Neler Yeni

Maddi Kaygı Sorunu Nasıl Yok Edilebilir?

Sanabrena

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
13
İsim
Jack
Sevdiğimiz işlerle (daha çok para kazandırmayan) uğraşmak için ilk önce sistemin sorunlarını halletmemiz -özgür olmamız- gerekmektedir.. Ekonomi. Fakat açlıktan ölmemek (E. M. Cioran) için de bir gelir gerekmektedir. Bu gerekliliği, sorunu nasıl ortadan kaldırabiliriz? Maddi özgürlüğümüzün olduğu fakat, acı verici de olsa, sevdiğimiz uğraşlarla ilgileneceğimiz, gönlümüzce bir hayatı nasıl elde edebiliriz? Özgür ama çekilir bir hayatı yaşamak için neleri feda etmemiz gerekmektedir? Vahi zorunlulukların mevcut olmadığı bir düzen var olabilir mi, kurulabilir mi?

Ciddi cevaplar bana, istediğimi verecektir. Saygılarımla..

Son düzenleme:

Kit Snicket

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
312
İsim
Ahmed Esad Çetinkaya
Yaptıgı işi en iyi şekilde yapan birinin maddi olarak sıkıntı çekeceğini sanmıyorum yani bence yaptıgın işte en iyisi olmaya bak

Sanabrena

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
13
İsim
Jack
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Saçmalık. Kimse kimseye faydalı olmak zorunda değil. ( ailesi hariç )
Kastettiğimi anlayamamışsınız. EasyWinSniper adlı kullanıcının bana yardımcı olmamasını eleştirmiştim. Bir dahakine daha dikkatli okuyun.
Tabi eğer ne amaçla yazdığımı anladıysanız başka.. Bu durumda da sizi eleştirebilirim; benim yardıma ihtiyacım olduğu bir konuda, bana yardımcı olmayacak bir şekilde -ki anlatmak istediğini tam olarak yazıya dökememesini kastetmiyorum- mesaj atılıyorsa işte bu yararsızlık ve gereksizliktir.
Fark ederseniz ilk mesajımda (açıklama mesajı) "ciddi cevaplar" kısmını kalın font ile yazdım.

Son düzenleme:

AS A SKORZ

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
329
İsim
Mustafa Karakuş
bence özgürlük için her şeyi çünkü bir şeye eğer sahip olursak onun sorumluluğuna gireriz. çok zengin olursak da kaybetme korkusu olur ama hiç bir şeyimiz olmaz ise ne devletten ne insanlardan korkarız bu yüzden özgür olabiliriz.

Sevdiğimiz işlerle (daha çok para kazandırmayan) uğraşmak için ilk önce sistemin sorunlarını halletmemiz -özgür olmamız- gerekmektedir.. Ekonomi. Fakat açlıktan ölmemek (E. M. Cioran) için de bir gelir gerekmektedir. Bu gerekliliği, sorunu nasıl ortadan kaldırabiliriz? Maddi özgürlüğümüzün olduğu fakat, acı verici de olsa, sevdiğimiz uğraşlarla ilgileneceğimiz, gönlümüzce bir hayatı nasıl elde edebiliriz? Özgür ama çekilir bir hayatı yaşamak için neleri feda etmemiz gerekmektedir? Vahi zorunlulukların mevcut olmadığı bir düzen var olabilir mi, kurulabilir mi?

Ciddi cevaplar bana, istediğimi verecektir. Saygılarımla..
Kölelik sisteminden çıktığın zaman az para çok iş yani
Mesaj otomatik birleştirildi:

bence özgürlük için her şeyi çünkü bir şeye eğer sahip olursak onun sorumluluğuna gireriz. çok zengin olursak da kaybetme korkusu olur ama hiç bir şeyimiz olmaz ise ne devletten ne insanlardan korkarız bu yüzden özgür olabiliriz.
Oo kimler burda Mr.Bateman
Mesaj otomatik birleştirildi:

Bence sen burda değilsin yalnızca öyle ummamızı istiyorsun ve her zaman dış güzellik önemlidir

Son düzenleme:

Sanabrena

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
13
İsim
Jack
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Kölelik sisteminden çıktığın zaman az para çok iş yani
Olabilir fakat insanın sevmediği bir işte, sürekli, çalışması, bütün hayatını mahvetmesi demektir. Ben sevdiğim bir işte, ölmeyi göze alarak çalışmayı tercih ederim. En azından sevdiğim uğraş uğruna ölürüm..

Top Bottom