğu için renklenme mevcut. O da sadece siyah renkte belli oluyor. Kasa değiştirsem sorun çözülecek veya yamukluğu gidersem. Ekranı kasadan ayırıp yamukluğu rahatlıkla giderebilirim ama o kadar işin ehli değilim. Teşekkürler cevapladığın için.

Dahası  
Reaksiyon skoru
94
İsim
Abdurrahman
Öncelikle geçmiş olsun. Garantinin ilgilenmeyeceği kesin gibi bir şey. Bence gittiği yere kadar bu şekilde kullanın, kullanımda bir problem yaşarsanız tamirata girişirsiniz.

Dahası  
Reaksiyon skoru
9
İsim
Ahmet Cihan Hakkı
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Öncelikle geçmiş olsun. Garantinin ilgilenmeyeceği kesin gibi bir şey. Bence gittiği yere kadar bu şekilde kullanın, kullanımda bir problem yaşarsanız tamirata girişirsiniz.
Bende bu şekilde düşünüyorum

Erda Yıldırım

80+ Gold
Hocam macbook pahalı bir şey garanti şansın varsa direk götür

Maryo

80+ Platinum
En İyi Cevap
1
Merhaba arkadaşlar bugün talihsiz bir olay yaşadım. MacBook elimden düştü ve ekranın olduğu kısım yamuldu, yamulmanın etkisiyle ekrana baskı yaparak sanki ekrana bastırınca çıkan farklı renkler sadece siyah renk üzerinde görünmeye başladı.

Kasaya arkadan elimle bastırınca renkler kaybolup normale dönüyor. Resimleri ekledim, ancak resimdeki sarılık çok fazla çıkmış, normalde öyle bir sarılık bulunmuyor.

Şimdi aklımda iki soru var, bu şekilde kullanmaya devam edersem ekrana zarar gelir mi ? Yoksa ikinci bir düşüşe kadar böyle kalır mı ? Ve üst kapağı nasıl düzeltebilir / değiştirebilirim.

Alıntıyı görüntüleBu sağlam olan kısım

Alıntıyı görüntüleBu vurduğum kısım

Alıntıyı görüntüleBu da renk olan kısım ama bu kadar parlak değil normalde ve bu kadar fazla değil. Kamera o şekilde almış
Böyla daha başlığı okuduğumda içim acıdı be aga.
Eğer görünürde büyük bir sorun yoksa sorun yoktur :)

Nasparus

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,688
İsim
Yusuf
İlgilendiği Kategoriler
Sistem Toplama, JS, İktisat, Felsefe, İslam, Müzik

Alıntıyı görüntüleBu sağlam olan kısım

Alıntıyı görüntüleBu vurduğum kısım

Alıntıyı görüntüleBu da renk olan kısım ama bu kadar parlak değil normalde ve bu kadar fazla değil. Kamera o şekilde almış
Garanti varsa garantiye, yoksa apple servisine vermeniz mantıklı olur.

asertyu

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Garanti varsa garantiye, yoksa apple servisine vermeniz mantıklı olur.
Garanti ve Apple yetkili servisler aynı yer zaten.

Bu arada bunu garanti yapmaz.Kullanıcı hatası.Geçen ay da benim macbook dik bir şekilde düştü.Şarjdayken ayağım takıldı Allahtan tam sarj kablosuna denk geldi yoksa benim ekran da seninki gibiydi.Şarj kablosu baya yamuldu başka kabloya geçtim.

Nasparus

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,688
İsim
Yusuf
İlgilendiği Kategoriler
Garanti ve Apple servis aynı yerler zaten.

Bu arada bunu garanti yapmaz.Kullanıcı hatası.Geçen ay da benim macbook dik bir şekilde düştü.Şarjdayken ayağım takıldı Allahtan tam sarj kablosuna denk geldi yoksa benim ekran da seninki gibiydi.Şarj kablosu baya yamuldu başka kabloya geçtim.
Aynı yerler derken? Garantiye verirsin ya yaparlar ya da bahane sunarlar, Apple servis dediğim parasını verip yaptırdığın yer. Bilgisayarcı gibi düşün, ama işini bilen bir bilgisayarcı.

asertyu

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Aynı yerler derken? Garantiye verirsin ya yaparlar ya da bahane sunarlar, Apple servis dediğim parasını verip yaptırdığın yer. Bilgisayarcı gibi düşün, ama işini bilen bir bilgisayarcı.
Apple servis dersen Apple Yetkili servisler anlaşılır. Düz mac tamircisi demen lazım.

Nasparus

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,688
İsim
Yusuf
İlgilendiği Kategoriler
Apple servis dersen Apple Yetkili servisler anlaşılır. Düz mac tamircisi demen lazım.
Ama mac tamircisi değil onlar, İpad, İphone, Apple Watch, Airpods gibi bütün Apple ürünlerini tamir ediyorlar. Bu yüzden mac tamircisi yerine Apple Servis demem daha doğru olur.

asertyu

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Ama mac tamircisi değil onlar, İpad, İphone, Apple Watch, Airpods gibi bütün Apple ürünlerini tamir ediyorlar. Bu yüzden mac tamircisi yerine Apple Servis demem daha doğru olur.
Ya kardeş Apple Servis dediğin GARANTİ oluyor. Adı o. Apple Teknik Servis falan desen tamam.Neyse gereksiz uzamasın.

Top Bottom