Çözüldü✓ MacBook Air M1; Kapanmıyor, Fonkisyon Tuşları Çalışmıyor.

FaruG

80+
Reaksiyon skoru
115
Arkadaşlar, yaklaşık 20dk önce macbooktan ödevlerimi yapıyordum arkadan da müzik açıktı. Müziğin sesini biraz açmak için ses açma tuşuna bastım ancak işe yaramadı, acaba FN tuşuna mı bastım diye tekrar denedim ancak yine olmadı. Bazen böyle sorunlar olduğunda maci kapatıp açtığımda düzeliyordu bende sistem ayarlarından 'sistemi kapat' dedim fakat sistem kapanmadı. Yeniden başlat dedim, o da çalışmadı. Ekranı kapatınca normalde uyku moduna girmesi lazım ancak o da olmuyor.

Yani kısaca, şu an ne bilgisayarı kapatabiliyorum ne fonksiyon tuşlarını kullanabiliyorum yarına yetiştirmem gereken ödevlerim var lütfen yardım edin.
(M1 Macbbokta Güç düğmesi bulunmamakta, internette gördüğüm touch id ile kapatma yöntemlerinin çoğunu denedim ancak olmadı.)

Şuan aklıma geldi, eğer macbooku terminalden direkt komut girerek kapatmaya çalışsam bir sorun olur mu? Apple'İn kendi destek sayfasında yazan komutları gireceğim sadece
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Çözdüm :

MacBook spotlight aramasından 'terminal'i açıp "% sudo shotdown -r now" komutunu yazınca sistem yeniden başlatıldı, tekrar açılınca düzeldi.
(Komutu yazdıktan sonra işlemi gerçekleştirmek için parola istiyor).

Son düzenleme:
Şuan aklıma geldi, eğer macbooku terminalden direkt komut girerek kapatmaya çalışsam bir sorun olur mu? Apple'İn kendi destek sayfasında yazan komutları gireceğim sadece
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Çözdüm :

MacBook spotlight aramasından 'terminal'i açıp "% sudo shotdown -r now" komutunu yazınca sistem yeniden başlatıldı, tekrar açılınca düzeldi.
(Komutu yazdıktan sonra işlemi gerçekleştirmek için parola istiyor).
m1 den memnumusun?

Dostum ek olarak touch id bastığın buton power tuşudur. Böyle kilitlenme durumlarında önerim o butona ortalama 10 saniye kadar basılı tutarak bilgisayarı kapatmaya zorlayabilirsin. Böylelikle terminale erişemediğin durumlarda da sorunun çözülmüş olur.

Geri